https://i.hizliresim.com/2l4hm2e.jpg
bakın buda kusursuz satmış
Printable View
https://i.hizliresim.com/2l4hm2e.jpg
bakın buda kusursuz satmış
hülasa
bu gün saatlikler iyi iş çıkarmışlar, 13 bar var, sat tarafta 13 te 13 yapmışlar, bu bar ve bu barları imal edenleri tebrik ediyorum
https://i.hizliresim.com/s8amkr1.jpg
mesaj 1564. 1565, 1598 ve 1600 den devamla
bold yazan 4150.67 alt/üt için hemen yapmayabilirim desem de x bank taki aşırı alımlar bu seviyenin de 4150.67 alt üstü geçerek 4424.50 ye kadar geçilmesine neden oldu, akabinde bir bahane ile geln satışlarsa grafiklerde diğer seviyemiz olan 3482.95 e 3480 ile tamsa etti,..
bunların hepsi için bakınız alıntılar ve grafikler,..
y vade viob grafiğine dikkatle bakarsak eğer, 310822 tarihli ağustos vade sonu peşi sıra 010922 ekim vadede makas farkı olna sıçrayış a geri döndük, yani sulu dereye götürdüler susuz geri getirdiler, aştılar aştıklarını geri aldılar(bu aşma sayın osmantt ile beklediğimiz aşma değil o başka bir şey, onu sırası gelince hatırlayacağız)
o halde bizim konumuz artık grafiklere bakarsak,
3482.95 alt üsttür
bununla ilgiliyiz 3480 le bir değdik, oradan teptik, geri kalanı yine bu değer göre yorum edeceğiz,
çünkü zamana göre 31 ekim 7 kasıma gitmesi gereken yeri 4150.67 yi geçerek önden yaparsa geri dönüp durması beklemesi gereken yeri arayacaktır, işte şimdi bu arayıştayız, elimizde ki iki done
1.yukarıda bahsettiğim makas farkı kopuş yeresi, orası bu düşüşle doldu
2.3482.95 teki aslen bu tepenin olması varması gereken alt üst seviyesi ki şimdi realize ile buraya tekrar geldik ve 3480 le test ettik, işte bu rakamı birde bizden sonra palalar arayıp bulacaklar, ne gibi kripto madencileri gibi,
şimdi diğer konumuza geçelim, std 14 yani standart 14 işine,...alıntılar verip konumuzu hatırlayalım önce, çünkü ben bir gün oradan bir gün buradan çizim yapmıyorum, aynı konuları geliştirerek devam ediyorum,
bu realize nereden geldi 120922 kırmızı hareketten ama ayın 12 sinde değil, 130922 de abd enflasyonuna, ne yaptılar bastılar aşağı, abd yi bilmeyen mi kaldı ancak bu güzel bahaneyi aşırı yükselen piyasa elbette kaçırmadı güzel fırsattı ve peşi sıra 4424.50 den 3480 seviyesine kadar güzel bir realize geldi,..
netice de bakın, TA yani teknik analiz bazen işe yarıyor, tahminde bulunabiliyorsun, işte şimdi terse tahmin yapacağız bu defa, realize nereden gelir bakarken şimdi öncelikle bir tepki hareketi olursa devemında bir yükseliş hareketi
1.rakamda(mekan)
2.zamanda
tahminen nerden başlayabilir buna bakacağız
rakam(mekan) belli,
3482.95 alt üst,
3480 le bir ker vurduk ve sektik, şimdi bu sekme sonrasına piyasa bir taraftan bizi yanıltmanın yollarını araraken diğer taraftan kendileri de hemfikir olacakları değer bakıyorlar, işte bu değeri biz onlara ne yapıyoruz önden veriyoruz,
bu değer 3482.95 alt üst
şimdi garafikler eşliğinde zamana girelim, ancak bu zaman 31 ekim olarak verdiğim, sonra 7 kasıma güncellediğim ile karışmamalıdır, çünkü 31 ekimi ben aylar önce burada verdim, temennilerimi de aylar önce burada yazdım,..
bu vereceğim yukarıda belirttiğim üzere bir tepki hareketi veya olursa peşi sıra gelecek bir yükselişin tahmini,..
https://i.hizliresim.com/5o6w5um.jpg
mesaj 1605 den devamla bu defa EW leri ters işliyoruz, 1605 te L yükselmesi bakıyorduk, bunda ise H düşmesi bakacağız ve bunu std 14 le yapacağız, bu bütünüyle 2x14=28 güne yayılacak bir durum da gelişecek,
ama önce ilk EW nin tepeyi bulması kaç gün sürecek buna bakacağız
şu anda EW de görselde göreceğiniz üzere 020922 tepesi ile 3685.75 teyiz, HHv miz ise 4424.50 de,
üç EW den EW 1 e göre (kırmızı olanı) 7 günümüz var, 8.gün HHv H alarak düşmeye başlayacak, öyleyse bu gün hariç iş gününden sayarsak,
HHv 300922 cuma günü EW1 4424.50 ile tepeyi bulur, 031022 de H alarak düşmeye başlar ilk H 3987 dir, devamla yukarıdaki grafiğe bakarsak her 3 EW de ayanı simülasyonu yapmalı ve 28 günde tavanlar düşmeli, EW 2 de genelde tavan düşmesi EW 3 e doğru yükselen hareket oluyor,..EW 1 hareketi ise daha çok rakamda 3482.95 alt üstle meşgul olacak, öyleyse
EW1 kırmızı 300922 cuma
EW2 pembe 191022 çarşamba
EW3 mavi 071022 pazartesi
şeklinde gelişir,..
mesaj 1654 e geri dönersek benim beklentim
ew 1 3482.95 alt üst le daha çok meşgul olurken, 19 ekim tarihli ew 2 daha çok ew 3 maviyi tetikleyen bir trend konusu (yükseliş yada düşüş ??*)
burada şaşıtıcı şey, bu EW lerin gidipte burada aylar önce bahsettiğim daha sonra 7 kasıma güncellediğim 31 ekim le buluşması,
bu benim analizlerde hep ola gelir,..ben 31 ekim sonradan 7 kasıma güncelledim düşen demiştim
işte durum budur,
mesajlar 1460, 1461, 1462, 1465, 1466, 1467 den devamla zaman analizleri
şimdi geçmişten bu güne yaptığım zaman analizlertinin bir özetini yaptım, sonradan 7 kasıma güncellediğim 31 ekim zaman analzileri bu şekilde ilerliyordu,..
7 kasımda std 14 analiz ile de birleşmesi bence ayrı bir güzellik, u genelde oluyor ama, savaş çıkıyor, çatışma oluyor, yada önemli ekonomik siyasi gelişmeler yaşanabiliyor,
nihayetinde tavşan hangisini çeker bilemeyiz,..
şimdi aşağıya tekrar güncelleme yapıp oradan devam edelim ki işin ucunu çokça kaçırmayalım,
yarın ve ya müsait zaman USD bazlı grafik üzerinde boncuklara bakacağız, orada son olarak hedef 4 görülmüş ve bu son yaşanan realize hedef 2 ye kadar dolar bazında vurmuştu,
o halde dolar bazlı da hedef 2, TL de 3482.95 alt üst ediyor olabilir, çünkü ne var ''eş zaman''
Fed/Powell: Kimse bu sürecin enflasyonla sonuçlanıp sonuçlanmayacağını veya ne kadar derin olacağını bilmiyor
bilmiyorum, bilmiyorum, bilmiyorum,...diyor,
hem kendisi bilmiyor, hemde kimsenin bilmesine izinde vermiyor,
öyleyse bu bir bilipte bilemek hali,..tam olarak bu,..
seyret seyret, olunca blememe, bilemiyorsan git pentegona sor, onlar ne halt yediklerini biliyorlar,..
enflasyonu bilerek pompalarsan, faiz artırımında bilerek ve isteyerek geç kalırsan, globa pompaladığın enflasyonu entereasan şekilde rusya ukrayna savaşına eş güdüm yaparsan, nihayetinde enflasyon arttığında böyle bilmiyorum, bilmiyorum, bilemiyorum dersin,..
sanmamak, bilmemek, bilememek,
way be, abd kendi vatandaşına da acı ilaç içirebiliyormuş, faiz artırmamıza izin verin diyor, sızlanmayın diyor, acı reçete diyor, şimdi yapmazsak geç kalabiliriz daha kötü sonuçlar ile karşılaşabiliriz diyor, enflasyonun %2 olduğu güzel zamanlara tekrar geri dönmeliyiz diyor,
abd vatandaşı şunu demeli, madem öyle niye seyrettin bakakaldın, geç kaldın, enflasyon 7-7.5 lara kadar kılın kıpırdamadı da,..artık dedikodu alıp yürümeye başlayınca, 2021 aralık ayından, 2022 nisan martına süre verdin, reyiz bile burada bunu fırsat bilip faizde 3 tur aşağı gttiydi, hehheheh
pandemi yi bahane edebilirsin elbette,..
ama o dönemde de kriptoyu 60000 usd ye fırlattın, yani herkesin cebine örtülü para koymuştunuz,..oysa bunlar geri çağırıp fırında yakacağınız paralardı,..piyasada bol para bırakırsan bu enflasyona vurmaz mı, vurdumu vurdu, kripto üzerinden bıraktınız,..şimdiyse kriptoya aşağı bastıkça basıyor, süngerini sıkıp suyunu emiyorsunuz,
şimdilerdeyse kriptolar emtiamı yoksa menkul kıymetmi kurumlarınızda bunu tartışıyor, meclisinize tasarıyı önden kim verirse o kazanır diyorsunuz, emtiacı kurum önde gidiyor,..
tabi canım kriptodan emtiayı kim istemezki, yemede yanında yat,..
çene suyu pilav
powel emtiada zirveyi görmüş, emtia zirveyi görmüşse eğer kriptoda dibi görmüştür,..
https://i.hizliresim.com/9y5g5ru.jpg
mesaj 1563 ten devamla
https://i.hizliresim.com/kolz3xd.jpg
mesaj 1628, 1629, 1631, 1634, 1635 ve 1667 den devamla
https://i.hizliresim.com/rsdcysi.jpg
mesaj, 1500, 1542 den devamla, aşağı eğimli trend çizgileri, değer sarı okla işaretlidir,..kuvvetli realizede aynı zamanda 1482.95 test edilir,..
zaten ya yukarı tavana doğru, ya aşağı 1482.95 ikinci defa test için(muhtemel bu değer aşağı geçilir, sonra durum netleşmeye başalar) gelir, askıda durarak daha fazla oyalanamaz,..
mesaj 1674 de boncuk analizi de muhtemelen alt ? işareti li kutucuğu öpecek,..
şimdi bu meyanda artık şunu net olarak söyleyebilirim, tekerrür boğa hareketleri 3482.9 alt üst değerini geçen her harekettir,..
buradan da konuyu ew dediğim indikatörlere bağlayacam ama akşama, malum orada bu işlere tarih ve zaman vermiştik, okuyanlarımız bunları hatırlayacaktır,