bu kağııtta satışta erken diye bir şey pek yok maalesef dönüp dolaşıp 0,70 lere doğru yakınsamakta.
Sattım ama evet yine bakacağım, hayırlısı
Printable View
Öngörüde bulunmak hiç kolay değilmiş.. Halbuki her uzman diyor ki 100 gün süre vermek gerekir.... Ama 1 gün bile süre vermeyenler var..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Demiryolu’nun sermayesini niçin artırmış olabilir, bir fikri olan var mı??
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu akbank portfôy toplama hala topluyor.Bu haftada 1 milyon virmanlanmış.Kağıdı baskılayarak sürekli topluyorlar da nereye kadar toplayacak?Çözebilen yokmu amaç nedir?
HTC_M10h cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne biçim bir hisse bu ya. Nerden bulaştık :). Akbank portföy ne amaçla topluyorsun Şirketi sattılar mı ? Satacaklar mı ?
Alibaba, Trendyol’a 728 milyon dolar ödedi
Geçtiğimiz günlerde Trendyol’u satın alan Alibaba`nın bu işlem için ne kadar ödeme yaptığı ortaya çıktı.
Alibaba, Trendyol’a 728 milyon dolar ödedi
03.08.2018 Cuma 10:07
Güncelleme : 03.08.2018 Cuma 13:03
Alibaba, son birkaç yılda hızlı bir büyüme stratejisi içine girdi. Bu stratejisinin en önemli ayağını ise Türkiye oluşturdu. Alibaba, 24 Temmuz’da Rekabet Kurumu’nun onayını aldı ve Trendyol’un ana hissedarı oldu.
Hatırlanacağı üzere ne hisse oranı ne de satış fiyatı bu işlem için açıklanmadı. Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre Alibaba’nın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderdiği bir rapor Trendyol satışındaki fiyatı ortaya çıkardı.
Bilindiği üzere Trendyol’un ana sahibi DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret. Alibaba, Trendyol’u alırken, DSM adlı şirket ile masaya oturmuştu. SEC’e açıklamada bulunan Alibaba, DSM yani Trendyol için 728 milyon dolar yani 3.6 milyar lira ödediğini ifade etti. Açıklamada DSM’nin çoğunluk hissesinin bu fiyata alındığı belirtildi.
Yani Alibaba, hem Türk ekonomisi hem de internet piyasasının en büyük satın alma operasyonuna imza atmış oldu.
Yine aynı habere göre satılan hisse oranı ise yüzde 75 civarında. Böylece Alibaba’nın aldığı Trendyol, ilk milyar dolarlık değere yaklaşan belki de ulaşan Türk teknoloji şirketi oldu.
3. çeyrek itibariyle Rysas'ın göstermelik özkaynakları büyük ihtimal eksiye düşecek. Spk'dan uyarı alacaklar. Yapabilecekleri 2 şey var. Ya bedelli artırım ya da gerçeğe uygun değere geçiş. Bedelliye hiç ihtimal vermiyorum. Gerçeğe uygun değerleme haberinin 3.çeyrek den önce gelmesi gerekir. O zaman RYSAS neymiş hep beraber görürüz.
1.çeyrek sonunda açıklanan dip notlar duyarlılık tablosuna göre FAİZ GİDERİ HARİÇ, döviz pozisyonunda 61 MIO TL DOLAR'DAN, 62 MIO TL EURO'DAN olmak üzere toplam yaklaşık 123 MILYON DEĞERLEME gideri ile Özkaynak'ın neredeyse tamamını kaybedecek olduğuna katılırım . (GÜNCEL KURLAR, HAZİRAN SONU DEĞİL)
Faizlerin de arttığı düşünülürse bir satış, farklı değerleme olmadıkça kağıt üzerinde ÖZKAYNAK neredeyse tükenecek.
Gerçek değerler arsalarda farklı ama şu ortamda gerçek değerden arsa satmak çok güç, o arsa ve yapılarla gelir oluşturamadığı da ortada.
Bundan sonra sistematik riskle, şirket riski at başı yarışır. Kişisel kanı ve hesaplamalarımdır. Yatırım tavsiyesi değildir.
Ederi ne bu hissenin ? PD/DD 1 civarı lakin gerçek ederi ne acep ?
RYSAS'ın arsa satmasına gerek yok ki. Bilançoda görülen borçlar RYSAS'ın değil çünkü. RYSAS'ın kendi gayriemenkul portföyünü, 1750 tane özmal tırdan başlayarak, demiryolu araçlarını da kapsayan maddi duran varlıklarını ve GYO hariç iştirak değerlemelerini de geçtim sadece GYO daki gayrimenkulleri gerçek değerinde göstermesi buraya fazlasıyla yeter. Ve de artık başka seçenek yok.
Bu hissede kim işlem yapıyor ? Öle bir yazıyorsunuz ki sanki banka hissesi :) Kim neyi fiyatlayacak ya. kademelerde 10-20k lot. Bir kademeye girilen 100k lot. Klasik bir tane spek oynuyor.
Öz kaynağın göstermelik durumu tamamıyla gyo kaynaklı. Gyo ise tıpkı geçen senelerde olduğu gibi ara dönemlerde uğradığı kaybı sene sonunda fazlasıyla geri alacak. Bu RYSAS'da malesef olamıyordu. 3. çeyrekte özkaynakların eksiye düşecek olması şirketin yeniden değerlenme yaptırımını beraberinde getireceği için çok önemli.
Kısacası RYSAS'ın değerleme yönteminin değişmesiyle ara dönemde kağıt üstünden kaybedilen özkaynağın hiçbir önemi kalmayacak artık.
Kanımca yeniden değerleme sonucu oluşacak şok artışı sönümlemek için gyo nun fiyatını kasıtlı olarak aşağılara çekiyorlar gibi. Borçlar eyvallah!! Ama astronot abinin kendi ifadesidir “sektörde m2 fiyatı kabaca 1000$ dır, 1,5 milyon m2 depom olduğuna göre, firmanın ederi 1,5 milyar $ dır” !!!
Amerikalılar hisselerini artırıyor, %10 geçmişler!!
merhaba arkadaşlar..
gözünüzden kaçtıysa..
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/703351
Evet konsolide bilanço geldi. Altı aylıktaki doviz kurlarına göre 49.199,419 zarar açıkladı ve özsemayemiz 96 milyona eridi. Aktifimiz 1.426,609,750 pasifimiz ise 1.330,057,555 buda gösteriyorki 119. 350 olan şirket sermayemizinde altına inmiştir. Kısa vadeli dönen varlıklarla kısa vadeli borçlarımızın farkıda 190 milyona ulaşmiştır yani işletme sermaye açıgı baş göstermektedir. Bu nokta pik noktası olabilir şöyleki dokuz aylıktakı kur rakamları malumunuz bunu dikkate aldıgımızda özsemaye erime hızı ve işletme sermayesi açıgımız dahada kötü bir hal alacagı bunun da şirketimiz faaliyetlerinin öngörülemez bir seviyeye gelecegınden bana göre bu tabloyla şirket yetkilileri için kırılma noktasıdır. Yapılacak bellidir ya borçlar uzun vadeli bir refinansmanla vadelendirilip işletme sermayesi açığı kapatılacak yada yabancı bir yatırımcı yada gruba satılmasıdır. Bedelli sermaye artırmak sorunu çözmeyecektir çünkü bu borç yüküyle elde edilen faliyet karıyla dönmesi imkansızdır. Saygılarımla.
Döçe banktaki mallar bu fona ait demekki. Takas adeti birebir tutuyor. Ayrıca aşağıda genel ortaklık yapısı mevcut.
Yarın zor bir gün olacak :(
https://image.ibb.co/dWcMvp/rysas.png
patronun bu durumu bilmemesi imkansız.Şimdi beynimde farklı ve hin senaryolar kuruyorum.Yabancı bir ortaklık anlaşmalı bir şekilde geliyor. veya.. akıllı bir kişi, fon her neyse bu duruma kayıtsız kalmadı.Patron tv de değerim 1,5 milyar dolar diyecek ve bu kadar borçla keyifli keyifli uçağı ile dünyayı gezecek.Biz şirketin borcunu düşüneceğiz, kötü rüyalar göreceğiz, patron son derece keyifli olacak...bu adam çok zeki beyler çokkk.. ancak final yakında..
10 dakikada bir işlem görüyor. Alım-satım kademeleri aşağıdaki gibi. Bir halt yok.
https://image.ibb.co/j1eji9/rysas.png
Hala topluyor şerfsiz aşağı vurup topluyor.Neresine dokacaksa bu kadar malı.0,98 e çıkınca satışla baskıladı.Şimdi sattığından fazlasını aldı.Ak portföy 17,29 oldu oranı.
EML-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Grafiğimiz HURGZ grafiğine benziyor. Satış filan yaparlarsa aynısı olması temennisiyle :)
1-10 ağustos tepede alım satım yapanlar. Faka basanlar :)
https://image.ibb.co/myQqdK/rysas.png
Bu Akbank portfoy saklama kimdir nedir ? Neden sadece RYSAS ve RYGYO ağırlıklı ?
https://image.ibb.co/eCTJFz/rysas.png
Kimseden ses yok. Burada KY yok demekki. :) Nasıl bir hissesin RYSAS.
Bende var yüklü miktarda 1.30 maliyetim zararına satmam
“Rekabet Kurulunca, SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım AŞ’nin tek kontrolünde olan SOCAR Turkey LNG Satış AŞ'nin Reysaş Yatırım Holding AŞ ve SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım AŞ'nin ortak kontrolüne geçmesi işlemini onayladı.”
Bu haber ne anlam ifade ediyor yorum yapabilecek bir arkadaş var mı?
Bugünkü düşüşe anlam verebilen var mı?
Bu haber nereye geldi?Ben birşey anlamadım haberden.Bizlemi ilgili?
Gedik yatırımın reysas ve rygyo da satışları var...Bakalım virman gelecek mi...
Bu haberi araştıran varmı rysaşa düşmemiş bu haber kimle alakalı?