Samanci pismanliktir..
Printable View
Samanci pismanliktir..
Fiyatinin da biraz artmasini isterdim.
http://share.matriksdata.com/shareMa...04041853113960
Sadece temettu ile olmaz bu is..
Samanci pismanliktir..
Syg,
Hektaş hep pahalı olmuştu lakin hiçbir vakit bukadar pahalı olmamıştı. Fk 86 / pddd 19 olmuş o sermayeyle ve tabeladaki o kârıyla ederi 10 tl den fazla değil. Benim gözümde şuan dev gibi bi balon . Bu saatten sonra orda çok cenaze çıkar ihtiyar. Brisaya gelirsek sermaye ve kâra bakacak okursak oldukça uygun ve kafamı yastığa koyunca rahat uyuyorum. Artan kapasite arttırımı ve hızla azalan borçlardan sonra maksimum 5 yıl sonra kabaca 10 tl temettü verecektir. Ayrıca 5,6 sene önce 7,50 ila 9.00 tl arası 2 sene boyunca gitti geldi. Daha 1 hafta önce 3,30 tl temettü verdi. O fiyatlardan alıp yatırım yapanlar için (ort.7.80 maliyet olsa )kabaca % 40 yakın temettü verimliliği demek. Bikaç sene sonra 6,7 tl temettü verecektir. Buda mutlaka fiyata yansıyıp 3 haneler artık tekerin kriz dip fiyatı olur. 5,6 sene önce 7.80 gibi alan bi yatırımcı kabaca maliyeti kadar temettü alacaktır. 7,80 den aldıklarım hala dursaydı şuan şu fiyat ve temettü verimliliğine göre finansal özgürlüğümü ilan etmiştim dudu amca.. Son olarak diyeceğim şu hektaş bu saatten sonra fazlasıyla kazandırdı orda çok kişi hapis kaldı ve gidecek bi yolu kalmadı. Game over . Orda oyun bitti . Bu patlak lastik dediginiz brisa ise henüz yola dahi çıkmadı. Özsermaye, satışlar, pazar, ciro ,bilanço, emettu sağlık olarak devamlı büyümekte ve kârın önünde hiçbi güç duramaz. Ayrıca brisadaki potansiyelin sende farkındasın ihtiyar. O sebepten kasabın önünden ayrılmayan kedi gibi sende buralardan bi türlü ayrılamıyorsun. Seni taaaa 10 sene öncesinden ttkom dan bilirim ben TINAZ abi ve HALIL BUHUR hoca zamanlarından. Sen boşa biyerlerde dolaşmazsın. Neyse dudu amca şu fordun şoförüne söylede bukadar satış rekorlarından ve romanya yatırımından sonra 700 üstüne sürsün artık tahtayı. Bak ilkceyrekler yaklaşıyor.
Hah soyle boyle temel veriler ile gel karsima ama yine de bunun en buyuk handikapi patron.
Sirket iyi ama patron yaramaz.
Samancidan kendini kurtaran ucar, ornek mi SASA YUNSA BOSSA
Samanci pismanliktir..
Syg,
Ben ehtiyar adamim. :)
Patron benim gozumde cok onemlidir.
Syg,
Neyse ki japonların da sabancılar kadar payı var şirkette. O yüzden kafalar rahat.
Caponlara devretse her seyi satar aninda tek kagit yapardim ben de.
PATLAK LASTİK
Boşuna demiyoruz...
Patladığını biliyordukça , çıkan havanın böyle koktuğunu da gördük..
İçileri dışları kokmuş bunların..
Seneye temettü bekleyenlere ,
acımamak elde değil..
Yazın kenara..
Dudu haklı,,
Şu an Türkiyenin En zengin dolar Milyarderi 2 kardeş...
senelerce 1 tl nin altında tuttukları SASA sayesinde..
Telsim ' in de geleceğini , zamanında göremiyen Rahmetli...
sonradan "ah ciğerim yanıyor " diye ağlıyordu..
Ölüsü Vodafona 6 milyar dolardan gitti..
Kepez' i saymıyorum bile..
Samancı hakikaten pişmanlıktır,,,,
ama daha önce adı "Samancı" olanlara.
Gen meselesi herhalde..
Kafanıza silahmı dayıyorlar satmayın diye? Beğenmeyen sat tuşuna basıp daha iyisini gidip alabilir. Elinde bu hisseyi bulundurup durmadan bk atanların ciddi sorunları var demektir. Sat kurtar kendini . Ne burda milletin algılarıyla oynuyorsunuz. Hele bazılarının elinde hisse dahi yokken boyna bk atıp hisseyi karalayıp algı yapıyor. Bide böyleleri var. Adamlar nekadar iyi yürekli yaa!! Hiç tanımadıkları ky lar zarar etmesin diye düzenli olarak burda uyarı mesajları atıyorlar. Begenmiyorsan sat . Elinde tek lot yok burda gazel okuyor..
Samancidan kurtulan ucar.
SASA YUNSA BOSSA
Samanci pismanliktir.
Dikkat edin BRISA kazandirmaz demiyorum.
BRISA kotu de demiyorum.
Dedigim su: Samanci sanayici degil.
Samanci paradan para kazanan bir holding.
Iyi bildikleri is fayizcilik.
Bizzat Guler ablam soyledi bunu.
Samanci holding AKBANK'in olaganustu basarisi nedeni ile bir finans holdingi oldu, bunu duzeltmemiz lazim dedi.
Samanci pismanliktir.
Syg,
Ayrica BRISA'nin 40 a bolunmeden once neler oldugunu da bir arastirin derim.
Syg,
Cengo benim 3 yili askin bir BRISA tecrubem var.
Genel kurullara da gittim, capon dahil ust duzey yoneticilerle de off the record konustum.
Mehmet Gocmen siteden komsum idi onunla da arada bir cay kahve icerken konusmuslugum, sohbet etmisligim vardir.
Yani burada bosa konusmuyorum.
Gazel ise hic okumuyorum.
Kendine gelir misin istirham etsem gusel kardesim benim? :)
Syg,
Dudu abi biliyorum zaten 3 yıl önce hissede olduğunu. 7 ila 8 tl arası almışdınız diye hatırlıyorum. Brisa son 3 yılda 5.74 tl net temettü verdi . 3 yıl önce bugün hisse 10 , 12 arasıydı. Son 3 yıldır kıpırdamadan bekleyenin maliyeti kabaca 6 tl. Son 3 yılda yatırımcısına 8 kat kazanç sağlamış. Ve bütün bunları kamyon kadar yatırımı ve borcu varken yapmış. Bence kötü bi performans değil. Dudu abi kızdığım husus, birisaya gereksiz yere haksızlık yapılması. Tabelada borç azaldikca net kâr ve temettü aynı oranda yukarı doğru artacak. Maksimum 2,3 sene sonra 8,10 tl temettü verecek potansiyele sahip. Koca ereğli bile son 2 yıldır aynı yerde işlem görüyor ve temettüde vermedi. Orda hapis kaldım,manevrada yapamadım. Enazından ereğliden iyi. 40 a bölünmeden öncede hisse 50 tl lerden 400 lere gitti abi. Bence çok iyi kazanç verdi o yillardada. Hepte düzenli temettüsünü verdi abi. Şu borçlar bi bitsin abi senin tabirinle ; aklımızı alacak . Kırdıysam özür dilerim dudu abi. Sağlıklı bol kazançlar dilerim..
Saygılar
Tamam gusel kardesim.
Sen mutlu ol bana yeter. :)
Hayirli kazanclar olsun.
Syg,
PATLAK LASTİK...
patinaj çeker..
Geçmişte neler neler konuştuk bu forumda.. Ozaman ne ağlayan var dı yaw .. :) .. Hele biri vardı 3 öğün ana avrat küfrediyordu...:)
Ağlamaya ne gerek vardı ki ?
Helalinden 1 dolar vermiştik.. adedine..
verseydi şimdi teker yamamakla uğraşmazdı..
08.10.2012
Brisa 4,24 tl , DOLAR 1,80... yani Brisa 2,36 $
bugün Brisa 45,20, dolar 19,2794 ... Yani Brisa 2,34 $
Temettüler taşıma masrafı.. Yetmez ama hadi öyle olsun..
Nerde 2. Fabrika...? O kadar yatırım vs..
Bunların GEN bozuk... pardon .... PATLAK...
PATLAK LASTİK..
İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız..
Sen benimle ben seninle bu hayatı yaşamalıyız..
https://i.hizliresim.com/rd2ddis.gif
Ayıb oluyor beyler..
Bu da mı gol değil..
Aygaz , Borusan, koch hepsi ile beraber başladı yarış..
Ama bu 3,24 temettü ile hepsini geçtii..
Geçer tabi, benim paramı bana verip, şanını topluyor..
O yatırımların borcunu da eminim, kendi bankasından alıyordur..Kimbilir hangi faizle..
Sizde bekleyin bi gün gelir bu borç biter...
Biter gibi oldumu yeni yatırımla yeni borçlar gelir..
İşte bizim namlı iş adamlarımız....
Ah şu tip cepenin içinde olacaktı ki oy boşa gitmeyecekti..
Oynatsana Uğur' cum..
Sayın arkadaşlarım,
Eskilerden Sn. JoNaThAn uzun zamandır yoklar..
Kendisini şahsen tanıyan birileri /veya/ bizzat kendisi, sağ ve sağlıklı olduğu yönünde bir bilgi verirse,
çok minnettar kalacağım.
Patlak lastik.
Sadece herkesin okuduğu kitapları okursan, sadece herkesin düşündüğünü düşünürsün !.
Haruki Murakami
https://i.hizliresim.com/lprgf4p.png
"Güzel söz" müş..
ama , "PATLAK" durumu başka bir yerde değilse...katılmak zor be kardeş...
https://i.hizliresim.com/fzlw7ap.gif
hayatını kaydırırlar vallahi.. Hodri meydan..
Patlak olmayı da şöyle izah edeyim...
"BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
II.14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM
KURULU FAALİYET RAPORU
74
Üst düzey yöneticilere sağlanan hak, menfaat ve ücretler, toplu olarak ilgili dönem finansal tablo
dipnotlarında yer almaktadır. Bu kapsamda 31.12.2022 tarihinde sona eren on iki aylık dönemde
ödenen maaş ve ücretler toplamı 46.569,8 bin TL (2021: 18.068,3 bin TL)’dir."
Yani, 2021 den 2022 ye maaş ve ücretler 2,577 kat artarken, biz yatırımcılar (hisse sahibi olup küççük patron sıfatı taşırken)
2021 de 202,79 tl olan Brüt kar payı sadece,1,77 kat artarak 360,00 TL olabilmiştir..
Ne yani, işçinin parasını ödeyip, eve giderken cebinde 5 parası kalmayan Patron ' muyuz. ?
Yemezler...
Şu anda Aksaray %100 kapasite ile,İzmit %98 kapasite ile çalışmakta.2022 yılında 14 milyon lastik satılmış.Bu yıl kamyon ve otobüs gibi ağır vasıta lastiklerine ağırlık verildiği gelen haberler arasında..Zira,bu ürünlerde kar marjı otomobil lastiğine göre 7 kat fazlaymış.İktidar ticari araçlarda ÖTV muafiyeti getirdi gün itibariyla..Bu da bu araçlara olan talebi artıracaktır,dolayısıyla brisa için olumludur.2022 karımızın,2023 yılında artan enflasyon ve kamyon ve otonbüs lastiklerindeki kar marjının çok iyi olması nedeniyle net 4 milyar tl bir kar beklentim var..Bu kar oluşursa eğer,HBK 13 TL civarı olmakta,FK 10 alırsak,2024 şubat ayında hisse fiyatının 130 tl olması olası kanımca..
2. konu,sismik izalatör üretmek için girişimleri olabilir..Zira japonyada bu pazarın %55 ile hakimi ortağı brigstone var..Bu inanılmaz bir katkı sağlar şirkete..bu konununda olacağını ümit ediyorum..
İlk çeyrek bilançomuz gelsin yeniden etüd edelim bakalım enine boyuna..
Şirketi beğeniyorum,pazar problemi yok,hasılat artışı var her çeyrek,buna paralel kar artışı var..
bekleyip görelim bakalım..
PATLAK LASTİK, bu kadar satıyonda, Stoklardaki akümülasyon nedir ?
bi tarafları PATLAK.....