DAHA ALT PERİYOTLARA (SAATLİK) İNİLDİĞİNDE BAKALIM YARIN 224 LERE KANAL DESTEĞİNE ÇEKECEK Mİ YOKSA TEKRAR KANAL DİRENCİNE Mİ GİDECEK.
https://resmin.net/images/2022/04/20/Screenshot_7.png
Printable View
DAHA ALT PERİYOTLARA (SAATLİK) İNİLDİĞİNDE BAKALIM YARIN 224 LERE KANAL DESTEĞİNE ÇEKECEK Mİ YOKSA TEKRAR KANAL DİRENCİNE Mİ GİDECEK.
https://resmin.net/images/2022/04/20/Screenshot_7.png
XU100
ENDEKSİN HAFİF KIRMIZI HAREKETLERİNİ ÇOK SERT DEĞERLENDİREN BİR ANLAYIŞ VAR HİSSEDE. BEN ŞAHSEN 180 BİN ALTINI GÖRMÜYORUM ENDESKTE. ANCAK 262 BİN ÜZERİ AYLIK KAPANIŞ GELMEDEN DE BİR ADIM ÖTEYE GİDECEĞİNE İLİŞKİN KURGUM YOK.
https://resmin.net/images/2022/04/20...22ffd003d8.png
3 sene önce avcılardan 3 tane daire alabileceğim parayı bu hisseye yatırdım simdi beşiktaştan 3 daire alabiliyorum. Hisseyi halende tutuyorum. Benim alım zamanlamam belki iyi bir zamanlama sayılabilir, bu hisse orta uzun vadede tutanlara gayet kazandırdı. Burada hakaret edip ağlayıp sızlayanlar tahtacı olsa eminim aynı hareketleri yaparlar, takası dağınık bir hisseyi akıllı hiç bir tahtacı sürmez.
Aynen Burak Bey gidecek tahta her türlü gider. Endeks çakılsa ülke kan gölüne bile dönse gidecek tahta gider takas topluymuş dağınıkmış vs dinlenemez. Bunun zamanı da gelince gidecektir. Zamanı da patron efendi bilir. Aç gözlü olunca patronu böyle baskılar da kaçınılmaz oluyor. Ayrıca patronun etkisini biz ky daha çok hissediyoruz; şöyle ki, yabancı fon-yabancı kurum üzerinden işlem yapanlar bu tahtalara gelmedikkleri için patron elini kolunu sallayarak gün geçiriyor. Gerçek yabancı menşeli alıcı gelsin bakıyım patron bu seviyelerden mal satabilri mi, eli titrer eli.
Üstad ülke kan gölüne dönse bile gider yorumunuzu latife olarak kabul ediyorum zira bir tcmb başkanı değişti taban yapmayan hisse kalmadı.
Sizde bilirsiniz ki piyasa çift taraflı hareket eden bir oluşum, ben nasıl elimdeki lotları çok daha yüksek fiyattan patrona çakmayı düşünüyorsam o da daha düşük fiyattan benden almaya çalışıyor. İşin doğası bu.
Yabancı gelirse bu hisselere gelir mi pek sanmam orası da ayrı bir konu
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...46ae889158.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yabancı gidip 5 fk dan petkim alır konu limansa onunda limanı var üstüne devasa petro kimya tesisi santraller rafineri de cabası. 4 fk bankalara, tarihi karlılıklarındaki sanayi şirketlerine holdinglere para yağar. 10 milyon sermayeli şirketi portföye ekleyecek ceo yu ertesi gün kovarlar.
Son günlerde yabancı ve yatırım fonları alışı dikkat çekiyor . Ederi var ki alımlar gelmeye başladı. İnsan eldekinin kıymetini kaybedince anlarmış. Herkes istediği yere yatırım yapmakta özgürdür. Kapanışa 2000 lot alış girerek olmaz bu işler :)
Hocam hissenin ederi bu fiyatlar değildir başka fiyatlardır belki bunları konuşalım tartışalım ama gelipte burada yabancı alımı var diyerek kendimizi kandırmayalım gülünç duruma düşürmeyelim.
Bistte zaten yabancı oranı yerlerde olsa da son zamanlarda bankalara bir giriş olduğu söyleniyor hal böyleyken londradaki trader abinin gelipte eggub de işlem yaptığına inanmak
Yabancı kurumlardan işlem yapan patronun ta kendisi olabilir mi acaba
Hocam ben gördüğümü söylüyorum. Takaslara bakarsanız görünüyor. 80 bin City 40 bin civarı da yatırım fonlarından alış var . Neden gülünç durum olsun onu anlamadım.
Bu kurumlardan işlemler yapılırken paranoya şeklinde alan kişi şudur budur diye düşünmek kendimize zarar verir.
Bazen çok karmaşık düşünmemek bizleri daha doğruya götürebilir. Uzun süredir limanın ederi konuşuldu. Şu an olumsuz bir durum da yok. Açılan dava da düşürüldü.
Endeksin X2 yaptığı bir dönemde fiyatın halen geçen seneki fiyatlarda (belki daha da yüksektir) ve enflasyonun olduğu, gübre fiyatlarının katladığı, elleçlemeyle maliyetsiz şekilde dolar kazanan bir şirket var karşımızda.
Yani uğraşıp olumsuz şeylere odaklanmak belki bazı yatırımcıların erken vedalaşmasına sebep olabilir.
Üstadım beni yanlış anlamayın lütfen birden fazla kez portföy sıfırlamış birisi olarak bu adamların sanılandan çok daha tehlikeli ve kurnaz olduklarını vurgulamaya çalışıyorum. Çoğu kez bize göstermek istediklerini önümüze koyuyorlar ve görüneni göründüğü gibi yorumlamak bizi yanıltabiliyor. Çünkü oyun onların kurallarına göre oynanıyor.
Özellikle aracı kurum dağılımı ve takaslardan yola çıkarak tespitlerde bulunmak çoğu sefer yanıltıyor. Bizim önümüze eggub payına sahib yatırımcıların merkezi kayıt kuruluşunu listesini koysalar bir şey anlamamamız kuvvetle muhtemeldir. Ancak şu dediğinize de katılıyorum bazen çok kompleks düşünmekte yanılgıya sevk edebiliyor insanı, fazla detaycı olmakta zarar verebiliyor.
Davanın düşürüldüğüne ilişkin tespitiniz de hatalı olmuş, dava görülmeye devam ediyor sadece yürütmenin durdurulmasına ilişkin talep reddedildi.
Onlarca farklı aracı kurumdan yüzlerce farklı kişinin yatırım hesabından işlem yapılıyor ve inanır mısınız bilmem işlem yapılan her bir yatırımcının internet bağlantısı bile farklı internet üyeliklerinden. Karşımızda nasıl bir organizasyonun olduğunu hayal edebiliyor muyuz ?
Bu dedikleriniz tüm BIST için geçerli tabi ki. O yüzden takas alan satan yorumlamak çoğu zaman afaki kalıyor. Yabancı illa ki bir şekilde tekrar gelecek. Ülkenin şu an içinde bulunduğu durum itibariyle yabancının yavaş yavaş geleceğine inandığım için takaslarda oyun olduğunu düşünmedim. Geçen sene bir dolarla ne alınıyorsa şu an aynısından iki tane alınabiliyor. Bu yüzden artık grafiklere dolar bazlı bakmak gerekiyor.
Batan, kapatılan şirketlerin tavan gittiğini ; temeli çok sağlam olan şirketlerin de kıvranıp süründüğünü yıllardır izledik. Ancak uzun vade bakılınca (ki anladığım kadarıyla siz de uzun vadecisiniz) temeli sağlam olan daha çok kazandırıyor. Diğer şirketler zikzak çiziyor.
Fiyat yükselir veya düşer ben gece rahat uyuyabiliyorsam sorun görmüyorum . Zamanında limanda kafasına göre işlem yapıp ceza ödeyen bir eggub var önümüzde. Bu dava işi de kafa ağrıtacak cinsten değil. Neticede rakip firma tabi ki pastanın büyüğünü kendisi almak isteyecek.
Zaten Cumhurbaşkanı da limanların öneminden yakın geçmişte bahsetmişti. Bu yüzden limanlar önem kazanıyor. Eggub limanı da bölgesinde önemli bir konumda ilerleyen süreçte büyük karlar yazılacak. Bana kalırsa gübre işinden vazgeçip keşke sadece liman şirketine dönüşse. Buradaki gübre işleri daha çok bagfs üzerinden dönüyor . Belki yakında gübrecilik faaliyetleri bagfas a devredilir. Benim tek isteğim budur.
Üstadım davanın “kafa ağrıtacak cinsten olmadığına” ilişkin kesin nitelikteki tespitinizin dayanağı nedir bilgilendirirseniz bizde öğrenmiş oluruz. Davacı tarafın ileri sürdüğü argümanlar nelerdir, bakanlık ve ege gübre tarafından bu argümanlara yönelik yapılan savunma ne yöndedir, mahkeme tarafından alınmış ya da tarafların mahkemeye sunduğu herhangi bir bilimsel rapor var mıdır ?
Türkiyede ciddi anlamda bir düzenleyici ve denetleyici kurum problemi var ancak en az onun kadar önemli olan bir de yatırımcı profili sorunu var.
Umarım en kısa sürede eggubun ciddi fiyatlamalara ulaştığı bir dönemi yaşarız. Bu güzel temenniyle son postumu atmış olayım, herkese bol kazançlar.
Yabancı petkim limanına ortak olmuştu zaten hatırlanacağı üzere...
Goldman sachs limanın %30 una 250 M$ vermişti..
Şirketin 10 M olan, ödenmiş sermayesi, asıl olan öz sermayesidir o da 400 milyondur..
Benim şirketim en az 1,25 milyar dolar eder diyen bir patronun elinde 150-200 milyon dolara olan bir ceo yu kim neden kovsun..
Geçen yıl bu günlerdeki fiyat ile bugün ki fiyat yaklaşık aynı. Bu sürede dolar 2 ye katladı enflasyon uçtu. Peki bu niye aynı kaldı. Baskı baskı nereye kadar. Akıntıya karşı daha ne kadar kürek çekecek onun bunun evlatları. Illa ki yorulacaklar illa ki yıkılacak barajlar. Bugüne kadar beklemişim , bundan sonra da beklerim.
2022-2024 arasi yan tahtalar arasinda acik ara en fazla zenginlik saglama potansiyeli olan hisse, bir benzeri yok, bedava. Allah gerektirmesin, alabildikce aliyorum tutuyorum ve tutacagim, cocuklara miras parasi olsun ileride ins.
Bu günlerde birçok yatırım firmasi adı altinda aranıyorum.
Sanki milyonlarım var.
Harclıklarımıza bile goz dikmisler.
Sanki bizi düşünüyorlar.
Artik hicbirsey gizlideğil.
Yüzlerine kapatacak karakterim de yok.
Geçistiriyorum.
Acaba bu aramalar burdan çıkmamızı saglayıp çıkışın ayak sesleri mi olacak.
Ytd
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aylık teknik grafiğinde bedelsiz veya buna benzer haber verecem der gibi bir görüntü var
Hocam merhaba biraz detay verirmisin.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen gün yutup ta bir yorumcu buna benzer bir şeyler söylemişti.
Aldığım bazı haberlere göre bedelsiz duyumu aldım diyordu.
Ytd
https://youtu.be/Qbxpw8GkLak
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bedelsiz için search etttim insanlar öyle yazıyordu diyor videoda.
Çok önemli değil o kadar…
Asla ytd
Bravo EGGUB…
1 aydır en çok yükselen hisselerin düşüşünden daha fazla düşmeyi başardın.
Bu yeteneğini ters yönde de göstermeni diliyoruz.
tobo da bozuldu sanırım...yine yanılttı bizi...teknikci arkadaşlar güncel grafik paylaşabilir mi...
Aylıkta vozulma yok ama sinirleri çok geriyor it oğlu kağıtlar en kötü yüzde 30 genelede yüzde 50 koydu kendisi yüzde 10 koyması en fazla kaybettirende xe bugün birinciliği bırakmadı
Tam patronun istediği gibi
Ve tahtacının…
Sallayın.
27 Nisan geliyor…
Genel Kurul’da patron belki sürprizler yapar.
Şirketine sahip çıkar, yatırımcısını da mutlu edecek haberler verir.
İyi düşünelim iyi olsun.
Asla ytd…
Bist düzeltmesini fırsat bildi, silkiniyor, bahar temizliği. Hisselerin çoğu bozuldu. Bu demek değildir ki bizimkinin tekniği bozulmuş. Yol uzun; çer-çöp, taş çukur, dağ tepe, tobo mobo daha çok su götürür elinde o milyar dolar liman olduğu sürece...SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
205.55 görür mü bilemem ama dönüşü muhteşem olacak..
Genel Kurul günü kredililerin bayramda kredi faizi ödememek için kredili kısmı satacakları gün.
Borsa düşer yani bolca.
Diğerleri de borsa düşecek nasıl olsa diye erkenden satarlar.
Yani milyonda bir sürpriz olup patron bedelsiz açıklamazsa bayramda da bizim iş yaş…
Bedelsiz gelirse bayram bizim bayram.
Asla ytd
Önce yükseltip, sonra seansın en düşüğünden kapatan günlerden birinde miyiz?
Bugün yükseltip
Yarın da yükseltip
Yarın öğleden sonra negatife dönmeyi planladığına iddiaya girerim.
Genel kurul beklentisi kazığı için gerdirip öyle vuracak tepemize sanırım.
Bildiğiniz gibi bu arkadaş 8-10 yıl dövüp
2 ay seviyor.
Bir sonraki sevme dönemine daha çok var olabilir.
O arada ne dayak yiyeceksek artık.
Tabi yarın bedelsiz yapalım bir kısım deyip sevme dönemine geçerse şirketi BIST-100’e bile tekrar girebilir.
Şirketinin hisse performansını en üst düzeye çıkarmak için yarışan dev CEO’lar nerede
Satın aldığı TCEEGE şirketinin bile değerlemesini yapmayanlar nerede.
Umarım biraz da olsa hak yemeyi bırakıp yatırımcısını şirketine inananları düşünür bizim patron.
Yarın bize bayram yaşatır.
Sonra da çeker gideriz buralardan.
Asla ytd