halkbank 0,98 görünüyor hala internet şubesinde....
Printable View
halkbank 0,98 görünüyor hala internet şubesinde....
0,98 yıllık 12 bile değil
mevduat olmuş 17-18
12 den sat 17 den al
12 den sat 17 den al
kese mi dayanır buna
Haziran vade sonunu kapattim saniyordum fakat yanlislik yapop kapatamamisim 14 adet short sozlesmem var yatirim firmam beni aramis fakat ben kapattigim sandığım icin ve telefon yanimda olmadigim icin malesef haberim olmadi simdi ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mi pazartesi 1400 adet thy hisse mi satij alicam yoksa 1400 adet lik bakiyem mi olacak ve su an viopdaki serbest teminat buna dahil olacak mi lutfen yardim edin
HUAWEI RIO-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bist otomatik kapiniyor ama hisselerde nasil bilmiyorum
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hisse vadeliler de şort kaldıysan ,pazartesi 1konturat için 100 adet hisse alıp verecen ,bunun sebebi sanıyorum hisseyi toplayıp hareket çeken guruplara vadeli aracılığıyla baskı yapılmaması içindir yoksa ne gerek var al paranı uzlaş.
vatandaş hava yollarını 5 den toplamış götürüyor sen vadeliden şort yapıyorsun ama bunun bi önemi yok çünki hisseler spekde vade kapanışın da işte böyle gidip spekden bana hisse verirmisin diyorsun.
Bayramdan önceki hafta toplamda 24 bin kişinin yararlandığını duydum bu kampanyadan. Ne kadarlık kredi kullanılmıştır bilmiyorum ama iki bin tanesinin ederi 6 milyar liraydı. Şu büyük konut firmalarının kampanyası. En kötü 15 milyar lira civarı bir toplam vardır.
İkinci altı ayda bir mucize olmaz ise son 30 yılın en kötü gsyh / dış borç oranına sahip olacağız bu yıl. 2001 i de geçeceğiz.
Bu tiplerin nefes almaları bile yanlış arkadaşım
http://i.hizliresim.com/k6BrOy.png
Yukarıdaki örnek 100.000 tl 0.98 oranlı 12 ay sıra vadeli hesaplamadır.
Ayrıca aradaki zarar ziyan varsa kampanyaya katılan inşaat firmaları katkı payında bulunabilirler (sanıyorum.)
Artan dış borç, artan dolar, dolar bazlı azalan gsyh. Ortalama usd kuru ilk altı ay için 4.0940. Yıl sonu 4.30 üzeri olursa gsyhnin 800 milyar usd altına inme ihtimali var. 10 bin dolar altı bir kişi başı gelir ihtimali baş gösterdi. Tabi yine bir masabaşı gsyh hesaplama sistem değişikliği olursa tablo değişir.
İki kez modifiye edilmeyen hesaplama yöntemine göre gsyh/ dış borç oranı geçen yıl 80 üzeriydi zaten.
http://i.hizliresim.com/0znV58.png
Yabancılar elimizden bunları da almak istiyor olabilir/mi?
Bu günlerde PTT nin reklamı çok dönüyor.
https://www.ntv.com.tr/galeri/ekonom...rkKXuBrKW76l8g
YTD
Sakamasiniz hangi banka hisse si 3 gunde datagate 4 tl 6 tl ihgym 93 140 tl mipaaz 128 170 ayen 320 430 kerevitas 183 260 .3 gunde her bir 100 kademe yapti ortama 15 bin yani 20 bin tl alim yapan 15 bin tl cebe atti volatide yok diyorlar bide herkez hisselerde vob yataya sardilar
Harriet teyzem iyi ki bu günleri görmüyorsun Kara Afrika'nın kaderi hala değişmedi torunların koşa koşa ölümü göze alarak KÖLE olmaya gidiyorlar.:(
http://i.hizliresim.com/oV3nl7.png
Afrikalı göçmenleri taşıyan tekne battı: 40 ölü
Etiyopya, Cibuti, Somali ve Eritre'nin yer aldığı bölgeden gelen grubun bindiği teknenin Yemen açıklarında batmasıyla birlikte 40 kişi yaşamını yitirdi. Kayıp 16 kişi için arama çalışması başlatıldığı bildirildi.
https://www.yenisafak.com/dunya/afri...40-olu-3356538
Ateist dediğin böyle soru sorar ! | Dr. Zakir Naik
https://www.youtube.com/watch?v=7YcXUAxTvAg
Afrika insanları yüz yıllardır sınavmı veriyor?
Descartes düşünüyorum öyleyse varım demiş. Benim için yeterli değil. Benim varlığımın teminatı nedir diye insan kendine sormalı.
İğne ucu kadar ışık girmeyen sessiz bir odada dayanabildiğiniz kadar yalnız kalıp bir deney yapın.
İnsanın dışında herhangi bir şey olmadığı zaman aslında kendisi yok hükmündedir. Ortlıkta kendinden başka biri, veya bir şey var ise şükretmek lazım. Esasen bir insana veya bir varlığa yapılabilecek en büyük hakaret var olduğunu bildiğin halde onu yok saymaktır.
Akıllı insanlar kendi dışındakilere doğa ana deyip bir şekilde tanrılaştırıyor, bu da bir çıkar yol.
Netice insan kendi varlığının teminatı her ne olduğunu düşünüyor ise ona saygı göstermeli.
Pratikde bankadaki paramız, BES poliçemiz, emekli maaşımız, kiradaki evimiz, işimiz, akrabalarımız, geniş bir arkadaş ağımız her ne ise vs bizi ihtiyaçsız hissettirebiliyor ya da çok yoğun gündem telaş, ben kimim, nasıl var oldum, varlığımı nasıl idame edeceğim ve sonunda nereye varmak istiyorum sorgularını sormaktan geri koyuyor.
Ne zaman gece yatmadan önce Allah dışında hiç bir şey umurumda değil desem bu sefer onu say bunu da ekle derken sabah oluyor, iblis sen benden nefret ediyorsun deyince ona da bir saygı beslemek durumunda kalıyorum.
Valla bunları bilmeden işlem yapıyorsunuz. Çok tehlikeli.
Elinizde 14 tane varsa 400 tane civarı spotta thy hissesi verecek size. Viop daki serbest olan teminat buna dahil değil.
1400 tane vermesi mümkün mü sence mantık olarak? 13 ten hesaplasak 18bin tl yapar. O zaman herkes uzlaşmaya gitsin ay sonu :))
Anlama, anlatım hataları olmuş.
Ayin son günü 14 kontrat short poz ile kapatan arkadaş,
Pazertesi spot (yatırım) hesabında _1400, (eksi 1400) lot thy gözükecek.
14 kontrat short, eksi 1400 lot thy olarak yatırım hesabına yansıyacak, fiziki teslimatlı vadeli piyasa böyle.
Sizin yapacağınız yatırım hesabına 1400 lot thy alabilecek para koymak. Sonra da piyasadan 1400 lot thy almak, böylelikle pozisyonu kapatmak.
Yatırım hesabında ( spotta) para olmasa bile önemli değil, T+2 de, size 1400 adet thy alacak kadar para dönüşü olacak, çünkü artı 14 kontratla ayı kapatan kişi de ayni işlemlerin tersini yapacak.
Ama o hesapta para bulundurmak zorunda, çünkü mali alan o. İsterse sizden gelecek 1400 lot malını satmaz. Ama siz 1400 lot alıp ona teslim etmelisiniz, pozunuzu kapatmak zorundasınız.
valla 12 seneden fazla oldu VOB ta işlem yapalı benim bile kafam karıştı...bu ne ya alacan verecen kapatacan açacan falan...endeks30 kontratı mis gibi ya...hadi bilemedin bir de USD kontratı olsun...vadeli hisseler falan sığ deniyor...her türlü ayak oyununa açık demektir bu...
topik muhabbet olunca, bende muhabbet olsun diye p.tesi endeksin sert bir eksi açılış yapacağını düşündüğümü yazmak istedim..
Ayin son günü oluşacak fiyattan alış satış yapılacağını önceden söz'leşmiş durumdayız.
Pazartesi söz'ler yerine getirilip ticaret tamamlanacak.
Bir hesapta artı 1400 lot, diğer hesapta eksi 1400 lot gözükecek.
Bir hesap diğerine 1400 lot teslim edecek, diğer hesap da bu kadar para teslim edecek, ticaret sona erecek.
Siz unutsanız da aracı kurum halleder önemli değil.
Yalnız hesapta 1400 artı gözüken kişi, yani mali alan kişi, isterse mali satar isterse satmaz, 14 kontrat alan kişi hesabına bakmaz ve unutursa, 1400 lot hissesi olur...
Vob iyice çığrından cikti hizla musteri kaybediyor
Gelen tecrubesizler bir iki ayda hesabi batiriyorlar.
Dun 4.56 civarinda iken dolarla euro alcaktim.
Birinde 7 birinde 9.5 kurus makas vardi.
enayi ariyorlar :) gittim spottan aldim mis gibi
10 kurus makas bide 10 kurus duzeltme yersen vade icinde al sana batik bir portfoy.
Isim olmaz cok nadir kullancam vob u artik.
Bu makaslarla her enstrumanda ozellikle long pozlar asiri riskli.
Eurusd bide Xauusd de abuk sabuk makas olmuyor tavsiye ederim bu ikisine dondum izleyin derim
Vob un adam olmasi icin makasi da nemayi da kaldirip vadeleri uzatmasi lazim
Olur mu olmaz çünkü o sartlarda ky ler bu kdr kolat batmaz :)
Vob isi iyice rating kaybediyor heyecanli kolay yoldan para kazanayim diyip ev araba parasi kaybeden ky ler olmasa sinek avlarlar
Halkbank davası ne alemde yahu !
Pek bahseden yok şu sıralar:)
Hakikaten bu makaslar normal mi cuma gram altın spot 183 dustu Ağustos vade gram longlayayim dedim o da ne 191 fiyat alamadim tabiki.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
binali yıldırım böyle demiş...bakalım EKONOMİ kime verilecek...
.........Zannediyorum önümüzdeki hafta sonu, yeni hükümet de açıklanmış olur.
Halkbank haberiyle son sert düzeltme yaşanacak bence.Borsada ikili dip dolarda ikili zirve.
Bankaların bilançoları bazen tam doğruyu yansıtmıyor. Her kalemin tek tek yeniden değerlendirilmesi gerekir.
Mesela vadeye kadar tutulacak menkul kıymet kalemi iç verim oranından hesaplandığında güncel faizler yüksek ise aslında gerçek değeri daha düşük olmalı. Yine geri çağırılması zor olan sabit faizli krediler de değerlendirmelerde yansımayabilir. Yani nakit para ile 5 yıllık sabit faizli kredi bakiyesi alt alta toplanmaması lazım.
Böyle bir çok kalem olabilir. Mesela bilgi işlem yatırımları ikinci el değeri genelde neredeyse sıfır olan bir kalem ama orada durur. Öte yandan 30 yıl önce alınmış bir gayrimenkul de değerinden düşük gösteriliyor olabilir, Yıllarca yapılmış reklam giderleri aslında marka oluşumu için yapılmış harcamalar olduğundan bu değer de pek görünmeyebilir.
Bankalar satışa çıkarılacağı zaman daha dikkatli bir değerlendirme oluyor, zahmetli bir iş olduğundan normal zamanlarda pek yapılmıyordur. Öte yandan teknolojinin gelişimi ile finansal ürünlerin, kredilerin vs ay da bir güncel faiz oranları, fiyatlar vs ile değerlendirilmesi mümkün.
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/deuts...2U6l-qn29ezNCg
Deutsche Bank'ın ABD iştiraki Fed'in stres testinin ikinci ayağını geçemeyen tek banka oldu. Fed bankanın veri kabiliyetleri ile sermaye planlama kontrollerinde 'kayda değer zayıflık' olduğunu açıkladı.
...
bir varmış bir yokmuş. bende bunun hayranıydım:drunk:
https://www.youtube.com/watch?v=jGGS0klL-r0
Bankalar mevduat bulamıyor yalnız. İnsanlar betona gömmüş parayı. Yüksek faiz varken yararlanamıyor kimse. Kardeşimin eşi de evi var onu satayım faize atarım diyor bir türlü satamadı. Fiyat düşürdü iyice. Böyle de bir sıkıntı var piyasada.
Yağ-Un-Nişasta-Şeker döngüsünden kendini kurtaramayan yurttaşlarımıza öğün başlarında TLC'de My 600 lb life izlemelerini öneririm.
vadelinin calisma mantigi basit, ky nerde coksa terse dogru gomul politikasi..
piyasa sig, bes para etmez bu haliyle..ben de fiziki dolara gectim tekrar, bi 15 /20 gun ugrastim cikardigim sonuc ilk girdigimdeki fikrimle ayni; kumar..
ben bi zarara ugramadan ciktim lakin kaptirirsan sonu felakete kadar gider..