vaka görülen ülkelerde önlem alınır...bizde bir vaka var ölende yok...bizde ciddi önlemler aldık..bizi teğet geçeçek...
Printable View
vaka görülen ülkelerde önlem alınır...bizde bir vaka var ölende yok...bizde ciddi önlemler aldık..bizi teğet geçeçek...
#dji #dow oynaklık 2008 i geçti.
https://pbs.twimg.com/media/ES7_bhMW...png&name=large
Thy ve pegasus tam tepmelik yere gelmisler ikiside ayni anda. Buranin uzerinde kalirlarsa iyi. Yoksa thy de 5, pegasusta 20 lira yolu gorunuyor. Mevcut degerler cok kritik.
Bankaların personel giderleri ve diğer operasyon giderlerini aktiflere oranlayın. %2 kadar kafadan masraf var gibi.
Citi vs batması normal. Faizler düşükken marj kalmıyor mecburi riskli işlere giriyorlar.
Büyük banka batınca varlıkları fiyata bakmadan satılıyor.
bu dalgayı düzeltiyor bence...yani kırmızı çubukla gösterdiğim çıkışı...bir genişleyen yassı (expanding flat) veya hızlı yassı (running flat) olacak sanırım...
tabii bunun için 22 temmuz 2016 dibi asla delinmemeli...
kesinlikle al-sat-tut tavsiyesi değildir!
https://img510.yukle.tc/images/8307bist100ew.png
Newyork ta 500 den fazla kişinin katılacağı tüm etkinlikler iptal imiş
Okullar açık kalıyor
Sadece dün Manhattan da 25 , Brooklyn de 17 , Bronx da 5 vaka tespit edilmiş
Yanlış hatırlamıyorsam Hz Ömer zamanında bir şehrin ele geçirilmesi söz konusu oluyor yalnız haber alıyorlar ki şehirde veba var .Hz Ömer şehre girilmemesini istiyor yanındaki muhalefet girmek istiyor Kader konusunu bahane ediyorlar .Hz Ömer in güzel bir lafı vardı tedbir almak ile kader konusuna binaen şimdi hatirliyamadim( geç oldu kafa dağılmış) sonuç olabilir İslam akıl dinidir birde zaruret var ortada insan hayatına önem veren bir din suçsuz adam öldürmek büyük günah cumayı terk etmek nedir ki yaninda hatta cumanın cuma olduğu bile tartışılacak bir konu iken.
teğeti yanlış yerden çizmişsiniz.:)
https://i.hizliresim.com/3kDYSW.png
Ne oldu beeeee.
Kendi yazılarıma bakınca şunu fark ettim, bazen z leri s, t leri d vs hatalar yapıyorum, kelimelerde de oluyor.
Düşündüm, şuna kanaat getirdim. İçimde biri konuşuyor ben steno gibi yazıyorum. Sonradan okuyunca hatalar ortaya çıkıyor.
Çoğu kişide vardır. TV de bile tartışmada biri konuşurken biri araya giriyor, asıl konuşan diyeceğimi unuttum diyor.
kendimizden geçtik dowla uğraşıyoruz.
*görünen trend destek olur mu,
*alım için bu trendi bekleyenleri sopalarlar mı,
*kırıp dünyayı silkeleyip tekrar yukarı mı atar,
*yoksa yine boşluklu kırılıp dönülmez akşamın ufkunda mıyım der :)
teknik adama böyle senaryolar yazdırır...
https://i.hizliresim.com/8Bjm41.png
#ABD #SonDakika: ABD Senatörü Lindsey Graham Koronavirüse karşı "Dikkatli olmak için" kendini karantinaya aldı.
Trump'ın burası borsa iner de çıkar da demesi lazımdı. FED vs bütün gücü ile müdehalesi sakin insanları da tedirgin etti, orada da hafta sonu riski almak istemeyenler olabilir.
New York borsası sert düşüşle kapandı -AA
- Kovid-19 endişelerinin etkili olduğu Amerikan borsasında, Dow Jones endeksi yüzde 10 düşüşle 1987'den bu yana en büyük kaybını yaşadı
WASHINGTON (AA) - New York borsası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin endişelerle perşembe gününü sert düşüşle tamamladı.
Kapanışta, Dow Jones endeksi 2300 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 10 azalışla 21.200,95 puana geriledi. Endeks, söz konusu düşüşle 1987'de yaşanan "kara pazartesi"nden bu yana kaydedilen en büyük kaybını yaşadı.
Nasdaq endeksi yüzde 9,43 düşüşle 7.201,80 puana ve S&P 500 endeksi yüzde 9,92 kayıpla 2.469,38 puana indi.
Dow Jones endeksinin ardından Nasdaq ve S&P 500 endeksleri de bir önceki rekor kapanışlarının yüzde 20 gerisine düşerek teknik olarak "ayı piyasası"na girdi.
S&P 500 endeksi, bugün açılışın ardından yüzde 7'lik değer kaybederek bu hafta ikinci kez borsada "devre kesici" uygulamasının devreye girmesine neden olmuştu ve piyasada işlemler 15 dakika süreyle durdurulmuştu.
Amerikan piyasasındaki negatif seyirde, Kovid-19 salgınının ekonomide oluşturduğu belirsizlik ve ABD Başkanı Donald Trump'ın cuma gecesinden itibaren İngiltere'yi muaf tutarak Avrupa'dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya aldıklarını duyurması etkili oldu.
Hisse senedi piyasasında yoğun satışlar, ABD Merkez Bankasının (Fed) piyasaya likidite pompalama kararı almasına rağmen devam etti.
Fed'in New York Şubesi, Kovid-19 salgını nedeniyle olağandışı dalgalanmaların görüldüğü piyasalara toplam 1,5 trilyon dolarlık likidite sunacağını duyurmuştu.
Banka bugün gerçekleştirdiği 3 ay vadeli repo işlemiyle piyasaya 500 milyar dolarlık likidite sağlarken yarın da 3 ay ve 1 ay vadeli 2 repo işlemiyle piyasaya 500'er milyon dolarlık likidite enjekte edeceğini bildirmişti.
Öte yandan, Londra'daki bağımsız araştırma kuruluşu Capital Economics tarafından hazırlanan bir analizde, Amerikan ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık yüzde 4 daralmasının beklendiği belirtildi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Camiinde Cuma Namazı kıldıracak ve Tedbir Müminden Takdir Allahtandır başlıklı hutbe irad edecektir.
https://twitter.com/diyanetbasin/sta...89261863731200
Borsa İstanbul'dan hisse fiyatlarındaki aşırı oynaklığa tedbir -AA
- Pay Piyasasında, içinde bulunduğu pazar ve gruba göre yüzde 20 ya da yüzde 15 olan gün içi fiyat marjı, tüm gruplarda yüzde 10'a düşürüldü - VİOP'ta fiyat marjları ise endeks vadeli işlem sözleşmelerinde yüzde 15'ten yüzde 10'a, pay vadeli işlem sözleşmelerinde yüzde 20'den 10'a indirildi - Analistler, yeni düzenlemelerle dünya borsalarıyla birlikte Borsa İstanbul'da etkili olan aşırı oynaklığın azaltılabileceğini ve panik ortamında bireysel yatırımcıların zararlarının sınırlanacağını dile getirdi
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul yönetimi, pay piyasalarında aşırı oynaklık ve fiyatlardaki sert hareketleri sınırlamak adına aldığı tedbirleri yarından itibaren uygulamaya geçirecek.
Borsa İstanbul tarafından üye kuruluşlara gönderilen duyuruya göre, Pay Piyasası ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) gün içindeki hareket aralığını belirleyen fiyat marjları düşürülürken, hisse senedi fiyatlarındaki ani dalgalanmalarda çalışan "devre kesici"ye ilişkin de ayarlamalara gidildi.
Düzenlemeyle Pay Piyasasında, içinde bulunduğu pazar ve gruba göre yüzde 20 ya da yüzde 15 olan gün içi fiyat marjı, tüm gruplarda yüzde 10'a düşürüldü. Mevcut uygulamada yüzde 10 ve yüzde 7,5 olan "devre kesici tetikleme oranı" ise tüm gruplarda yüzde 5'e indirildi.
Hisse senedinin içinde bulunduğu gruba göre 5, 15 ya da 25 dakika olan "devre kesici sonrası emir toplama süresi" ise tüm gruplarda 30 dakikaya çıkarıldı.
VİOP'ta fiyat marjları ise endeks vadeli işlem sözleşmelerinde yüzde 15'ten yüzde 10'a, pay vadeli işlem sözleşmelerinde yüzde 20'den 10'a düşürüldü.
Duyuruda, yeni düzenlemelerin 13 Mart'tan itibaren ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağı ifade edildi.
Analistler, yeni düzenleme ile hisse senetlerinin gün içinde, bir önceki kapanışa göre en fazla yüzde 10 aşağı ya da yukarı yönlü hareket edebileceğine belirterek, tek emirle yüzde 5'lik bir hareket görülecek olması durumunda ise devre kesicinin çalışacağını ifade etti.
Devre kesici çalıştığında hisse senedinin anlık işleme 30 dakika boyunca durdurulacağını aktaran analistler, bu zaman diliminde yatırımcıların sisteme emir ileterek, 30 dakikanın dolmasının ardından emirlerin eşleştirilmesini bekleyeceklerini söyledi.
Analistler, yeni düzenlemelerle dünya borsalarıyla birlikte Borsa İstanbul'da etkili olan aşırı oynaklığın azaltılabileceğini ve panik ortamında bireysel yatırımcıların zararlarının sınırlanacağını dile getirdi.
Yeni tip koronavirüs salgınının neden olduğu endişelerle bugün dünya borsalarında yüzde 10'ları aşan tarihi düşüşler görülürken, BIST 100 endeksi de yüzde 7,26 değer kaybederek günü 93.639,50 puandan tamamlamıştı.
Sp de haftalik grafige cekersen o cizgiyi trend cizgisinin altina kaymis .. hatta 78.6 ninda altinda gunluk kapanis yapti .. 78.6 kirilmasi biraz mesgaleli yerdir .. Bugun cuma 2550 uzerinde kapanis yaparsa haftalik grafikde trend cizgisi kirilmamis olucak ve ayni zamanda 78.6 uzeri kapanis yapmis olucak .. 78.6 altinda 1 sefer kapanis yaptigi icin long olmak icin cuma gunu 78.6 uzerinde kapanis yapmasi yetermi ben pozisyon acarken yetmez kirilina yerin ustune atiyorsa en az 2 gun uzerinde kapanis beklerim yani 78.6 ve trend cizgisi altinda haftalik kapanis olursa 20.700 gibi rakamlar kalmaz [ben 78.6 ve trend cizgisi kirilmaz diye 1 hafta onceden 2550 ve 2600 e long emirleri gitmistim bugun geldiler ]
Yarin hazir taban yuzde 10 iken girsem mi diye dusunuyorum. Bu tablo korunursa bence cogu taban olur. Pala milleti sifirladi.
Ama gidisatta hic acici degil. Tepki bile veremiyor borsalar. Herhalde batacak bazi firmalar ya da ulkeler default ilan edecek.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2008 krizinde dip görüldü mü sorularının yanıtı şöyle olurdu;
ancak dip geride kaldığında dip görülmüş olacak..:oleyo:
Otokarlar ogrenci kayniyor. Gerizekali bu cocuklar. Devlet topluluktan kacinin diye okullari tatil ediyor bunlarin yaptigina bak
Bahsettigim resim bu
Ek 24456
Belçika Başbakanı Sophie Wilmes, Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde okulların cuma gecesi itibarıyla 3 Nisan'a kadar tatil edileceğini duyurdu
Gün içi fiyat marjı ile oynayarak bir şey yapmış gibi bir görüntü veriyor yetkililerimiz. Sevsinler yaptığınız işi. Kaç zamandır yazdık, dövizi bu seviyelerde tutarak adamlara ucuzdan döviz verip kaçmalarını sağlıyorlar diye.
Sizin ekonomi yönetiminizi seveyim.
En büyük zararları şuradan %1-%2 alayım derken yapıyorum, o arada bir satış başlıyor bir daha durmuyor, şanssızlık da olabilir. Nedeni bilsem o durumlarda short açmak daha mantıklı olur.
Ornegin italya da bankalar kredi tahsilatlarini ertelediler. Bu isin sonunda bazi bankalar batabilir gibi. Abd nin ikinci ceyrekte yuzde 4 kuculmesi bekleniyor ki 21 trilyonluk bir ekonomi icin devasa bir rakam.
Bist 100 ekim 2007 zirvesi yaklaşık 58.000, dax 8.000 dediğiniz gibi.
Türkiye Merkez bankasının sitesinden enflasyon hesaplaması ile o tarihteki Bist 100 un 58.000 puanı bugünün şubat sonu ile yaklaşık 162.000 puanlı endeksine tekabül ediyor. Ynai enflasyona göre değer kazansak o tarihten bu yana değer kaybı olmaması için 162.000 puanda olmamız lazımdı..
Kısaca dax ın enflasyonu önemsiz sayılabilir ama bizimkisini önemsememek hata olur.
Bu hesaplama o tarihteki dolar kuru ile de yapılabilir. ekim 2007 de usd tl kuru:1,20 TL imiş..ekim zirvesi 58.000/1,2=48.333 usd ediyor..
bugün ise aynı zirve için 48.333*6,30TL=304.500 endeks değerine ulaşmamız gerekir..
şu anki 93.640 endeks değeri usd bazında sudan ucuz.. (tabii sadece bu şekilde ucuz olmamız alım için çok uygun anlamına da gelmez.)
Biz endekse doğal olarak TL bazlı bakarız ancak yabancı yatırımcı da usd bazlı bakıyor bunu da unutmamak gerekir..
Borsanın her grafigine baktıgımda 72 .000 tek ben mi görüyorum arkadaşlar ytd
TV de ihracatçı konuşuyordu, mal göndermişler paraları gelmemiş. Bir tanesini aramış burada biz can derdindeyiz ne parası demiş.
Mart geçsin o zaman alım düşünülebilir. S&P , DJI vade sonu ne zaman o da önemli.
Son bir gap daha olusacaktir ki o muhtemel yarin olusmus olacak zaten. Oradan bir tepki gelebilir. Herkes 20k altini beklemeye koyulacakken bunu simdi degil sonraya birakabilir diye dusunuyorum.
Eger yarinda bugunku gibi satis olursa haftasonu kesinlikle cok boktan bir haber gelecek.
Ya da kiyamet cuma kopacak derlerdi belki de yarin kopar [emoji3]
Devre kesici de, vbts de, brüt takas da, açığa satış yasağı da tabelaya hakim olana yarayan şeyler. Açıkcası ben piyasa yapıcı olsaydım yukarıda yazdığım şeylerin olmasını isterdim. Bilinenin aksine, piyasa yapıcıyı en çok zorlayan ve daha fazla zaman/sermaye ile spekülasyon yapmasını gerektiren şey “Serbestlik’tir”. Ve en çok da bunun olmamasını ister.
Son alınan kararlarla Bist’in tamamı brüt takası alınmış gibi oldu.
Esen kalın.
GARAN aylık..dibi bulmak için bize önce zirveden dönüş lazım..:)
bizim borsa alem valla..
https://i.hizliresim.com/DhXcFO.jpg
bu iki hesaplama yönteminde puan olarak ciddi farkların olması uzun zamandır eleştiri konusu olan enflasyon rakamlarının hesaplanış yöntemlerindeki farklılıklar,eksiklikler, hatalar olabileceği ile ilgili tartışmalarla da ilgili kabul edilebilir. Dolar bazlı rakamlar müdahaleye daha az açık ve görece serbest belirlendiği için için daha doğru bir ölçüt kabul edilebilir kanaatindeyim..
Kanada basbakani tradeu ve esi koronavirusu belirtileri gosterdikleri dusunup kendilerini karantinaya almislar
Ulan neler oluyor ya