Bizim bilanço ne zaman gelecek
Printable View
Bizim bilanço ne zaman gelecek
Bizde rusyaya hava sahasını kapatmak zorunda kalır mıyız?
Benim de korkum bu ! Yaptırımlara katılmayanlara yaptırım vs. Zaten Nato savaş gemileri geliyor diyorlar. Bizim dış işleri hemen açıklama yaptı. Önce operasyondu şimdi savaş hali olduğuna kanaat getirdik Montröyü uygularız diye. Yani 3.ülkeler geçemeyecek heralde. Bizi denkleme atmak için var güçleriyle çalışıyor..Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Zor günler zor kararlar..
İnşallah çabuk biter ukrayna sorunu.
Ben Avrupa-Rusya arasında ve Avrupa-Asya Uzakdoğu arasında köprü olacağımız yönündeki görüşümü koruyorum.
Hem yolcu hem de kargoda fiyat avantajımız var. Rusya da beklediğim gibi AB ülkelerine hava sahasını kapattı. Havacılık sektörü dünyada ciddi bir sorunla karşı karşıya. Haber linki aşağıda..
Ama bunun bizle alakası yok.
Yaptırımlara vs katılmayacağız. Biz AB üyesi değiliz.
Erdoğan dedi ki: '' Rusya'dan da Ukrayna!dan da vazgeçemeyiz. Montrö'yü de uygulayacağız.''
Doğrusu bu. Bizle ilgisi yok.
Turistin az gelecek olması önemli değil, başka bir durum oluştu.
Bugün yabancı sattı. Belki diğer ülkelerdeki hava sektöründen zarar edecekleri için, belki rusya pozisyonları patladığı için sattı. Benim için önemli değil. 26,30 dan biraz daha aldım.
Bilanço gelir, haber akışıyla da dalgalı hareketler olabilir, dikkatli olalım. Kaldıraç, kredi işleri riskli olur.
https://www.dw.com/tr/hava-sahas%C4%...edi/a-60947291
THY Konsolide Bilançosu açıklandı.. 2021 Net karımız 8.213.000 milyon TL hayırlı olsun..Ciro ve özkaynbaklar 9. aya göre neredeyse %100 artmış..
Bilanco açıklanmış 😁
Ozkaynaklar 90.640 görünüyor, hisse ederi 65 liraya denk geliyor sanırım. Benim beklediğimden iyi bir rakam. Bu şirketin geleceği parlak👏👏👏
Şu Rusya Ukrayna meselesi de anlaşma yapılarak çözülürse bence çok olacak. Ama belirsizlik devam ediyor gibi. Bakalim bugün ki tepki nasıl olacak
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Son 3 ayda hem ciroda hamde karlılkta çok güzel artıuşlar var. Kur artışı olmasa yıl sonu 13 milyar net kar gelirdi..Bunada şükür. Bu savaşın bir an önce bitmesi bizi yine 30 lu 40 lı rakamlara getirecektir..Aslında rusya ve ukrayna nın THY nin cirosundaki payı sadece %3..
9 aylık Favök 8.500 mlyon, 12 aylık favök 16.061 milyon yani bu karlar finans öncesi.. Demekki son çeyrekte ilk 9 ay kadar kar getirmiş.. Tabii yıl sonu gelen kur artışı bu karları götürmüş..
THY nin defter değeri 65.68 TL. Neredeyse yarı fiatından bile işlem görmüyor. GYO lardan bile aşağıdayız..Çok yazık..
Sabah 7,30 da bilanço açıklamayı da ilk defa gördüm.
temettü de ilginç olmuş ..tarihinde sadece 2 defa temettü vermiş.2009 ve 2013 senesinde.
Tablolarda olumlu ve olumsuz yönler var. Olumlu yönlerden bazıları, nakit akışının güçlenmesi ve özkaynaklardaki artış. Olumsuz yönler ise, borçluluktaki yüksek artış (kvyk + uvyk: 183 milyar > kvyk + uvyk: 262 milyar), marjların çeyreklik bazda düşmesi ve beklentilerin altında net kâr açıklaması. Genel olarak olumsuza bir tık daha yakın bir resim görüyorum ben ya da nötr de diyebiliriz belki.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Bilanço hayırlı olsun.
Syg.
Ben son 3 ayda ettiği ciro ve kar olağanüstü.. THY son çeyrekte tam 8 milyar kar etmiş bu müthiş bir kar..
Kasada 35 milyar nakit var.. 5 tl temettüyü çok rahat verir..Yeterki istesinler. Belki TVF temettü almak isteyebilir..Çünkü Türk telekom u filan alacak paraya ihtiyacı var..
Bir önce ki yönetimin istifası neden istenmiş olabilir? Özelden yazabilir misiniz. Ve şuan ki yönetim işinin ehli mi?
Özelden yazabilir misiniz al-tut-sat tavsiyesi olmasın kimseye.
Yanlış hatırlamıyorsam 9 aylık bilanço açıklanmadan evvel ziraat yatırım 9 aylık bilanço beklentisinde kur artışından dolayı ,kur artışının bilançoyu pozitif etkileyeceğine dair burada mesaj paylaşılmıştı diye hatırlıyorum.O zaman ki kur artışı bilançoyu pozitif etkiliyorsa şayet Yıl sonu gelen kur artışı neden pozitif değil de negatif etkileyip karları götürüyor...Açıklanan rakamlar tl son çeyrek de favök öncesi 9 aylık kadar bir kar varsa , 12 aylık bilanço da tl olarak açıklanıyor ortada en azından benim kaçırdığım bir yer var.Kur farkının pzotif yansıması gibi bilanço tl açıklandığına göre son çeyrekde karı götüren bir gider olmalı ki,kur farkı yönünden bağlayamadım.
Sabah primli açıp malı dağıttı, operasyon bitti.
THY'nin geçen yılın 4. çeyreğindeki toplam gelirleri, 3,3 milyar dolar oldu
Türk Hava Yolları (THY), talepteki güçlü toparlanma ile 2021'in 4. çeyreğini 225 milyon dolar net kar ile tamamladı.
THY'den yapılan açıklamaya göre, global havacılık sektörü, tarihinin en ağır krizini yaşadığı ve en ağır kayıplarını verdiği bir yıldan uzun bir süreyi geride bıraktı.
THY, bu zorlu dönemde Kovid-19 salgını kaynaklı krizin etkilerine rağmen 2021 yılının 4. çeyreğini 619 milyon dolar esas faaliyet karı ve 225 milyon dolar net kar ile tamamladı.
Ortaklığın geçen yılın 4. çeyreğindeki toplam gelirleri, 3,3 milyar dolar ile 2019'un aynı dönemindeki toplam gelirleri aştı. Toplam gelirin yüzde 39'unu oluşturan kargo gelirleri, söz konusu çeyrekte 2019'un aynı dönemine göre yüzde 172 artış gösterdi.
Kovid-19 salgını kaynaklı krizin talep üzerinde oluşturduğu tüm zorluklara rağmen THY, maliyet azaltıcı tedbirler ile toplam gider kalemini 2021'in 4. çeyreğinde 2019'un aynı dönemine göre yüzde 12 düşürerek net kar elde etmeyi başardı. Bunun sonucunda Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar (FAVKÖK-EBITDAR) 2019'un aynı dönemine göre yüzde 39 artış göstererek 1,242 milyon dolar, FAVKÖK marjı da 10,3 puan artarak yüzde 37,5 oldu.
Yolcu kapasitesinin 2019'un aynı döneminin yüzde 84'üne ulaştığı 2021'in 4. çeyreğinde iç hatlarda yüzde 79, dış hatlarda ise yüzde 69 doluluk oranı ile toplam 13,7 milyon yolcu taşındı.
- Küresel bir hava yolu olma kimliğini daha da sağlamlaştırdı
THY; geniş uçuş ağı, kuvvetli tarife yapısı ve üstün hijyen standartları sayesinde küresel bir hava yolu olma kimliğini bu zorlu günlerde daha da sağlamlaştırdı. Bu kimliği sayesinde bu süreçte kapatılan hatlar yerine diğer karlı hatlara kapasite kaydırmaları başarı ile gerçekleşti. Dünyanın en genç ve modern filoları arasında bulunan THY filosu, aralık sonu itibarıyla 246'sı dar gövde, 104'ü geniş gövde ve 20'si kargo uçağı olmak üzere toplam 370 uçaktan oluşuyor.
2020 yılı boyunca Avrupa'nın en fazla uçan hava yolu olan THY, 2021'de de Avrupalı network taşıyıcılar arasındaki liderliğini korudu. Şirket, salgın sürecinde kargo taşımacılığının katkısı ile kriz dönemini fırsata çevirdi ve filosundaki geniş gövde yolcu uçaklarını da Turkish Cargo'nun hizmetine açtı. 2021 yılının verilerine göre, Ortaklık, kargo pazarında entegratörler hariç dünyanın en büyük 5. hava kargo taşıyıcısı oldu.
Açıklamada, "İştirakleri ile birlikte yaklaşık 60 bin kişiye istihdam sağlayan Ortaklık, bugün geniş uçuş ağı, modern filosu, üstün kargo performansı ve başarılı kriz yönetimiyle sektörüne yön veren bir marka olarak hava taşımacılığının devleri arasında Türk bayrağını gururla dalgalandırmaya devam ediyor. Salgının sonra ermesi ile havacılığın yeniden yükseliş sürecinde THY, sektörün zirvesine olan yürüyüşünü daha da hızlandırmayı hedefliyor." denildi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Londra çakalları 2 günde 25 milyon lot mal sattılar.. Yazık.. Ereğlinin %6 yaptığı seansta hiç olmazsa eksi yazma be Kuş..Adi BOFA resmen çullandı kağıdın üzerine..
Deniz Yatırım
Hisse Verileri
Bloomberg Hisse Kodu THYAO
Mevcut Fiyat (TL) 25.62
Hedef Fiyat (TL) 35.10
Getiri Potansiyeli (%) 37.0%
Son 12 Ay Hisse Fiyat Aralığı (TL) 10.90 29.96
3 Aylık Ortalama Hacim (mln TL) 3638
Sermaye (mln TL) 1,380
Pazar Yıldız Pazar
Hisse Verileri (mln TL)
Piyasa Değeri 35,356
Hedeflenen Piyasa Değeri 48,438
Net Borç 163,363
Firma Değeri 198,719
Hisse Performansı 1 Ay 3 Ay 12 Ay YBB
Nominal Getiri -9% 51% 90% 28%
BIST100 Rölatif Getiri -7% 38% 44% 22%
Hisse Performansı
Kaynak: Rasyonet, Deniz Yatırım Araştırma
Fiyatlar 28 Şubat 2022 tarihi itibariyledir.
0.00
5.00
10.00
15.00
20.00
25.00
30.00
35.00
0.00
0.20
0.40
0.60
0.80
1.00
1.20
1.40
1.60
1.80
10/20 02/21 06/21 10/21 01/22
XU-100 Relative THYAO TRY (rhs)
THY (THYAO TI)
4Ç21’de beklentilerin üzerinde FAVÖK açıkladı
Değerlendirme: Sınırlı olumlu
THY 4Ç21’de 36.860 milyon TL satış geliri (Konsensus: 35.479 milyon TL), 11.277
milyon TL FAVÖK (Kons.: 8.885 milyon TL) ve 1.981 milyon TL kar (Kons.: 2.394 milyon
TL net kar) açıkladı. Satış gelirlerindeki yıllık artış ve marjlardaki iyileşme ile birlikte
operasyonel sonuçlar beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Ancak yüklü finansal
giderlerin (5,324 milyon TL) etkisiyle şirket beklentilerin hafif altında net kar açıkladı.
Sonuçların hisse üzerinde sınırlı olumlu bir etkiye neden olabileceğini düşünüyoruz.
â–* THY, 4Ç21’de satış gelirlerini yıllık %165 artış ile 36.086 milyon TL seviyesine
yükseltmiştir.
â–* Şirket’in FAVÖK rakamı çeyreklik ve yıllık olmak üzere sırasıyla %16 ve %190
artışla beraber 11.277 milyon TL seviyesinde gerçekleşmiştir.
â–* Genel değerlendirme: Son çeyrekte Omicron varyantına yönelik endişelerin
artması ancak sonrasında yeni varyantın çok daha düşük ölüm oranlarına sebep
olduğunun anlaşılmasıyla pandemiye yönelik kısıtlamaların kaldırılacağına yönelik
beklentilerin artmasıyla THY operasyonel anlamda güçlü bir çeyreği geride
bıraktı. Hisse yılbaşından itibaren nominal bazda %28, endeks relatif %22 değer
kazandı. Marjlardaki hızlı toparlanmayla beraber beklentilerin üzerinde gelen
FAVÖK rakamı etkisiyle 4Ç21 sonuçlarının sınırlı olumlu yansımasını bekliyoruz.
Önümüzdeki dönemde Ukrayna – Rusya tarafında yaşanacak gelişmelerin hisse
fiyatı üzerinde belirleyici etken olacağını düşünüyoruz.
Bugun aciga satış yukarı adım kuralı var. Açıkcilar bugün Muhtemelen 2 ileri 1 geri şeklinde hisse toplayarak açığını kapatmaya çalışacaklar. Ama hissenin de yükselmesini istemiyorlar bir taraftan. Çünkü maliyetleri artıyor. Satmak isteyenlerin elindekileri toplamak için sabırları yine son dakikaya kadar zorlayacaklar dır. Rusya savaşı yüzünden hisseye pek ragbet yok bu günlerde. Iyi gelişmeler olursa işler degisebilir belki.
takas #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03021647542319
dağılım #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03021648542163
Bugün ne gündü öyle. Citi deli gibi satmış tahtanin içinden geçmiş sanki. Ancak Alıcılar havada kapmış hisseleri.
Citi önümüzdeki günlerde bir daha böyle zararina satmaz herhalde hisseleri. Ama kapanış guzel oldu👏👏👏. Yeni bilanço hisseye güç ve dinamik katıyor bence. Gelecegi son derece parlak bana göre.
Savaş var ancak THY nin gerçek ederi 65 TL olunca almak için çok bekleyenler var haliyle. Belki 1 hafta denilmeden Rusya Ukrayna savaşı son bulacak ve anlaşma yapılacak.
Sonrasinda ise normale dönüş başlayacak piyasalarda, dolar ve petrol aşağı inmeye başlayacak, nakite geçen çoğu yatırımcı piyasalara geri dönecek.
Pandemi kurallari da şu günlerde baya hafifledi ve bu sene turizm eninde sonunda guzel bir şekilde yapılacaktır. 2,5 senedir insanlar tatil özlemini çekiyor. Belki Rusya ve Ukrayna tarafindan fazla gelmeyecek turist ancak Avrupa dan hatiri sayılır derecede geleceğini düşünüyorum. Birde sunu soyliyim Rusya tarafindan ambargo yüzünden seyehat için THY yi tercih etmeleri bekleniyormuş galiba. Hatta Rusya tarafina giden uçak yolcu kapasiteleri artırılıyor diye duydum. Turizmde En ucuz tercih seçeneği yine de Türkiye şuan da zaten
Zaten THY miz genel anlamda kapasiteyi artirmaya başladı. Personelde alacak. Onumuzdeki sezon icin Uçaklar yetmeyebilir deniliyor sanırım. Boeing siparişlerinde sıkıntı varmış galiba. Medyada okumuştum. Airbus tan biraz ucak gelmiş ama yetmez denildigi icin eksra olaraktan uçak kiralama yapılacakmış galiba.
Kisacasi THY büyüyor ve emin adimlarla ilermeye devam edecektir.
Özkaynak karlılığı çok iyi artırmış. Dolayısıyla DD de artmış oldu, yani PD/DD neredeyse yarısına düşmüş oldu.
Temmettu yok sanırım dogrumu arkadaslar
takas #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03031353517144
dağılım #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03031355438550
25.86 dan yüklü aldim rabbim.sen mevzuyu biliyorsun bitsin su savaş artik.bizde arada nasiplenelim.
Win win durumu olsun mevzu kapansın artık..
Şu Citibank sata sata bitiremedi nedense. Sanırım baya azaltmıştır satmayı düşündüğü miktarı. Ama diğer yatırımcılar satışı karşılıyor anlaşılan. Yine guzel kapatabilir bugün. Citi de bu saatten sonra satmasın artık 😀
Anlaşma cikarsa eğer bu hisseye direk olumlu yansır diye düşünüyorum. Ama acelem yok benim. Bekeleyecem bakalim neler olacak
Taşınan Açıklar
https://i.hizliresim.com/2nlv8xz.PNG