bof sata sata bitiremedi, ne lot varmış arkadaş adamlarda, kancayı taktılar kağıda resmen bir ykredi bir bofa
Printable View
bof sata sata bitiremedi, ne lot varmış arkadaş adamlarda, kancayı taktılar kağıda resmen bir ykredi bir bofa
Mükemmel bir hisse senedine sahibiz gerçekten. Düşerken liderliği kimse bırakmıyor. Endeks 0.10 düşerse kendi en az -1 düşüyor ama endeks çıkarken umrunda değil.
O da yetmezmiş gibi karanlıkta bütün hisseler 3/4 kademe daha artı yaparken bunu ekstra verdiler.
Bu hissenin büyük sıkıntıları var maalesef sanki boş yere bekliyoruz.
Marttan bu yana bütün hisseler 3-4 katı artarken bu hala aynı fiyatlarda takılıyor.
Bugün verdiğini biraz alması lazımdı 4 günde %10 dan fazla verdiler ama bugün yine izledi.
İştirakleri uçarken holding resmen izliyor. Ciddi zararım olmasa iki dakika daha durmazdım.
Bu arada bu hissenin satıcı ile problemi olduğunu sanmıyorum bu hissenin alıcısı yok. Alıcı olduktan sonra istediği kadar satsın bofa.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu borsada imkb 30 hissesi almak enayilik gerçekten de. Özellikle koç gibi sağlam diye bilinen ama olmayan hisselerde.
Hisse 1 sene bekleyen yatırımcıya enflasyon, faiz ve diğer yatırım araçları ile kıyaslanmadan bile zarar ettirmiş vaziyette. 1 sene önce 21 tl fiyatlarda olan bu hisseye yatırım yapan biri parasını risk almayıp faize yatırsaydı en az %15 almıştı.
Bu tarz yabancının cirit attığı %1-3 arası karı yeterli görüp sattığı yatırımcısı ile negatif getiri sunuyor.
Gün özeline gelirsek hsbc borsa da tek hissede ve kısıtlı bir saat diliminde satabileceği inanılmaz bir miktar ile vedalaştı.
Sadece 10 bin lot alarak 1.9 milyon hisse sattı.
Alıcılarda deniz ve bank of var, citi 300 bin eksiden karanlıkta artı çıktı ama hisse bitmiş durumda.
Ne destek kaldı ne bir şey. 8 günde 22.96 gören hisse 20.20 den kapadı.
Hep derim ama kendim uygulamam hiç bir zaman gitmeyen hisseye ucuz kaldı mantığı ile girmemek lazım. Gitmeyen hisse gitmez. Örnek koç holding.
Ama çok çıktı diye girilmekten korkulan sasa, dohol, kardemir vs durmadan yükselemeye devam ettiler.
gün sabahı azıcık bir gapla açıyor, akşam açığa satışla çakıyorlar kağıda, endeksle aynı oranda yükselse yine yeter onu bile vermiyorlar.
Karanliklarin en kotu hisesi. Butun gun 21.60 21.70 dolasan gun ortalamasi 21.60 olan hisse karanliktan 21.26 cıktı. İlk 5 aracı kurumda 150 bin artı olan hisseyi 10 dakkada 1.5 eksi yapmak büyük başarı. Soran olursa borsada sağlam hisselere girin denir. Bunlar en sağlam limansa borsanın durumunu tartışmaya gerek yok.
Anlı şanlı holdingimiz, akşama iflasını açıklayacak herhalde. :)
Cami avlusuna bırakılmış bebek gibi. Tabiri yerindeyse, anası babası belli olmayan, sahipsiz...
Ak yatırım, çarşambadan beri 21,36 maliyet ile 3,8 milyon, Ünlü, 1,5 milyon mal aldı, hisse tınlamadı. Satıcılar, Bank Of 2,2 milyon
Tacirler, Gedik ve Meksa 3 kurum toplam 2,3 milyon da onlar boca etti. Sonuç olarak bizim, kağıttan kaplan, çöktü gitti.
son düzlükte alış kademeleri güçsüz kaldı, ak yatırımında pili bitti, alan satan kurumlara baktığınızda cok fark yok, 21.61 maliyetle 3 milyon 500 bin lot alınmış 21.59maliyetle 3 milyon 680bin lot satılmış, ak yatırım pazartesiden beri 21.42 maliyetle 3 milyon 724 bin lot almış, bu lotları satabilmek için tahtanın daha yukarı gitmedi lazım, son anda güçsüz kademelere terso yakalandı bence cok onemli degil haftaya yukarı trende devam eder diye düşünüyorum. ytd
Yine tam koç holdinge yakışır hareketler ile günü tamamladık.
Gözümde 3 kuruşluk hisseler kadar değeri kalmadı artık. Gerçekten güvenli liman laflarını hak etmekten çok uzaklaştı.
Borsa kapanmadan 20 dakika civarı önce 22.36 yı gören hisse %2 den fazla düşerek gün ortalaması 22 inin de altında 21.94 kapadı.
Hem ilk 5 aracı kurum hem de kademe analizinde ciddi alıcı ile bu kadar kötü kapatmak koç holdinge yakıştı.
Hisse de alıcılar ve satıcılar hiç değişmiyor haftalardır. İş, yatırım, qnb, tacirler hergün satıcı. Alanlar da hep aynı ünlü ve ak.
Karanlıkta 22.18 e kadar sadece 42 bin lot var satıcı ama 21.94 kapadı.
Bu gün görülen 22,36 seviyeleri bir-iki deneme ile geçilebilecek seviyeler değil, bu nedenle oraları anlık test etmekle yetindi.
22,96 seviyelerine gitmeden önce de bu seviyeden satış yemiş. Grafikte görülüyor. Ayrıca 5 dk.lık grafikte ve hatta saatlik grafikte negatif uyumsuzluk mevcut. Aşağıya saatlik log. grafik ve içinde 5 dk.lık grafik ekledim uyumsuzlukları göstermek için. Uyumsuzluğun giderilmesi için 21,70-72 aralığında bir süre yatay seyir gerekebilir.
https://i.hizliresim.com/hdsDSc.jpg
Aşağıdaki grafik ise 4 saatlik grafik. Fiyat 22,96'ya giderken indikatör desteklememiş.
Seri negatif uyumsuzluk üretmiş. Daha sonra bu seri uyumsuzluk, endeksin düşmesine fazlasıyla katılarak acı bir şekilde giderilmişti.
https://i.hizliresim.com/eYtSp3.jpg
Şirketimizin 01.01.2020 - 31.12.2020 hesap dönemine ilişkin yıllık finansal tablolarının 15 Şubat 2021 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/908507
https://i.hizliresim.com/rBTxIF.png
Dolar bazlı grafiğe baktığımızda kağıdın yaklaşık üç yıl aradan sonra haftayı ilk defa 200 haftalık EMA'nın (3.1 dolar) üstünde kapattığını görüyoruz. Çok benzer durum yakın zamanda Ereğli'de olmuştu. İki buçuk yıldır geçemediği 200 haftalık EMA'yı kıran kağıt, %30 giderek 15 liralara geldi. Bunlara ek olarak haftalık fibonacci tracement'e bakılınca %38.2'deki 3.08 dolar direncinin de üstünde hafta kapanışı yapmış olması ve aylık bollinger grafiğinin de kanımca iyi bir görünüm çizmesi, kağıdın bir sonraki direnç noktası olan 3.8 dolara (güncel kur ile 27 tl civarları) bir hareket yapma olasılığı olabileceğini düşündürtüyor bana ve umutsuz olamıyorum açıkçası.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Çok bilseydim çulsuz değil milyoner olurdum.
2020 de %40 enflasyon yasadik, bu yil yuksek kar payi aciklarsa iyi olur.
Seneyi 3.5 lira hbk ile kapatmış olacak. Bunun 1 lirasını bari yatırımcılarına dağıtsa keşke ama geçmiş yıl performanslarına bakınca pek olası gözükmüyor. Herhalde froto otokar vs. grup şirketlerinde yeteri kadar dağıtıyoruz burada dağıtmayalım diye düşünüyorlar :yahoo:
Bank of an itibari ile eksi 772 bin lot oldu. Zaten günlerdir satıyor fakat bugün hiç bank of satışı gibi değil. Normalde bank of deli gibi sattığı günlerde bile arada alır satar alır satar. Ama bugün saatlerdir tek lot alım tarafında işlem yapmadı.
Daha çok bu tarz işlemleri hsbc, credit, citi yapardı. Ya tek lot satmadan alır ya da satardı.
İlk defa bank of un saatlerdir tek lot almadan işlem yaptığına şahit oluyorum.
Diğer taraftan endeks çok iyi durumda biz ise bugün bilanço açıklayacağız.
Endekse göre bakarsak ciddi kötüyüz.
Oysa bugün koç’tan çok umutlu idim ama gözü bayağı aşağıda.
Günlerdir alan ak ve ünlü de satış tarafında olduğu için endeksten negatif ayrıştık an itibari ile.
Bilançonun açıklanacağı gün bu satışlar hiç hoş değil.
Bugün Credit de satış tarafına sağlam yerleşti. Yetmemiş gibi bir de Ykb satıyor. Sağlam alıcı da çıkmayınca hisse dökülüyor.
KCHOL Konsolide 2020/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 12633297000 Yıllık Değ%:113 Ana Ortaklık Payları: 9272570000 Yıllık Değ%:111
sayın Medwig yolda gelirken hızlıca baktım ve gayet güzel ve başarılı buldum.
siz uzun zamandır hissedesiniz ve hisseye daha hakimsiniz.
sizden bilanço değerlendirmesi ve hissenin geleceği ile ilgili yorum alabilir miyiz. görüşlerini benim için değerli. şimdiden çok teşekkür ederim.
Masallah..
Syg,
Sermaye 2.535 Milyar.
9 Aylik kar, 6.736 Milyardi.
12 aylik kar 12.63 Milyar.
Hey Masallah.
fortune 500 global de ki ve uluslararası kurumsallık ve liyakat esaslı araştırmalar dahil
verimlilik olarak ta birinci çıkan
fortune 500 global de ki tek Türk şirketimiz, Koç holding bilançosunu açıkladı
nerdeyse ülke bilançosu kadar
142 milyar ciro, ciro düşmesine rağmen kar ını 2 kat arttırıp yaklaşık 10 milyar tl civarına çekmiş
kriz, virüs olmasa, hayat 1 yıldır durmasa da o da olmayacak
çünkü ,Tüpraş tan yaklaşık 25 milyar tl cirosu düştü
tüpraş tan 2.5 milyar zarar yazdı
yoksa 12 milyar tl bandıda kar ve
160 milyar tl civarı ciro ya ulaşcakmış.
virüs, kriz derken Tüpraş hariç diğer her şirketinden iyi kar ve büyüme yazmış
Ford fabrikalarını elektrikili araçlar içinde yeni tesis ve büyütmesi zaten apayrı bir konsept.
borsa değerlemesi de
hd/dd oranı 1 lerde
f/k sı 6
uluslararsı normlara göre
bedavanın biraz altında
virüs biter ve bu hız da büyümeye ve kar etmeye devam eder, Tüpraş tarafı toparlanırsa
200 milyar cirolar
15 milyar kar lara koşar adım gidiyor Holding
bu gidişle fortune 500 global ilk 300 lere gider
asla yatırım tavsiyesi olamaz.
Bugün ki düşüş endeksi dengelemek için yapıldı sanırım. Yarın da koçla yükseltip başka hisseleri satarak dengeleyecekler.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son çeyrek karı için konsensus 2.1 milyar iken 2.5 milyar gelmiş. Beklentinin %20 üzerinde.
Son çeyrek 58 milyar hasılat (3.çeyrek 51.7 milyar, 2019 son çeyrek 39.4 milyar)
Son çeyrek satışların maliyeti 44.7 milyar (3.çeyrek 37.8 milyar, 2019 son çeyrek 33.9 milyar)
Son çeyrek brüt kar 13.4 milyar (3.çeyrek 13.8 milyar, 2019 son çeyrek 5.5 milyar)
Son çeyrek brüt kar marjı %23.1 (3.çeyrek %26.7, 2019 son çeyrek %13.9)
Son çeyrek esas faaliyet karı 5.8 milyar (3.çeyrek 6.4 milyar, 2019 son çeyrek 2.1 milyar)
Son çeyrek favök 5.9 milyar (3.çeyrek 6.3 milyar, 2019 son çeyrek 2.1 milyar)
Son çeyrek kur farkı gelirleri 3.6 milyar (3.çeyrek 1.9 milyar, 2019 son çeyrek 1.3 milyar)
Son çeyrek kur farkı giderleri 2.7 milyar (3.çeyrek 2.8 milyar, 2019 son çeyrek 1.8 milyar)
Son çeyrek toplam finansman gelirleri 4.6 milyar (3.çeyrek 3 milyar, 2019 son çeyrek 2.5 milyar)
Son çeyrek toplam finansman giderleri 6 milyar (3.çeyrek 4.8 milyar, 2019 son çeyrek 3.5 milyar)
Son çeyrek vök 4.4 milyar (3.çeyrek 4.5 milyar, 2019 son çeyrek 1 milyar)
Son çeyrek net kar 2.5 milyar (3.çeyrek 2.3 milyar, 2019 son çeyrek 1.1 milyar)
Kasasındaki nakit 60.3 milyar (3.çeyrek sonu 50.9 milyar, 2019 sonu 37.8 milyar)
Yorum: İyi hasılat rakamlarına ulaşmasına, beklentinin üzerinde gayet iyi bir kar açıklamasına ve geçen senenin son çeyreğine göre oldukça güçlü rakamlar elde etmesine rağmen, bir önceki çeyreğe göre düşen brüt kar, brüt kar marjı, esas faaliyet karı ve favök soru işareti yaratıyor. Yukarıda görüleceği üzere, şirketin düşen marjlara rağmen bir önceki çeyreğin üzerinde kar açıklamasını sağlayan faktör, kur farkından dolayı elde ettiği avantajmış gibi duruyor.
Şirket son çeyrek biraz borç ödemiş. Bilançoda ya da nakit akışında benim gözüme çarpan bir problem olmadı. Babalar kur etkisiyle de olsa beklenti üzeri gelen karı mı daha önemli bulur yoksa bir önceki çeyreğe göre düşen marjları mı daha önemli görür onu zaman gösterecek. Sadece kasasında 60 milyar varken şirketin piyasa değerinin 57 milyar olması da ayrı bir ironi.
Bilanço gelmeden 2,6 milyon hisseyi gömen meri ve credit beni korkuttu.
Beklenti gerçekleşti diye yarın da satmaya devam ederlerse soluğu 22 lerde alırız kanımca.
Hisse zaten 23 üzerinde bir türlü kalıcı olamıyor.
Endeksin bu yükselişine düşerek karşılık veren hisse Fortune 100'e de girse 5 para etmiyor.
O kadar moral bozucu bir gün oldu bugün.
Dolar 7 liraya düşmüşken fırsat bu fırsat değerlendiriyorlar.
Kasasında 60,36 milyar nakiti olan holdingin hissesi 57 milyar piyasa değerine satılıyor, 1 masa 4 sandalyesi bile olmayan şirketlerin hisseleri haftada bir kaç gün tavan çiziyor. Şimdiden, şirketin 5-10 yıl sonraki halini satın alıyorlar sanırım.
Babalar şimdilik bilançonun olumlu tarafını görüyorlarmış gibi duruyor ki aslında 3. çeyrekte 2.3 milyar kar varken son çeyrekteki 2.1 milyarlık beklenti, marjlardaki düşüşün de beklendiğini ortaya koyuyor. O sebeple ilk yarım saat geride kalırken beklenti üzeri gelen harika karın daha değerli bulunduğunu gösteriyor fiyatlama. 200 haftalık ema'nın altında kapanış yapmadığı ve piyasalarda satışa sebep olacak olumsuz bir haber gelmediği sürece teknik olarak 3.8 dolar hedefi ufukta gözüküyor. Şu anlık ortam müsait.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Çok bilseydim çulsuz değil milyoner olurdum.
Endekste bimaş, koç gibi hisselerin ağırlığı çok fazla. Yani koç’un %1 yükselmesi bile endeksi ciddi yükselten bir sebep.
Herhalde dün endeks nerdeyse %2 yükselirken koç’un düşmesini buna bağlıyor. Eğer koç’ta dün %1 yükselseydi endeks en az bir %0.50 daha yükselirdi.
Bunu demek istiyor.
Bu katıldığım bir önerme.
Bazen tam tersi olur endeks çok kötü bir gününde iken örneğin bimaş’ı %2 artı yaparlar böylece borsa hisse bazında ciddi düşerken endeks nispeten daha toplu durur o kadar düşmez.
Ama dünkü satış bence bu kategoriye girmiyor.
Sonuçta içerden abiler çoktan bilançoyu almışlardır bizden önce. Özellikle credit neden o kadar sattı anlamak zor.
Belki korkutma amaçlı belki dengeleme ama koç’un dün düşmesi ve deli gibi çıkış olması şaşırtıcı idi.
Maalesef koç çok ağır bir hisse hiçbir şeyi fiyatlanamayan çok donuk bir hisse.
2 masa 1 sandalye iş yapan şirketler bile deli gibi prim yapmışken koç nerdeyse geçen seneki fiyattan işlem yapıyor.
Uzun vade hissesi değil bence zaman kaybı. Al-sat için uygun bir hisse olduğunu düşünüyorum.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tesekkur ederim, dengeleme konusunu anladim.
Yalniz bunu kim yapiyor, araci kurumlar, fikir birligi edip birlikte mi hareket ediyor.?
Tabi aracı kurumlar ve onların robotları. İstedikleri endeksi yaparlar. Dikkat edin bazen endeks öyle bir yerden kapanış yapar ki tam destek üstü kalır veya altı 0.001 puanla falan.
Hepsi yazılım işi.
Özellikle ykb robotları borsanın içine eden en büyük aracı kurum. Gün içi bakın ykb hacmin yarısını yapar çoğu zaman milyonlarca lot işlem yapar ama gün sonu nerdeyse sıfır çıkar amaç işlem göstermek.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana göre Corono dan itibaren bu el kamu.
Jöleli diye tabir edilen.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ak yatırım 10 dakkada kabus gibi çöktü hisseye yaklaşık 800.000 lot verdi 23.20 den çekti aşağıya.
Haftalardır ünlü ile birlikte alttan toplamışlardı milyonlarca lot.
Gerçekten sağlam hisse. Hep düşen hisse yapmışlar. Adama sorarlar hadi endeks düştü sen %3 ten geri geldin de bu kadar eksi olacak ne oldu? Hadi endeksten düştü, dün %1.5 artı iken neden endeksin tersine düştün? Bugün yine çok moral bozucu bir gündü değişen bir şey yok her zaman olduğu gibi koç holdingte.
Satmadığıma çok pişmanım 23 lerden.
Slm arkadaşlar bu kadar güzel kar gerçekte iyi nerdeyse sermayenin 3.65 kati kar elde edilmis maşallah. Bende aranıza katıldım temettü beklentiniz nedir bı beyin fırtınası yapsak beraber ne dersiniz 9.272 net kar var sermaye 2.535 hisse başına 3.65 TL kar var bunun yüzde kaçını verir sizce benim tahminim yüzde 30 unu verse 1 TL civarı temettü verebilir gibi duruyor geçen senedende dagitmadigi kar var 1 liranın üstü temettü olurmu yorumlarınızı bekliyorum herkese bol kazanclar
Slmlar geçen sene karın yüzde 25 civarını dağıtma kararı almış 4.391 milyonun ama pandemiden dolayı 0.41 kuruş açıkladığı temettuyu 0.21 kuruş olarak dağıtmış şuandaki ettiği karıyla 9.272 karı var 0.85 kuruş temettü veriyor olması gerekiyor aynı paralel de dagitsa 2020 gibi bide geçen sene veremediği temettuyude üstüne eklerse ben 1.05 TL temettü dağıtabilir diye düşünüyorum tabiki herkesin görüşüne saygılıyım görüşlerinize saygı duyuyorum ins daha fazla dağıtır. Birde Ereğli örneği var önümüzde geçen seneki veremediği temettuyude üstüne koydu 1.85 TL Ereğli tarihinin en büyük temettusunu açıkladı ins kocda aynı paralelde en fazla temettü verdiği yılı bu sene olur 🙂 herkese bol kazanclar