Dolar/TL 6.2326 ..
Swap’i %25 ceksende her turlu baskılamayı yapsanda istediler mi uçuruyorlar kuru ..
Printable View
Dolar/TL 6.2326 ..
Swap’i %25 ceksende her turlu baskılamayı yapsanda istediler mi uçuruyorlar kuru ..
Adama hangi berbere gidiyorsun diye sorarsın
bazen onun traşının çok iyi olduğu için değildir bu soru
hatta traşı çok kötüdür
bu soru yanlışlıkla onun berberine gitmemek içindir
bunu daha önce thejackalav için söylemiştim
bilader sen mevduatçısın (dört harfliye :) )
bilgiliymiş gibi duruyorsun ama bu yazıp çizdiklerinin sana bile faydası olmamış :)
daha ne diyeyim..
Banka GM'lerinin sırayla podyuma çıkması boşuna değil, zaten zorlanarak çıkarıldıkları çok belli.
Menkul kıymet değerlemesi ve 2.grup kredilerin 1.gruba aktarılması kararları çok önemli kararlar.
Daha fazlası dost sohbetinde konuşulabilir.
Bu arada kısa vadeli dış borçların altın dahil brüt rezervler oranı %118 (119,8/101,3)
https://m.tr.investing.com/equities/turk-hava-yollari
Kanadının biri kırık kuş gibi.!!:kahkah:
Yaradana gurban.!!!
Çevir kazı çevir
ama çabuk çevir ki kaz yanmasın :he:
bi klüp başkanı çıkıp teknik direktörün arkasındayım dedikten sonra genelde kovar teknik direktörü bunlarınkide o hesaptı bence.
hele bitanesi paranızı bankada değilde abuk yerlerdemi tutucaksınız gibi bişey dedi, aklıma parasını ayakkabı kutusunda tutan banka genel müdürü geldi :kahkah: :kmk:
Sayın @HAKEM,
Yakın İzlemedeki Kredileri (2.grup) Standart Nitelikli Krediler (sorunsuz) krediler statüsüne aktarıyorlar.
KREDİLERİN SINIFLANDIRILMASI VE BUNLAR İÇİN AYRILACAK
KARŞILIKLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR
HAKKINDA YÖNETMELİK
Kredilerin Sınıflandırılması ve Yeniden Yapılandırılması
Kredilerin sınıflandırılması
MADDE 4 – (1) Bankalar, yurt dışı şubeleri dâhil, kredilerini aşağıda belirtilen esaslara göre sınıflandırarak izlemek zorundadırlar.
a) Birinci Grup-Standart Nitelikli Krediler: Bu grupta;
1) Kredilendirilebilir nitelikte finansman yapısına sahip gerçek ve tüzel kişilere kullandırılan,
2) Anapara ve faiz ödemeleri, borçlusunun ödeme gücüne ve nakit akımına göre yapılandırılan,
3) Ödemeleri süresinde yapılan veya otuz günden fazla gecikmeyen, gelecekte de geri ödeme sorunları beklenmeyen, teminatlara başvurulmaksızın tamamen tahsil edilebilecek nitelikte olan,
4) Borçlusunun kredi değerliliğinde zayıflama tespit edilmemiş olan ve
5) TFRS 9’a göre on iki aylık beklenen kredi zarar karşılığı uygulamasına tabi olan,
krediler sınıflandırılır.
b) İkinci Grup-Yakın İzlemedeki Krediler: Bu grupta;
1) Kredilendirilebilir nitelikte finansman yapısına sahip gerçek ve tüzel kişilere kullandırılmış olan, ancak, makroekonomik şartlardaki veya borçlunun faaliyet gösterdiği sektörlerdeki veya bunlardan bağımsız olarak borçluya ilişkin olumsuz gelişmeler nedeniyle borçlusunun ödeme gücünde veya nakit akımında olumsuz gelişmeler gözlenen ya da bunun gerçekleşeceği tahmin edilen veya
2) Kredinin kullandırıldığı esnada borçlunun önemli ölçüde finansal risk taşıması gibi nedenlerle yakından izlenmesi gereken veya
3) Anapara ve/veya faiz ödemelerinin kredi sözleşmesinde yer alan şartlara uygun olarak yapılmasında sorunlar doğması muhtemel olan ve bu sorunların giderilmemesi durumunda teminatlara başvurulmaksızın borcun tümüyle tahsil edilememe riski bulunan veya
4) Borçlusunun kredi değerliliği kredinin verildiği güne göre zayıflamamış olmakla birlikte düzensiz ve kontrolü güç bir nakit akımı yapısına sahip olması nedeniyle zayıflama ihtimali olan veya
5) Kredi değerliliğinin zayıflaması olarak yorumlanamayacak nedenlerle anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili, vadelerinden veya ödenmesi gereken tarihlerden itibaren otuz günden fazla geciken ancak doksan günü geçmeyen veya
6) TFRS 9 kapsamında borçlusunun kredi riskinde önemli derecede artış olan veya
7) Geri ödemesi tamamen teminata bağlı olan kredilerde teminatın net gerçekleşebilir değeri alacak tutarının altına düşen veya
8) Birinci Grupta veya İkinci Grupta izlenirken yeniden yapılandırmaya konu edilen ve donuk alacak olarak sınıflandırma koşullarını taşımayan veya
9) Donuk alacak gruplarında izlenirken yeniden yapılandırmaya konu edilen ve 7 nci maddede belirtilen koşulların gerçekleşmesini müteakiben canlı alacak olarak sınıflandırılan,
c) Üçüncü Grup-Tahsil İmkânı Sınırlı Krediler: Bu grupta;
1) Borçlusunun kredi değerliliği bozulmuş olan veya
2) Teminatların net gerçekleşebilir değerinin veya borçlunun özkaynaklarının borcun vadesinde ödenmesini karşılamada yetersiz bulunması nedeniyle teminata başvurulmaksızın tamamının tahsil imkanı sınırlı olan ve gözlenen sorunların düzeltilmemesi durumunda zarara yol açması muhtemel olan veya
3) Anaparanın ve/veya faizin tahsili, vadesinden veya ödenmesi gereken tarihten itibaren doksan günden fazla geciken ancak yüz seksen günü geçmeyen veya
4) Makroekonomik şartlardaki veya borçlunun faaliyet gösterdiği sektörlerdeki veya bunlardan bağımsız olarak borçluya ilişkin olumsuz gelişmeler nedeniyle işletme sermayesi finansmanında veya ilave likidite yaratmada sıkıntılar yaşanması gibi nedenlerle anaparanın ve/veya faizin bankaca tahsilinin vadesinden veya ödenmesi gereken tarihten itibaren doksan günden fazla gecikeceğine kanaat getirilen veya
5) Yeniden yapılandırılarak canlı alacak olarak sınıflandırılan ve bir yıllık izleme süresi içerisinde anapara ve/veya faiz ödemesi otuz günden fazla geciken veya bu izleme süresi içinde bir kez daha yeniden yapılandırmaya tabi tutulan,
krediler ve diğer alacaklar sınıflandırılır.
ç) Dördüncü Grup-Tahsili Şüpheli Krediler: Bu grupta;
1) Anaparanın ve/veya faizin tamamının kredi sözleşmesinde yer alan hususlar çerçevesinde teminata başvurulmaksızın tahsilinin sağlanamayacağı muhtemel olan veya
2) Borçlusunun kredi değerliliği ciddi şekilde bozulmuş olan, ancak birleşme, yeni finansman bulma imkânı veya sermaye artırımı gibi olanakların borçlunun kredi değerliliğine ve kredinin tahsil kabiliyetine yapması beklenen katkı nedeniyle henüz tam anlamıyla zarar niteliği taşımadığı düşünülen veya
3) Anapara ve/veya faizin vadesinden veya ödenmesi gereken tarihten itibaren tahsilinin gecikmesi yüz seksen günü geçen, ancak bir yılı geçmeyen veya
4) Makroekonomik şartlardaki veya borçlunun faaliyet gösterdiği sektördeki veya bunlardan bağımsız olarak borçluya ilişkin olumsuz gelişmeler nedeniyle anapara ve/veya faizin vadesinden veya ödenmesi gereken tarihten itibaren tahsilindeki gecikmenin yüz seksen günü geçmesi beklenen,
d) Beşinci Grup-Zarar Niteliğindeki Krediler: Bu grupta;
1) Borçlusunun kredi değerliliğinin tümüyle ortadan kalkmış olması nedeniyle tahsil beklentisi bulunmayan veya toplam alacak tutarının ancak ihmal edilebilir bir kısmının tahsil edilmesi beklenen veya
2) Üçüncü ve Dördüncü Gruplarda belirtilen özellikleri taşımakla birlikte, vadesi gelen ve ödenmesi gereken alacak tutarlarının tamamının bir yılı aşacak bir sürede tahsilinin sağlanamayacağı muhtemel olan veya
3) Anaparanın ve/veya faizin ödenmesi gereken tarihten itibaren tahsili bir yıldan fazla gecikmiş olan,
amanın bu sefer fena geliyor: http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...vecihi-geliyor
Dolar 6.33
Beyler birisi ozet gecebilirmi?
yötenimde şöyle bir yanılgı da var; abd, avrupa para bastı birşey olmadı diyorlar, bizde basarız onlar gibi ve faizi arttırmayız (yine onlar gibi)
tabi ekonomiyi yönetmek bu kadar basit ise yani o yaptı, bende yaparım dersen, ezberci olursun. bilgsiz olursun ..
gerekçeye bak,vay canına diyeceğim gülme geliyor.
24 07 2018 tarihli haber
Grup 2 kredilerine BDDK ayarı gelecek
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Arjantin yolunda uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, bankaların yakın izlemedeki krediler olarak bilinen grup 2 kredilerinde farklı risk izleme standartları uygulamalarının yanlış anlamalara sebebiyet verdiğini ve bu konuda bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. 3 üst düzey bankacı ise aynı şirkete ya da gruba ait yeniden yapılandırılan kredilerde bile bankaların bu krediyi farklı gruba alabildiğini, BDDK’nın bu alanda bir çalışma yapabileceğini ifade etti.
https://www.businessht.com.tr/piyasa...-ayari-gelecek
Çok uzatmak istemiyorum. Sn rxpu ihracat dedi ben de bir potansiyelden bahsettim bunun da şartları yetişmiş insan gücümüzü kaybetmemek dedim özetle.
Savunma sanayi şirketlerinde en büyüğünden ASML giden kişi sayısı 200 u geçti diye duydum doğrudur yalandır bilmem. Bakın bu çok ciddi bir rakam ve oran. Sizin arkadaşları bilemem ama Hollandalı salak değil işine yaramayacak adam almaz değil mi demek ki iyiymiş gidenler?
Son devalüasyon sonrası bunun artarak devam etmesinden korkuyorum. Üstüne ss şirketlerinin kalitesiz eleman alıp işleri yapamayacak duruma gelmelerinden korkuyorum. Bu olmazsa iş de var potansiyel de var söylediğim nokta bu; ki haklı bir nokta siz de takdir edersiniz umarım. Bu kadar atışmaya gerek yok.
bence bosporos un bir beklentisi yok ve düşüncelerinde sonuna kadar haklı.. isterse dolar 50 tl olsun.. ben bosporos u anlıyorum. dünya da ve türkiye de benzeri görülmemiş ve bundan sonrada görülmesi mümkün olmayan bir gaspa, haksızlığa, hukuksuzluğa uğradı..
ve benim düşüncem ülkeyi yönetenlerden nefret edecek duruma geldi.. onların umut abinin deyimiyle "beter" olmalarını istiyor .. yani borsa, faiz, dolar vs için bir öngörü yapmıyor,, bir dileği varsa OLABİLDİĞİNCE KÖTÜ OLSUN..
kardeşim özür diliyorum hislerine-düşüncelerine tercuman olmak istedim. özrümün kabulu için benimde senin gibi devlet tahvilinde 25 yıllık alınterimin gasp edildiğini söylemek istiyorum.
dediğim şirketlerde çalışan 10 binlerce kişi içinde 200 kişi dediğim istisnaya giriyor. zaten o insanlara çok fazla iş yükü yıkılıp torpillilerin arkasını toplamaya başladıkları için mutsuz olup çıkıyorlar ama yurt dışı ama başka yer.
atışma değil fikir alışverişi diyelim. dediğim gibi çok başarılı bir özel sektör var silah sanayisinde. ha çok katma değeri yüksek şeyler üretmiyorlar ama gene ihracatları var. Aselsan, roketsan, TAI vs. koca bir balondan ibaret, eğer TSK alım yapmasa kaynak akıtmasa özel sektörde 2 gün dayanamaz batarlar. içleri torpilliden geçilmiyor. bi dönem asker yakınlarıydı, sonra fethullahçılar şimdide bademlerin akrabaları. dediğim gibi mamalanma yeri.
Dolarcıların keyfi yerinde .
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Büyük resimde.!!
Hiperpower enflasyon.!!
Hiperpower stagflasyon..!!
Her yerde kekler.!!
Her yerde türemiş Kıraathaneler.!!
Ye babam ye.!!
Yaradana gurban.!!
Keklemeler.!!
Malum bayramda piyasalar kapalı, peki, foreks nasıl oluyor, haftaya hafta içi foreks de işlem görecek mi dolar türk lirası?
Çarşı 6.230.
Bankalar 6.097.
Kurban Bayramı için tam ters !
başkan dolar aldımı yine? iyi yerden satmıştı, eğer 5.75 ten aldıysa "çift sarılı" oldu :)
Global Yatırım Holding 2. çeyrek sonuçları ile alakalı düşüncelerim..
https://suphecikimse.blogspot.com/20...-sonuclar.html
YTD
swaptan dolayu borsada hisse satıyorlar deniyor, aşağıda sağlam destek 80bin civarı o da tutmazsa facia...
Dolar cumadan döndü.
Canım sıkkın çokkk
TCMB geçen haftanın bankalarca kredilere uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını açıkladı...(aşağıdaki tabloda görmektesiniz..)
Allah kahretsin...
Ticari kredilerde faiz oranları %26 ları bulmuş...
Kredibiletesi düşük işletmeler 35 lerden mi ulaşıyor kaynağa
Offfff of...
%35 borç maliyeti ile şirket döndürülür mü yaw?
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/TEzXnz.png
Iktisaden zor adam parayi varsa tabi bankaya kosa yüzde 20 aliyo kredi alsa otuzbes ödüyor
Aradaki fark 15 puan
Hiç is yapmayan 0 puan
Her sene kar marjin min 19 puan olcakki uretimden basabas olsun düzeltme 39. Kredili yaparsan imalatı. 19 olan ozsermayeli işletmeler için rakam