Arkadaşlar soygun bu kadar kolay olmuş artık.devlet destekli hemde.098 maliyetle bulaşmış oldum.allah kurtarsın.
Printable View
Arkadaşlar soygun bu kadar kolay olmuş artık.devlet destekli hemde.098 maliyetle bulaşmış oldum.allah kurtarsın.
İlginç olan SPK diye kurum ne iş yaparki. Türk borsasında bütün sirketler bu şekilde önce bedelli yapıyor ve sonra yüzde 50 düşürüyor aşağıya üç gün içinde, peki SPK neden tedbir alıp bedelli sonrası 1 liranın altına asla hisse inemez inerse şirkete ceza veririm demez , sadece patron satamazmis, SPK bilmiyormu patronlar hisseleri anlaştığı kuruma ucuza verip onlar üzerinden indirecek. Biliyor tabiki. Muhtemelen çok büyük rüşvet aliniyorki vazgeçmiyor tedbir almıyor bu konuda mesela. Bütün bedellilere bakın hepside aynısını yapıyor. Resmen soyun milleti diye izin veriliyor SPK tarafindan
:) Haklısın, 1 yıl önce bu "çöplerde" takılacağımı söyleseler ben de inanmazdım ama kısmet diyelim.. Öncelikle amacımız kâr etmek olsa da, her zaman haklı çıkamayacağımızı ve bazen zarar da edebileceğimizin bilincindeyim.
Dün başlamadım, geçen sefer yazdığımda başladım; yani 1.21 den.. Ama ertesi gün hareketli olunca trade edip maliyeti 1.10 altına indirmiştim, gerçi o gün de 1.10 taban kapatmıştı zaten.. Sonra kademeli almaya devam ettim, son alımı da bugün karanlık odada yaptım. Açıkça yazayım, şu an %10-15 arası zarardayım :)
Neden aldığımı biraz uzun yazmam gerek;
Aşağıdaki grafikte göreceğin üzere teknik olarak 70-75 kuruşa kadar düşmesini anormal görmem ama bedelli de kasaya kabaca 705m TL civarı girdi. Toplam 958.563.949 adet hisse oldu.. Dolayısıyla 705m/hisse sayısı yaparsan hisse başına 73-74 kuruş nakit demek.. Son bilançoda özkaynaklar 818m TL, bu değer ağırlıklı duran varlıklar kaynaklı; ve çok büyük kısmı Kulesite ve Ereğli AVM den geliyor.. Net borcu da 400m civarı, kap ları takip ediyorsan vefa hakkı vs diye düşüyor arada.. Büyük zararlar market kaynaklı oluşmuş ve o işten çıktılar. Kira geliri+proje odaklı yapıya geçiyorlar.. Son bilançolarda satış rakamlarının çok düşmesi ama zararın bitmesi de bu sebepten.. Bir .bnelik olmazsa 12 aylık bilanço geldiğinde, son 4 çeyreklik kâr toplamı pozitife geçerek F/K(yüksek de olsa) hesaplanır olmaya başlamalı :)
Bedelliden gelen parayla borçları sıfırlayıp, kalan parayla da Zermeram için ortaklık kuracağını beyan etti(izahname); okumadıysanız en azından revize fon kullanım raporunu okuyun https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/971268
Yalnız bunun ilk etabı ve 7 renk projesi 2023 odaklı, dolayısıyla "kısada vurguna" girenlerin bu alemin en büyük üçkağıtçılarını tokatlamaya niyetlendiklerinin farkında olmaları gerek! Kazanılamaz demiyorum, sadece vurulmak da bir olasılık.. Düşmeye devam etse de biraz canımı sıkar ama çok etkilenmem ve 5-10 kademe aralığında almaya devam ederim, benim bünye böyle :) Arada trade de edebilirim..
Tezgahın başındakiler, sadece kısacılar için değil hepimiz için riskin büyüğü tabi :)
1-2 Aralıkta kalan payları an itibariyle almazlar gibi duruyor ama bakalım ne olacak?
https://i.hizliresim.com/mymma8k.jpg
1 ve 2 Aralık ta birincil piyasada satışa sunulacak yaklaşık 50 milyon lotu alan olursa adeseye hareket gelir muhtemelen.
Acaba kimse almasın diye ana hisseyi düşürmüş olabilirler mi.
Bu tür hisselere fazla girmek gerçekten risk
Cambaz
İzahnameyi okudum satılmayan paylar için taahhüt yok.
SPK.bu tür şirketlere neden bu taahhüt istenmez anlamakta zorlanıyor insan
Bu SPK.ya maalesef güven yok.
Son hürriyet çağrı muafiyeti gerekçesiz yazılmıştı.mahkemeden döndü ama şirket açıklamasında 3 yıl elinde bulunduran yararlanacak diyor komedi gibi.
Türklerin hisse elinde bulundurma süresi ortalama 3 ay bile değil.
Üstad bir bildiginiz olduğunu biliyorum, bakalım hayırlısı. Bende alayikm biraz bakalım . Umarım iyi olur, ama ihlaslar gibi 60 kuruslara indirirse biradahada çıkamaz kisada, nedenmi nerde zarar etmiş başka hisselerde ky varsa bu hisseye bel bağlar ve gelen alır hisseyi. O yüzden kisada çok zor toparlar düşerse 60 Lara.
Sayın Sonli emin olun o kalan payları alacak ekip, tıpkı rüçhanları alıp ana hisseye çevirip satanlar gibi hazır kıta bekliyordur.
Kalan o payları alırken de ana hissenin tahtada nominalin altında olmasının onlar için hiçbir önemi yok. Sonuçta bunlar organize vurguncu çetesi. Aldıklarını ne yaparlar bilemem belki alıcı bulduklarında ana tahtadan fiyata bakmaksızın satabilirler, belki kendi alt hesaplarına yine tahta üzerinden satış yaparlar. (fiyatı daha aşağılara çekmek için).
Burada yaşananların benzeri öz abd li müCO nun ihlas/ihlgm şirketlerinde de vuku buldu.
Bedelli sonrası finansal temelleri oldukça iyi olacak lakin yönetimin güven vermemesi en temel sorun. Yine de şu anki fiyatlar (biraz daha aşağı gitme ihtimali olsa da) sabredecek/beklemeye tahammül edebilecekler için uygun olabilir.
Yatırım tavsiyesi değil kişisel görüş içermektedir.
R 0.17 olmasaydı bu hissede mok olurdum,mecbur R soktu beni bu hisseye,katılmasaydım böyle zarar yazmazdım.
Yazdıklarınıza tamamen katılıyor ve benzer düşünüyorum. Kaldı ki 756m artırımdan kalan 50m u alıp almamaları da çok önemli değil. Özellikle son paragraf karar verme kriterlerini özetliyor; aşağı marj düşük gibi ama yönetim riski yüksek.
2-3 yıl önce kozalaklarda(bu grupla kıyaslamıyorum tabi) vakit geçirmişliğim ve birini indir öbürünü kaldırı tecrübe etmişliğim var.. Bende zaten ittifak vardı, bunun izahnamesini ve sonrasında birkaç hamleyi(imaş pay devri, zermeram büyük payı vs) görünce operasyonu bundan yürütmeleri ihtimaline karşın pozisyon almaya karar vermiştim. Bunun için de bedellinin başlamasını ve haşin kısmının nispeten geçmesini bekledim..
Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller(proje halindekiler hariç) 1 milyar üzeri bir değerde gösterilmiş (ne kadar doğru tartışılır). Normalde bu gayrimenkullerden yılda 60 mnTL üzeri kira geliri elde etmesi gerekir ama henüz bunun yarısı kadar ancak kira geliri elde edilebiliyor gibi gözüküyor. Bu sene Migros'a kiraya verilen hiper marketler hangi anlaşma ile verildi bununla ilgili bir bilgi bulamadım maalesef. 7 renk projesinin başkasına paylaşım ile verilmesi güzel ama Zermeram konusunda döviz piyasası arttığı için bence yine bitirmezler projeyi ve bu zihniyettekilerin klasik bahanesinden dolayı derler. (Dış güçler kaynaklı döviz artışı :))
Burada en güvenilir konu galiba 3.İstanbul oluyor. Sonuçta 2 farklı ortakla oluşan bir konsorsiyum var orada. Ama orada da proje ne durumda, ticari üniteler neler ? Eldeki konut sayısı ne kadar ? Planlanan ne kadar ?. Sorular da sorular. Şirketle ilgili bilinmeyen maalesef çook şey var. Ama en iyi bilinen şey ise; Dünyadaki en karaktersiz, ********, dolandırıcı, din istismarcısı kişiler tarafından yıllarca yönetim koruması altında(yöneticiler de öyle) ve eliyle borsa da dolandırıcılık yapılıyor.
Yıllık 200mn TL kar açıklayabilecek mi ki 2TL fiyatlara gelsin. Açıkçası kendime sorup durduğum soru bu. YTD.
Bazı sitelerde bu şirket iflas etti yazanlar var. Bir miktar aldık..ama dönecek gibi görünmüyor kolay kolayda 1 üzerine tekrar üç beş ayda atmaz gibime geliyor. Cunki satanin patron oldu belli. Kurumlar ile belliki hisseyi 70 80 kuruştan anlaşmış satın nakit ihtiyaç var diyor. Bedelliden sanırım istedikleri kadar ky bulamadılar..onun için cazip olsun millet alsın diye 80 ortalama ile satacaklar takı borca karşılık gelen miktar kadarını. Genelde kapalı kapılar ardında anlaşılır aracı kurumlar ile fiyat yukarda iken çok ucuza verirler kurumlara..artık.alimi durdurup nerde duracak ona bakmak lazım.
Seni burada gördüğüme kendimi görmüş kadar şaşırdım, hatta konu listesinde başlığa 2 kere baktım aksen mi acaba diye :) Çok akla yatkın olmasa da Aksenden çıkardığım kârların bir kısmını eziyorum buralarda :)
Sen incelemişsindir muhtemelen ama kira bilgisi olarak izahnamede şöyle geçiyor: "..2019 yılında yaklaşık 32,0 milyon TL net kira geliri elde eden Şirket, 2020 yılında Covid 19 virüs salgınının sebep olduğu pandemi sürecinde 17,4 milyon TL net kira elde edebilmiştir..."
Yeniden değerleme ve Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller değişimi ile ilgili şu kısım var:
https://i.hizliresim.com/7v9urcs.jpg
Stoploos 0.80,100 k lot artık nerenize uygun gelirse s...kun,ybaz takımı.
Ben AKSEN'de devamım hala. ADESE'de ise daha önce son çıkışım 2019/eylül-ekim gibi idi. 3 defa girip çıkmışlığım vardı. Ama Fiyatı şu an 2014'lerden daha düşüktür büyük ihtimal. O kadar potansiyelli bir şirketti ama maalesef yönetim hep dolandırıcılardan oluşuyor. E bir de imtiyazlı hisseler var tabi.
Kira konusunda genel bilgileri zaten paylaşıyorlar finansal tablolarda ama bu sene 2 büyük marketi Migros'u ne kadara kiraya verdi ? 3. istanbul kalan konut sayısı ne kadar ? Ve proje tamamlanma oranı nedir ? Zamanında Peker GYO'ya satıldı yalanı da vardı değil mi ? Ki o zaman alacak şirketin bilançosuna bakmıştım ve "imkanı yok" demiştim. Ama bunlar yalan KAP'lar ile yine operasyon peşindeydiler. Neyse, hisse bir tanıdığımda var ve o yüzden yeniden incelemek istemiştim :). YTD.
Galiba yıllarca 40 kuruşa getirip bekletecekler, bunlar böyle kazanıyor parayı. Çalışarak değil. Milleti soyarak
Aksen bende de var hala, yazmasam da topiğini takip ediyorum.. 2021 e portföyün %90 aksen ile girmiştim ama mart sonrası yavaş yavaş azalttım, azaltmaz olaydım :)
Önceden sadece spekülatif hareketlerinden biliyordum ama "Şirketin sonlandırmış olduğu market işletmeciliği faaliyetlerinden 2018, 2019 ve 2020 yıllarında uğradığı Esas Faaliyet Zararı toplamı yaklaşık 239,9 milyon TL’dir" ifadesi bile geçmişteki potansiyeli ve beceriksizliği göstermeye yeterli; bedelliden gelen parayı çıksan bu zararın çeyreği kadar piyasa değerine düşmüş..
Aynen kardeşim bunlar böyledir,üstelik bedellisine neden onay verirki SPK bunların,anlaşmalımı neyin nesine bilemiyoruz,hepsi bize gizlisaklı,1 tl aşağısına inmez dedik 77 tekrar taban oldu,arkadaşın biri 91'e çıkmıştı,oradan çıkmak varmış,zaten güvenmediğimden 92 olduğunda 99 yapmıştı oradan %50 verdim ilave ettiklerimi,versem ne olur,bugün döner diye 0.83 yine aldım,peşi 80 olunca Yarıdan çoğuna stoploss uyguadım,peşi malum 0.77 taban.
Muhtemelen bunlar aracı kurumlarla kapalı kapılar ardında farklı pazarlık yapıp milyinnlotlari veriyorlar onlara satsinlar diye , onlarda insafsızca nasıl olsa nerden satsa kendine bir zarari yok.basiyorlar aşağıya müşteri bulmak için ve durum bu çıkıyor ortaya. Sonra 1 milyar lot var ortada bu cenazeyi kim nasıl cesaret edecekte kaldıracak yukarı . Allah yardım etsin sonu iyiye gitmiyor bunun
Tam 2 hafta önce bunu yazarken(hisse 1.22 kapatmıştı) 3. alımı vermez diye düşünüyordum ama Cuma günü tabandan(0.77) yaptım. Şimdi 0.60-0.65 aralığından 4. kademeye hazırlık yapsam mı acaba diyorum, psikoloji ve algılar işte..
Bedelliden kasaya giren para hisse başına 73.5 kuruş civarına denk geliyor, yani 0.73 te bedelliden kasaya giren paranın altında piyasa değeri olacak. Grafikteki 0,69-0,76 bölgesi ile de örtüşüyor. Dolayısıyla bu civarlarda konsolide olmasını ve bir süre yataya sarmasını beklerim; ama 2 haftada 1.46->0.77 yapmış adamlardan da her şey beklenebilir..
40 li kuruslara indirecekler sanirim. Umarım.tahtasi kapanmaz cezalar üst üste gelipte. SPK ne iş yapar işte bunu yapar..patronlar milleti soyar. Son cezayida millete SPK keser.
0.69 pozisyonuna gelmeden yürümez...ytd.
Bu tarz hisselere portföyde kısıtlı bir alan ayrılması konusunda kesinlikle hemfikirim. Kişisel karakter(sabır, zarara tahammül vs), grafik ve hisse hakkındaki bilginin durumuna göre ve olacaksa stop veya paçal seviyelerine dair baştan plan da faydalı olabilir. Şeytana uyup pozisyonda haddi aşmak en büyük risk oluyor genelde :) Bence de görelim bakalım, hele ki borçları kapatırsa..
Coin yazdığın için de ek bir istatistik vereyim :) Yanlış anlaşılmasın; bu istatistiği olumlu bir şey için değil, - özellikle yeni arkadaşlara - uçana kaçana atlarken başa gelebileceklere örnek olması için veriyorum..
Son 5 yılda (en az 5 yıldır işlem gören hisseler için);
gördüğü zirveye en uzak hisse adese -%1373 (Zirve:11.05 Dip:0.54)
2. sırada da -%1183 ile nibas var (Zirve:94.60 Dip:0.55 Bugün kapanış:7.37)..
Not: Bu tablo hisseleri ASLA ucuz veya pahalı yapmaz, sadece dip ve zirve mesafelerini gösterir!!!
https://i.hizliresim.com/spcbf16.jpg
Borçlarını KY ye ödet sonra sefasını sür, durum bana göre budur....
Kalan 50 milyon lotun satışını nasıl takip edebiliyoruz.
Teşekkürler.Vardır bi bildikleri
---Sanırım hissenin pazarlanması yeni başlayacak, erken alım ile hata yaptık...
0.69'a doğru gidiyor,en son 0.72 gördü,buralara milleti mallandırarak indi,acep R gibi 0.17 yaparmı?...ytd.
1 liradan güya hisse sattılar. Kağıt üzerinde sattılar..ancak gerçekte 40 kuruşa mi 50 kuruşa mi sattılar iş aracılığı ile belli değil..adamlar 1 liradan aldıkları gibi 74 ve 73 e verdiler hepsini. Ve daha da bitmedi..şimdilik buraya kadar hisseyi sözde sattılar yüklü yüklü buralardan..ama bunlar mutlaka anlasmalidir beş on aracı kurum ile . Şimdi de onlar ellerindeki lotlari aşağı basarak millete satacaklar aylarca. Millet ucuz adese diyecek. Çoğu insan hâlâ bunu market işi yapıyor da sanarak alıyor.
Yazık ülkenin geldiği yer burası işte. Bunu görüyor SPK ve develtin diğer kurumları ses çıkarmıyor neden acaba. Ülkede böyle yönetiliyor. Milletçe soyulmayi seviyoruz biz. Yazık günah. Milleti enayi, geri zekalı ve MAL yerine koyuyor ülkeyi yönetenler de bunalrda. Birsuru Ocak sönüyor bu tip şirketler yüzünden. Pes vallahi artık pes. Göz göre göre soyuyorlar. Devletin kurumları izliyor sadece.. müsade ediyor ya. Pes
kalanlarıda bugün 1 den alan iki kurum aynı miktar lotu 0.74-0.73 den tahtada verdi :)))
sonuçta şirketin kasasına bi 50 milyon daha sokan arkadaşa şükran :)))
daha önce portföyün %10 coin niyetine adese demiştim bu hareketten sonra %5 daha ekleyip 12 aylık bilançoyu şubatta görüp kararımı veririm fiyat 0.73 tarih 02-12-2021 not edip şubatta bakayım .
Hint: alışta kademelerde milyonlarca lot varsa, boşuna yazmamıştırlar, satışta az ise yemliyorlar, yani hisse aşağı gidecek demektir, 15 gündür böyle yapıyorlar, ne zaman satışta yüklü kademeler varsa, korkmam alırım.
Sn sonli sirket zarar eden prekande bolumunden kurtuldu ve ticari unvanini gayrimenkul yatirim Anonim Şirketi olarak degistirdi.sizce gmyo vasfi alabilmesi mumkunmu malum vergi avantajlari sebebi ile. gmyo mevzuatini biliyormusunuz?
Birde size sormak isterim imas taki payi, 3.istanbul projesindeki payi ve mevcut varliklarini tahmini degerleri ile tek tek yazabilirmisiniz.yanlis anlamayin hazira konmak degil derdim bende haril haril arastiriyorum sadece forumu gecmise donuk taradigimda sizin tecrubeniz ile bakis aciniz benimki ile bire bir uyumlu.bol kazanclar.saygilar.
İmaş şubat 2021 değerlemesi yaklaşık 490m civarıydı..
3. İstanbul a dair bir şey kalmamış aklımda, varsa da gözden kaçırmış olabilirim. ittifak ve adese izahnameleri vs ye göre bilançodaki duran varlıklar kaleminin büyük kısmı 2 avm(çoğunluk kulesite) kaynaklı..
Bedelli izahnamesine göre borçları kapattıktan sonra kalan para ile Seha inşaat(o da ittifak şirketi) zermeram ortaklığı kuracak, yarım kalan projeyi tamamlamak için..
GYO konusunda çok hakim değilim; vergi avantajı var ama faaliyet alanı kısıtı da getiriyor bildiğim kadarıyla...
"..Gayrimenkul yatırım ortaklıkları, sadece gayrimenkule dayalı portföyün işletilmesi faaliyeti kapsamında faaliyet gösterebilirler. Bunun doğal bir sonucu olarak, gayrimenkul yatırım ortaklıkları aktiflerinde makine ve ekipman bulunduramazlar. Ayrıca, inşaat işlerini kendileri üstlenemez, proje yürütemez, ancak inşaatını başka şirketlerin gerçekleştirdiği projelere finansman sağlayabilirler. şirketin mevcut faaliyetlerini gayrimenkul yatırım ortaklıklarının faaliyetlerine değiştirmesi koşuluyla gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesi mümkündür..."
Bunların hepsi bir tarafa; yönetim %7 imtiyazlı payla İttifak Holding de, gerisi halka açık.. İttifak'ta ise Noya Çelik imtiyazlı pay sahibi, onun sahibi de Mecnur Çolak'ın oğlu. Yani grupta büyük eller var, keyiflerini bilemiyoruz :)