http://www.hisse.net/topluluk/showth...40#post1612740
Haftlık hisse yarışmamızda kurallara uygun 3 hise seçin
1 hafta yarışalım.
Printable View
http://www.hisse.net/topluluk/showth...40#post1612740
Haftlık hisse yarışmamızda kurallara uygun 3 hise seçin
1 hafta yarışalım.
Sn ayhan53 şimdilik bizde yarışacak hacet yok zira biz kaybedenler kulübündeyiz. 3 hisseye de Akdeniz yazarız...
Haftaya sakin başladı.
İşlem hacmi düştü ve malum ana satıcılar gedik,citi dışında satıcı da kalmadı.
Buralardan haber trafiği ile dönüş yapmasını bekliyorum.
evet hacim çok düştü. inşallah dediğiniz gibi olur sayın HAK :) bol kazançlar dilerim
Günler sonra bir güvenlik ihalesi saman alevi gibi bir etki yarattı.
Pozisyonu olanlar ve pozisyon açmayı bekleyenler MAİ A.Ş. ve Tanıtek A.Ş. ihalelerini bekliyorlar anlaşılan.
Ortada kabuk değiştiren bir şirket ve bunun yansımalarını görüyoruz.
Bir anlamda yeni bir doğum gibi düşünmek gerekir ve her doğum sancılı olur.
Tanıtek ortaklığı cuma gününe kadar tescil olmamıştı yakında olur inşallah.
Genel kurullar ile birlikte yönetimler değişecektir.
Uzun vadede piyasaya güvenmiyorum, likit , borcu olmayan, hikayesi olan şirketler ön plana çıkacaktır.
Savunma ve yazılım sektörü benim için önemli...
Tanıtek'in tescil haberi geldi çok şükür.
Şimdi sıra artık ihalelerde...
ne de güzel düşüyor ceylan gözlüm
Artık olumlu haberlere dahi olumsuz tepki veriyor. Gördüğünüz üzere tahsisliyi yapan ve en çok malı tutan Gedik yatırım ve hergün bu kervana eklenen birileri satmaya devam ediyor.
6.000 TL üzerinden kapışılan hissenin yüzüne bakmıyorlar. Zira AKGUV’liğin tahsisli yapıp şirketlere ortak olması yeterli değil. Hem süreci yönetmek, hem hisseyi diri tutmak önemli.
Sözüm ona sıfatları nitelikli olan fırsatçılara yapılan tahsisli satışta hisselerin daha haftasında satılması ve alım süreçlerinin ardından ihale haberlerinin gelmemesi bu kötü sonu hazırladı. Herkes için alıncak dersler olmalı.
Bu süreç arada toplayan bir kimse olmazsa ihale haberlerine kadar devam eder. Ve herşeyden önemlisi piyasa ve yatırımcı güveninin sekteye uğramaması elzemdir.
Su akar yolunu bulur, bununda bir sahibi var elbet, tohumu saldı toprağa hasat zamanı ürün toplanır bizde nasipleniriz, acelesi olan yerde bulmuş gibi veriyorlar ayrı konu
Ne kaliteli hisse çıktın sen bir avuç bireysel almaya görsün sonsuz düşer, döker döker döker sonra çıkar ama ne yazık ki elde yok bak tümosana kimde var alsan zararına satarsın asla karlı satmana müsade edilmez, bu makina ve robotlardan dolayı bireysel yok olmaya mahkumdur. Bu hisseye bile makinayı bağlamışlar birilerinin yakın markajında umarım yeterince mal toplamışlardır.
Geçen senenin üstünde TEMETTÜ açıklarsa belki tepki alımı gelir yoksa bir cacık olmaz bekletir
Bugün eksi piyasada artı yaptı ve iş yatırım ve uzun süre sonra gedik yatırımın alımı dikkat çekti.
Yine her zamanki gibi tek satıcı var bu kez 180.000 lotla Meksa oldu ve kanımca citi yabancı ya da emeklilik şirketlerinden çıkacak.
Lakin ilginç olan t+2 de bugün satış olmadığı halde Meksa'dan 118.000 lot mal çıkmış nereye gittiğini bulamadım.
Artı piyasada gitmedin bari eksi piyasada yüzümüzü güldür.
BGC geldi ve şu ana kadar 48.000 lot aldı. Gedik’te dünde beri yandan yandan alıyor.
Saman alevi alışlar yeterli değil. Güçlü alım ve haber desteği şart. Lakin ben aksilik olmazsa bundan sonra trendin yukarı döneceğine inanıyorum.
https://i.hizliresim.com/az26PB.png
kağııtta yaşanan budur..
Tanıtek’in Ticaret Sicilde Tescil edilen ortaklık kararı bugün Ticaret Sicil Gazetesinde’de yayınlandı. Hayırlı olsun.
Bundan sonra beklentim ihale, yeniden değerleme ve genel kurul, gk gündemi.
Hala buralarda bu kadar satışla karşılaşmak anlamsız ve sinir bozucu. BGC, GEDİK, İŞ ve bugün gelen FİNANS yatırımın güçlü bir temizlik, süpürme hareketi yapması şart. Yoksa kısır döngü devam eder.
Aynı şekilde hisse malum ihale haberlerini 6.200/6.400 bandında karşılamalı ki 6.450 kalıcı olarak geçilsin ve düşük fiyatlardan artık daha fazla maliyet yapılmasın.
Zenginin malı bizim çenemixi yoruyor.
Şahsi kanaatimce mal satan bazı kişiler hissede suni baskı kuruyor ve başka pozisyonları nedeniyle şimdilik bu gitmesin istiyor. Malum kurum güçlü alışkar yollarsa bence hepsi arkasından ya bakar ya da yapışır. Hadi BGC vur aşıyı...
Sağlam yabancı alışına rağmen hala satanlar, aşağıya vuranlar var. Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu...
5.700'ü geçse, hisse prim yapsa üzüntüden ölecek yatırımcılar var.
Lakin bilmezler ki damla bile kendini tamamlayınca damlarmış...
Yakında inşallah olumlu haber ve beklentiler ile mazi olacaksınız...
Yatırım, al/sat tavsiyesi değildir.
Bende de bir miktar var hareketi keyfimi kaçırinca üçte ikisini stopladim. Kalanla devam ediyorum, önümüzdeki günlerde yakalarsam yeni alim yaparım belki
Bu aralar bir kar bir zarar elde var sıfır. Borsa adamın psikolojisini tüketiyor.
5.700 gören hisseyi 5.620 kapatan kapatan zihniyeti tebrik ediyorum.
Gedik yatırım bu günde sahneye çıktı ve zulmü devam ettirdi üstelik sağlam alıcılara rağmen.
İnşallah BGC/TEB önümüzdeki günlerde daha agresif olur ve bu suni satıcıların hakkından gelir.
Yıllık Hisse Yarışmamızda dereceye girenler belli oldu.
kim kaçıncı olmuş bakmak isteyenler buyursunlar
dereceye girenleri de tebrike bekleriz
http://www.hisse.net/topluluk/showth...39#post1634139
alıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=K2QM
satıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=COU8
ilk 5 kurum genel
http://imageturko.com/?di=A91C
Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı sonrası açıklama yapıldı. Açıklamada , bedeli 9.4 milyar dolar olan 55 projenin değerlendirildiği kaydedildi.
Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı sonrası yapılan açıklama şöyle:”Savunma Sanayi İcra Komitesi, yapılan yasal düzenleme sonrasında ilk defa Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında, gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere toplanmıştır. Toplantıda, “Zeytin Dalı Operasyonu”nda ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin gücüne güç katan yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik projeler gözden geçirilerek yeni kararlar alınmıştır. Toplam 9.4 milyar dolar (36 milyar tl) bedeli olan 55 projenin değerlendirildiği toplantıda, savunma sanayini geliştirme, güçlendirme ve destekleme amaçlı muhtelif yatırım ve iyileştirme faaliyetleri de gözden geçirilmiştir. ”
MAİ’ye ihale var mu göreceğiz...
evet sayın HAK haberlerde alt yazı olarak gördüm. paylaşıcaktım haberi bulamadım sonra bakarım derken unutmuşum dizi falan. teşekkürler. detaylara bakmak lazım 55 yeni proje ve 9.5 milyar dolar ama detaylara bakamamıştım.
Savunma Sanayi İcra Komitesi toplanıp kararlar aldığına göre bize düşen beklemek .
%50 iştirakimiz Mai Otomotiv Teknoloji Savunma Dış Tic A.Ş. analist toplantısında belirtiği ihalelerden ne kadarı , hangisi bu toplantıya konu oldu göreceğiz. Umarım kısa zamanda açıklanır.
Bugün hem toplantı olması hem de yabancı alımı olumlu.
Şirketin güven ve inandırıcılığı için ben çok önemsiyorum.
Akdeniz Güvenlik için artık söz bitti şimdi icraat zamanı..
Şu NOOR CAPİTAL hergün 25-30.00 lot malı bir,iki kademeye çevirip nur yağdırıyor.
Bugünde dünkü gibi güçlü alımlar gelirse iyi olur . Kaldı ki satıcılar azaldı.
Yazdığım üzere satış kademleri azaldı. Vakıf günlükçü gibi gözüküyor lakin emin olamadım.
Takas daha şekillenmedi. Salı günü iş ve gedik'ten alınan malların takası önemli.
Hissede pozisyon açmak isteyenler hareketin kalıcı olup olmayacağını ve haber trafiğini bekliyor.
Bugünde Credit Suisse alımı var. Yabancı ilgisi başladı ve muhtemel ihale haberleri ile artacağını düşünüyorum.
Yatırım al/sat tavsiyesi değildir.
Son iki günde iyi hız yaptı maşallah ama malın 3te ikisini kaptırdık iyi mi. Nasibe bak...
Dün dikkat çektiğim üzere bir trend ve alıcı kurum değişimi var ve İş yatırım şu ana kadar nette 190.000 lot aldı.
Geçen günde 130.000 lot almıştı.
Bugün Credit Suise'de 52.000 lot aldı.
Bugün yine kamu dışında güvenlik ihalesi almış.
Asıl beklentiler gerçekleşene kadar inşallah yol alır ve haberleri daha yukarıda karşılarız.
S.S. Mega Center İstanbul Bayrampaşa Gıda Toptancıları Site İşletme Kooperatifi ile şirketimiz arasında 01/02/2018 -
01/02/2019tarihleri arasında geçerli olmak üzere özel güvenlik hizmet alımına ilişkin "2.996.490,60 TL + KDV" bedelli
sözleşme imzalanmıştır.Kamuoyuna arz ederiz.
muhendis ciktik mı dipten? önümüz açıldı mi?
Pastaya bakınca görünen şu; Alımlar blok iken satıcılar dağınık. İş yatırım son 15 gün iyi mal aldı.Bu süreçte A1, Meksa, Gedik, Citi mal çıktı.
Bakalım yarın kim satacak? Bugün alanlardan sanko, info satar vakıfı izlemek lazım...
Şimdi bir ihale haberi gelse çok güzel olur.
Halka açık senkron güvenlik'e bakınca gelecekte Tanıtek'in de halka açılabileceğini düşünüyorum.
Bu arada şirketin kap'ta ortaklıkları , şirket kartı güncellenmiş.
Yarın BGC'nin 2 gün önce aldığı 133.000 lot TEB'e geçerse %10 aldık diye açıklama gelebilir.