Nasıl yani ev sarılınca kiracı nasıl çıkmaz. Tüm bildiklerimiz alt üst oldu.Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Nasıl yani ev sarılınca kiracı nasıl çıkmaz. Tüm bildiklerimiz alt üst oldu.Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir tanıdığım, koskoca cerrah doktoru yeni aldığı evinden 2 sene çıkartamadı. 2 sene evine oturamadı adam ben şahsen içinde kiracı olan evi de almam.
Zammını yaptı kirasını ödedi çıkmıyorum dedi çıkmadı 2 sene adamın evinin keyfini sürdü, villasının bitmesini bekliyormuş, villası bitti öyle geçti. Arkadaş dava mahkeme tehdit dahil her şeyi denedi böyle pişkinlik görmedik adam tınlamadı bile...
Bir mütahhit arkadaş var, işini doğru yapanlardan.
24 daireli havuzlu bir siteyi 1 sene demesine rağmen 8 ayda teslim etti.
Şimdi 32 daireli bir projeye baslıyacak.
Banka kredisi ile iş yapmaz.
Sadece öğrenmek için gidiyor bankaya, 1 yıl için 1 Milyon TL. alsam ne öderim diye.
Banka 680.000 veririm, yıl sonunda 1 Milyon ödersin diyor.
Ben faizi vergisi onu bunu bilmem, 1 Milyon için 320.000 kar verilirmi diyor.
Hadi yıllık 80-90 bin kar al,tamam diyor.
Demem o ki, eğer müteahhit banka kredisi ile çalışıyorsa, uzak durun.
Durum bu.
tavır önemli
başımdan geçeni anlatayım yer bursa alacak karşığı tahsil edemediğim bir kısım parayı zemin kat daire aldım alacak karşığı. zaten evi aldığım bayan kiracıdan çok şikayetçiydi neyse kabul ettim evi aldım.
kiracıyı aradım dedim ev satıldı alacak karşılığı aldım bu evi nakite dönüştürmem lazım. evide emlakçıya verdim müsait olduğunuzda evi gösterecek dedim kiracı bayan öylemi dedi kapadı telefonu. arkasından hemen abisi aradı beni sen nasıl böyle dersinde sen beni biliyormusunda vs vs. aynı şeyi onada söyledim arkasından diğer kardeşi aradı saydırdı bigüzel :) sonra amcası sonra oğlu falan.
hiç bozmadım aynı şeyi onlarada söyledim. neyse bir müşteri çıktı eve emlakçı beni aradı evi gösteremiyoruz birtürlü kiracınız sürekli dışardayım falan diyor evi gösteremiyor.
benimde ozaman kafa attı. aradım bayanı yine aynı tartışma. dedim ya tavır önemli. ne zamana kadar çıkarsınız dedim dedi ne zaman ev bulursam ozaman çıkarım dedi. bende 10 sene sonra bulursan 10 sene sonramı çıkacaksın falan aynen öyle dedi git mahkemeye ver dedi.
gerek yok dedim benle kiracı sözleşmeniz yok nede olsa. ayın 11 inekadar musade veriyorum 7 gün yani sonra ilk önce suyu kapatırım daha sonra elektiriği dedim . telefonu kapadım. 7 gün sonra aradım durum ne? elinden geleni ardına koyma küfürler falan.... :) gittim suyu kestim ertesi günde elektirği kestim. sözleşmesi yok nede olsa açamayacak .
önce abisi yalvardı sonra kendisi sonra amcası falan.
3 güne çıktılar. hemde evi boyatıp çıktılar. efendi gibi. tavır önemli öyle eve çökmek yok kira falan ödemeden.
Gerçek yaşamda pek öyle olmuyor.
Kiralarken adama kontrat verdin, elektriği üzerine aldı, su kesilemiyor, sağlık,hijyen vs nedenlerle.
Kiracı ile papaz olamıyorsun, benle uğraşma diyor git mahkemeye, hukuk ne derse o.
Ben bu mücadeleyi kaybedenlerdenim, evi sattım. Sağlığım için.
Alana da anlattım, adam biraz külhan, sen merak etme abi, ben bu haliyle alıyorum dedi.
Adam ertesi aya kalmadan çıktı.
Hani diyorlar ya, damdan düşene sor diye, o hesap.
haa bana deselerdi biraz müsade edin falan diye amennaa...
TR de yasalar kiracıdan yanadır..
Çıkarmak için dava açarsın 1 1.5 sene sürer..
Kiracı kaybeder
Bir üst mahkemeye gider
Orası zaten dosya yığınıdır..
En alta senin davayı da koyarlar..
1.5 sene min u oradan vardır..
Sonunda onaylanır..Çık kardeşim denir ama 2.5 3 sene geçer..
Bizzat yaşandı..Dairemi kiracılı sattım yıllar önce..Alan adam 1.5 sene sonra ilk davayı kazandı..
Kiracı pislik herifin teki idi..
Tabi bir üst mahkemeye taşında..Rahat mı rahat...Daha 2 sene otururum ben burada modunda..
Adam da anasının gözü çıktı..Yargıtayda tanıdığı varmış bi telefon oo hocam neden haber vermedin etmedik..
Hop dava dosyası en öne çekildi
2 hafta sonra çık kardeşin diye evine ihtarname geldi..
Açıkcası çok ama çok güldüm idi..
Dinsizin hakkında imansız gelir derler..
işte yasa nede olsa benden yana diyenler böyle çökmeye kalkanlar olabiliyor. sonra faizi ile geri ödemek zorunda kalıyorlar hemde maaşlarından kesiliyor direk.
Tavır önemli tabiki bir şey diyemem.
O halde. kira geliri için ev alacak olanların tavır bilmesi gerekiyor demek lazım.
Bu arada devlet, hukuk adamlarına milyonlarca maaşı boşuna veriyor demek lazım.
Vatandaş tekme tokat zaten kendi işini kendi görüyor.
Bence mücadeleye değer bir konu değil bu.
Kaşınan başa tarak Bağdat'tan gelir derlerdi eskiden, isteyen, ben mücadele ederim diyen alsın.
ben zaten hayatta yatırım kira getirisi için daire alacak biri değilim. ama başa geldimi geliyor.
burada yazılanlardan da anladığım gerçekten iyi bir kiracıda iyi bir ev sahibide bulmak çok zor. kafa yormaya değecek şeyler değil.
birde devir artık kim kime dişini geçirebilirse devri. mesela evi aldığım bayana 1 senedir tek kuruş kira ödememişler.
allah bilir kadının parası vardı sırf kiracılardan bezdiği için evi satmak istedi bana . kurtulmak için :he:
Şimdi millet, memur olmayan ve de memur kefil getirmeyen kiracıya ev vermiyor.
Oysaki Kanada'da bunlara bakmaz, sadece son oturduğunuz evin sahibinin telefon numarasını isterler.
Evi vermeden önce de söylerler, bu telefon görüşmesini yapmadan söz veremem diye.
Ha siz ben başka eyaletten geldim, ABD'den geldim vs. istediğinizi söyleyin, vermezler.
Peki sosyal yardımla geçinenler ne yapıyor ?
Devlet, kirayı direkt mal sahibinin hesabına yatırıyor, parayı kiracının eline vermiyor.
Aslında bu sorunu çözmek için onlarca yol var.
Akıl sahibi milletler için.
zaten öyle yaparım,ne öyle aydan aya para mı ödeyeceğim.saçmalık. 36000$ para falanda değil.ben TR de kira tuttuğum yerlere hep 2 sene peşin verir ve fiyatta indirim yaptırırım. herif toplu parayı görünce hesabı şaşıyor. ee neticede bu dünyada paran olacak,gerisi boş iş.
Beyler kiracınızla sorun yaşarsanız sık sık o eve uğrayıp daire kapısının kilidine japon yapıştırıcı sıkın. Tam anahtar yuvasının içine.
Haneye tecavüz yok, darp yok, hiç bir şey yok.
Kapı benim kapım, kime ne? :)
Veya hafta içi gündüz kiracı evde yokken, daire kapısını kaynak makinesi ile kaynatabilirsiniz mesela.
İşten gelince evine girebiliyorsa girsin bakalım.
Çok pislik bilirim ama yapmam. Allah mecbur etmesin.
ya ben ne yapayım, hem kira ödüyorum hem de ev sahibiyim.
biz her ayın başında tıkır tıkır kiramızı ödüyoruz, ama kiracının hep bir riski var.
bu işler kısmet ama kiracı konusunda biraz tok ve seçici olmak lazım. evimi hep sahibinden "aracısız" bir şekilde kiraladım şimdiye kadar bir sorun yaşamadım çok şükür.
2020 de yürürlüğe girecek yeni yasayla uygulanacak olan son 5 yılda edinilmiş gayrimenkullerin satışı halinde yüzde 35 gelir vergisi ne demektir?
Bu yasa zaten yürürlükte değil mi?
https://emlakkulisi.com/guncel/emlak...ergisi/1782919
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapı senin kapın değil.Mülkiyetini kiralamış durumdasın.Bu yaptıkların suçtur ve ispatlanırsa ceza alırsın.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
memur kiracılarımın hiçbirinde sıkıntı yaşamadım. ne olduysa bir şekilde bir yakını ya da tanıdığın kefil olmasıyla gelen esnaf ya da serbest çalışan kiracılarımda oldu. ya kira vermiyorlar ya da geç yatırıyorlar. biz zamanı gelince tıkır tıkır evin vergisini/kira vergisini yatırıyoruz. adam kafasına göre takılıyor, kimisi telefonu bile açmıyor. bundan sonra bin tane kefil bile olsa memur dışında kimseye kiraya ev vermem. zaten kira kazancı için ev almanın da saçma olduğunu düşünüyorum artık. uğraşılmaz rezilliğiyle.
karı koca çalışan memurların zaten en az iki dairesi vardır :)
anca yeni atanan bekar bulabilirsen.
İnanın bana iki sene üst üste kirayı arttırmadığım oluyor sırf düzenli ödeme oluyor ve başım ağrımıyor diye. Sonrasında ise bırakın (TEFE+TÜFE)/2 arttırmayı 50-100 TL arttıralım dediğimde "Bu sene de arttırmasak" deniyor. Yani kiracı ile uğraşılmaz. Kurumsal firmalara işyeri kiralayacaksanız bir şey demem o mantıklı ama ev alıp kiraya verme işi bence mantıksız.
Kira çarpanının 70'lere kadar düştüğü İspanya'da yaşıyorsanız bilemem tabi orada mantıklı olabilir. :)
Yaş sinirina göre degisir o durum.
40 yaslarina kadar olanlarda aileden bisey yoksa imkansiz 2 daire...
Tek maaşli olanlar zaten Allahlik. Yaşi 50 olana kadar zor ev edinir.
( Çocuklari ve kendilerini ekmek soganla besleyip hic disari cikmadan evde oturursa belki olur )
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
40 yaşina kadar 2 daire almalari bence imkansiz. Cocuk-cocuklar basli basina masraf , hayat desen zaten pahali. Ailelerinden mutlaka vardir destek.
Yada benim bilmedigim bir hayatta kalma tekniği gelistirmislerdir :)
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi