Ben ne var ne yok sattim aksam ne olacağı belli olur, olmazsa da biraz yukardan aliriz.
Printable View
Şu anda hala alım fırsatı peşinde koşan (yeni/çaylak) ky dolu piyasada.
Onlar frenliyor. ( düşüşte %5 devre kesme de buna destek oluyor)
En ufak geri çekilmeyi alım fırsatı olarak görüyorlar.
Bu çaylakların paraları (ya da kredileri) biterse işte o zaman kendi iç dinamiğine döner pay piyasası.
Gün içinde 5-6% yükselmiş hisseye balıklama dalanlar bile var. ( Tavan olacak diye)
Bu forumda bile var bu çaylak/çömezlerden.
Burun iki örnek.
Borsa yatırımcılığını günlük al-sat sanıyorlar.
Foruma üyeliği bir (bilemediniz iki) aylık, yazı sayısı 50 ( bilemediniz 70 ) bu kişilerin.
Alıntı:
Traderlik için dün aldığım tektu 1,58 gitti şükürler olsun.Hocamın listesinden VAKKO yu yakın takibe aldık.Bakalım kısmetimiz bunda ne olur.
Alıntı:
Değerli hocam dün asuzu satıp orta vade için ostıme geçmiştim.asuzu bizsiz,sizin verdiğiniz 13,10 hedefine bugün rahat ulaştı.olgunlaştığını biliyordum ama ostım bilançosuna göre bir tavan yapar tahmininde bulundum ama tahminimiz tutmadı.endeks izin verirse tekrardan güçlenip yol alır inşaallah.kısa vade için aldığım armada da şükürler olsun karla sattık ve o parayla kapanışta tektu aldım.kısada destek ve direnci rıca ediyorum.
Endeks 111.000 üzerine atamadı yakın takip için seviyeleri güncellemeniz mümkün mü?
Allah sizden razı olsun hocam.
İşin daha da ilginci;
Bana ceza veriliyor.
Şu yazıya ceza mı verilir yav.
Verilir diyen varsa (veren hariç), başımın üstünde yeri var.
Not: bu yazı "bu ergen kendi topiğine reyting sağlamaya çalışıyor" diyen birine cevaben yazıldı.
https://i.hizliresim.com/5HPUi3.png
Gün gelir, ben de söndürürüm adımın yanında minik yeşil ışığı.
Arada bir uğrar, özel mesajlara bakar, çeker geri giderim, o güzel atlara binip uzaklara giden güzel insanlar gibi.
Ve hisse.net, mevsimlik işçiler misali belli dönemlerde gelen çaylak/çömezlere ya da sessiz ustalara kalır.
Hissenet'ten 7 aylık mecburi ayrılığımın ardında geri geldim foruma.
Geldiğimin 4. günü bir hafta ceza yedim.
İçinde küfür yok yazımın, hakaret yok, hisse pazarlama, yok, dini değerleri aşağılama yok. ama ceza yedim.
Niye.?
Çünkü cevap verdiğim kişi şikayet etti. ( şikayet eden adam forumda artık yok. )
9 gün sonra yine bir mecburi ayrılığım olacak, gider ayak bir ceza daha yiyorum. Cezayı yediğim yazı da yukarıda. ( şikayet edenler, bir aylık üyeliği olan, 15-20 yazısı olan çaylak/çömezler )
Dun gibi hatirlarim.
Bir grup is arkadasimizla bir grup kurmustuk.
Raki arkadaslarimizla.
Dunya duzdur cemiyeti.:)
Sonra dediler ki, ya bu trollerin uydurmasi, yok oyle birsey, degistirdik.:)
Yer cekimine karsi duranlar cemiyeti oldu.
Sonra dikkat ettim, bir buyuk icince, yer cekimi gercekten yok oluyor..:he:
Ekonomist Ali Ağaoğlu ve gazeteci Hakan Güldağ, bu haftaki Şans Sohbetleri'nde Merkez Bankası'nın sağladığı 'tarihi' kredi fırsatını değerlendirdi, bu kredilerin akibetinin çok iyi izlenmesi gerektiğini vurguladı.
Alınan kararlar çerçevesinde vatandaşın yöneleceği hisse senedi ve konut dışında fazla seçenek kalmadığına dikkat çeken ikili, borsada yabancıların genel olarak satarken, 300 bini aşan yeni yatırımcının da katılmasıyla, bir anlamda yerli yatırımcının yabancının çıkışını finanse ettiğini kaydetti.
https://www.dunya.com/ekonomi/borsad...-haberi-472520
Hisselerdeki ralli sona mı yaklaşıyor?
Mart ayında dip yaptıktan sonra 21 trilyon dolar değerlenen küresel hisse piyasalarındaki ralli, Fed karamsarlığıyla sona yaklaşıyor olabilir.
Faizlerin üç yıl sıfıra yakın kalacağı açıklaması sonrası, hisse piyasalarında yükselen endeks olmadı.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-472499
Zamanında hastanede bir ton insanı deli edecek taleple karşılaşıyordum.Adam geliyor hastası evde bu reçeteyi bilmem hangi doktor yazdı sen bunu resmi reçeteye yaz.Yahu ben katipmiyim hadi doktorluğumu sallamıyorsun bari hastanı getir hastayı göreyim hastan sağ mı ölü mü o bile belli değil.Ya da saçmasapan rapor talepleri falan.Neyse bende gençlik de var her gün milletle kavga ediyorum bir sürü sinir harbi.Bir abimiz vardı benden onbeş yaş kadar büyük, onun poliklinik sırasında hiç kavga olmuyor ben dayanamadım sordum abi bu nasıl iş ,nasıl bu kadar sabırlı olabiliyorsun, hiç sinirlenmiyorsun dedim.Bak canım dedi sen bunları elleri ayakları yüzleri var konuşuyorlar diye insan sanıyorsun bunlar insan değil ki insansı dedi.Hah o gün olayı çözdüm herkese cevap verilmez,herkesle tartışılmaz.Bilmem anlatabildim mi sn delikan:)))))))))
Şeref olmayan örneği yani. ******** lı yer.
[emoji23]
Saatlik.
https://i.hizliresim.com/273cIq.png
Sanki inceden bir hüzün var dolarcılarda.
Pek bi sessizler.
Sn ressam da görünmüyor bu aralar.
Dolar 7.2x'lerdeyken 5 dakikada bir soru soran adam yok oldu gitti.
Kesin paralarla ev-arsa-bahçe aldı, içine de kuruldu, mutluluğun resmini yapmaya çalışıyordur. :he:
Reha beyi ozlemisik, gelsede olaylara parmak bassa. Insallah hersey yolundadir onun icin.
Otorite eleştirilemez değil..
Bence de haksız bir ceza olmuş.
Sn. Delikana verilen ceza büyük bir haksızlık örneği olmuş.
Eee ne bekliyordunuz, sayin yoneticimiz ve moditorlerimiz irakiyi az fazla kacirinca oluyo bole haksizliklar. Bak dolar bile yukselemiyooo. Reha abi simdi meseleye parmagini basar.
Buradan bunu yazmanızına hem üzüldüm hem şaşırdım .. Madem cezadan memnun değilsiniz bunun yeri burası mı ? Bana yada yönetime yazsaydınız ya ? Ayrıca Size verdiğim cezanın açıklamasını da keşke buraya yazsaydınız . Madem yazmadınız ben yazayım - Bu başlıkta kaç kez mesaj sildim gördünüz uyarı yaptım gördünüz ama buna rağmen bu üslupla devam etmeniz üzücü , gelen şikayetlere karşı sadece sildim geçtim ama durmuyorsunuz , siz böyle yaparsanız ben ne yapayım ? - . Attığınız tek mesaj icin degil ısrarla ve sürekli atışmaya sebep olacak insanları küçümseyecek mesajlarınız sebebiyle bu cezayı aldınız . Ayrıca yazdığınız bu mesajlar icin en az 6-7 tane şikayet geldi hepsini sildim geçtim ama ısrarla devam ettiğiniz için bu cezayı vermek zorunda kaldım . Durum budur buradan da bir tartışmaya girmeyeceğim sadece açıklama yapmak istedim , iyi günler .
İlk cezada sana özel mesaj ile anlatmıştım, hatalı bir ceza verdiğini.
Bir haftayı hak etmiş miydim o ilk cezada. ?
- - Nerede şimdi bana ana avrat küfreden adam. ?
- - Ana avrat küfettiğini de size şikayet ettim, dikkate almadınız. Ben gidince de arkamdan bunu marifet gibi yazdı durdu. Gene müdahale etmediniz.
- - Ana avrat küfrettiği zaman müdahale etmediğiniz için şimdi burada yok, o da güzel bir ata bindi gitti.
- - İlk cezayı hoş gördüm, ama bu son cezayı asla hoş görmem.
Reha ağabey bu konuya parmağını at lütfen.
Evet, medwig'in açıklaması bana da mantıklı geld!
Saatlik.
https://i.hizliresim.com/H6E785.png