EIB yeni fiyat 0,061223 azalış 0,01%
Printable View
Bence bugün iyi olmadı, böyle bir anda %2,5 yapacağına yavaş yavaş çıkış yapsa çok daha iyi olacaktı ama olan oldu artık.
idlib olayı çok büyümezse baya bir yukarıları zorlar artık, ben takılacağını öngörmüyorum arada bir kar satışları olur o kadar.
bugün borsanın yükseleceği belli gibiydi mesela , büyük ihtimal TCD ve benzeri agresif fonlar TÜREV / VIOP'ta doğru pozisyon almışlardır, borsanın yatay seyrinde bunu öngöremedikleri için ya bu riske hiç girmiyorlar defansif takılıyorlar hisseden ne gelirse hesabı yada yanlış pozisyon açıp zararı katlıyorlar.
ama sert hareketin kendini belli etiği günler performansları çok daha iyi.
mesela TCD borsanın +0,5 ile -0,5 arasında seyrettiği periyod'ta hiçbir varlık gösteremez sonlara bile oynayabilir.
ama sert hareketli borsadada affetmez :) bakalım yarın eski TCD geri dönecekmi.
Umarım öyle olur ama bende de bu çok sert çıkışlarda yukarıda fazla hareket alanı kalmadığı düşüncesi oluşuyor.
Bu arada İdlip ve güvenli bölge meselesi risk olarak duruyor.
Bir gece ani hareketlerle karşılaşırsak BİST hiç beklenmedik yerlerede gelebilir tedbirli olmakta fazla açılmamakta fayda var.
YFV Fonu Bugunku Fiyat = 0,018491
Guncel Fiyat = 0,018489
Fiyat Degisimi = - 0,01 %
Üstadım siz sabit diyebilirsiniz fakat değişken ibaresi bu fonları temsil edecektir mevcut stratejileri nedeniyle. Değişken fon hergün pozisyon değiştirip duran fon anlamında değildir birçok kişi değişken yazınca fonun isminde hergün doğru pozisyon alıp sürekli yüksek getiri sağlayacak diye düşünüyor fakat durumun böyle olmadığını eğer değişken fonlara yatırım yapıyorsanız biliyor olmanız lazım.
Bugun sattim yfv.yi.-0.26 ne ya
OSD alicam az getirsin hergun + getirsin
3 aydir elle tutulur.durumu yok
Bosa kurek
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değişken fonlarda elde tutulan hisseleri piyasa şartları kötüleştiğinde vermeye kalksalar tahtaların çoğu taban olur Az uz büyüklükte değil tutulan senetler.
Türev pozisyonlarını zaten bu günler için kullansalar zaten getiriler düzgün olur.
Muhtemelen tcd long, acc short ısrarı nedeniyle böyle zamanlarda bekleneni veremiyor.
Öyle bir fon yok üstadım :) Mevcut durumda dediğinize en yakın stratejide TCD var :) Opsiyonda olsa altın pozisyonu var hala, brexit sürecinde bir ara sterlin dolar opsiyonu yapmıştı, petrol opsiyonu taşıdı bir süre, şu an apple opsiyonu var :) Yıllık getiride birinci sırada ama hergün bişeyler söyleniyor yine de bugün 0.21% getirdi kimse paylaşmadı getirisini :)
Profesyonel yaklaşım sergilediklerini düşünmüyorum bu aralar.Örneğin son baktığımdan bu yana 25 milyon çıkış olmuş tcd de..Pay sahiplerine nasıl ödeme yaptıklarını merak ettim doğrusu..
Yeterli likit poz bulundursalardı bu kadar saçmalamazlardı mesela..
Hisse oranı; % 93.. Allah göstermesin yarın büyük bir deprem olsa bu fonlar bu haliyle batar, benden söylemesi...
Yoksa biz yapalım, izni olan bir portföy şirketine kurduralım bir özel fon, basalım parayı getirelim başına en kaliteli elemenları, burdan ilgilenen arkadaşlar yardımcı olurlar fonumuz uçar gider.:kahkah:
İşin şakası bir yana sterlini ve isviçre frangını ihmal etmeyin, 2020 portföyünüzde bulundurun deniliyor.Bunları da ıskalamayan bir fon varmı acaba?
Sterlin ve İsviçre eurobondu içeren bir fon olmalı herhalde
Belki KUB böyledir bir bakalım duruma.
Herkesin anlayabilmesi için bir örnek mesela,
İran işinin son bulduğu gün endeks 117 k olduğunda tcd fiyat 2.26
Dün endeks 119 k tcd, fiyat 2.22
Fonun manevra alanının geniş olanilmesi için bence taşıdığı hisse pozisyonunu azaltması, likit pozisyonunu biraz artırması gerekiyor..
tte + 4,5......
arkadaşlar mkk ya baktım, osd ve krc fonlarına ait yeni birim fiyatları görünmüyor.Yarın sabah açıklanacak olan fon birim fiyatlarını bu akşamdan öğrenebilmek mümkün olmuyor mu?
Oyle boyle diye diye sunu alamadim ya,ha bugun ha yarin derken uctu gitti
.SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ıpv -0,17%
ABD endekleri tutulamıyor, Nasdaq +2'yi geçti, diğerleri +2'ye yaklaşıyor.
Millet almaya doyamıyor.
Sendede osd ve.krc var galiba bendede
Osd ahu ve.az miktar krc.var
Diger fonlari sattim
%70.osd %20 ahu %10 krc gidiyorum
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
0.30 artıda.
Bu arada ABD'den destek mesajı geldi.
https://twitter.com/SecPompeo/status...59522935410688
Hastalik bitsede , eski hali olmayacak sanirimSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.