hala bir hareket yok, bilanco beklentisi ve temettüye rağmen
hisseye ilgi SIFIR
Printable View
hala bir hareket yok, bilanco beklentisi ve temettüye rağmen
hisseye ilgi SIFIR
7,3x lerden buraya günlük 10-15 bin lot islem hacmi ile düştü, son günlerde ise 5-6 bin lot hacim ile kapatıyor, hızlı düşen hızlı çıkar demişler bekleyip göreceğiz,
son 5 gün geçici vergi beyannamesi ve eki gelir tablosu bildirimi icin, VUK'a göre hesaplanan gelir tablosundaki kar ile SPK ya göre hesaplanan konsolide gelir tablosundaki kar arasında çok büyük bir fark çıkmıyor, yani 14 Ağustos'ta açıklanacak gelir tablosu belirleyici olur(uzatılır ise 17 Ağustos'ta)
gecici vergi beklentim, 230 milyon TL ciro 35-40 milyon TL faaliyet karı.. piyasa bu veya üzerini gordugunde yukarı tepki vermeli.
bugunkü finansallarla şirketi satsalar hazır marjlar yuksekken hisse bası 15-20 TL ye satarlar.. eminim alıcılar da vardır sektördeki satın almalara bktığımızda...
ama satmazlar.. dikey entegrasyonun en degerli halkasını bırakmazlar.
hisse de değerinin çok altında sürünmeye devam eder bu sekilde..
bare ikincil halka arz yapın en bakioğulları.. hem fiyat gercekci olussun hem likilide gelsin..
bir de yatırımcı ilişkilerinin daha aktif rol oynaması gerekir... piyasa orda uzakta bir şirket var diyor ama ne oluyor ne bitiyor kimse bilmiyor.
Şirket mevcut kurlarla hiç satışlarını artırmasa bile yıllık 650 milyon ciro, 160-165 milyon brüt kar ve 120-125 milyon tl FAVÖK elde ediyor.
Umarım kur burda kalmaz, kalırsa ülkemiz için çok hayırlı gözükmüyor durum...Yazık oldu bu ülkenin bunca yıldır uğraşıp geldiği duruma..
Bakab'a dönersek, doğru bir tespit...
2018/2.yarı ve özelikle de 2019 yılı enteresan bir sene olabilir ciro/kar ve görülebilecek piyasa değeri acısından.
Maliyetlerinin bir kısmının da TL olduğunu + hammde fiyatlarındaki güncel durumu dikkate alırsak, marjların daha da yükselmesi mümkün...
Tabi kısa vadeli su dalgalanma bitene kadar ek alım fırsatları sunabilir.. tabi vergi dairesi gelir tablosunda beklenmedik bir sey olmazsa.
EUR kurunu Temmuz-Aralık döneminde ortalama 6,25 TL.alsak Temmuz Aralık döneminde yani son iki dönemde 45 milyon EUR satış gerçekleşse(1.dönem yaklaşık 22 milyon EUR satış vardı) 45 milyon EURx 6,25 TL.=281.000.000 TL.hasılat yapar, 1.dönem 102.000.000 TL.hasılat, 2.dönem 117.000.000 TL. hasılat, gerçekleşmiş olsa toplamda 500.000.000 TL. hasılat oluşur, ben daha üstünün olabileceğini öngörüyorum 2018 yılının tamamında,
%8 net kar marjı ile 40.000.000 TL. net kar yapar ki sermayesinden fazla kar demek, kurlar daha da artarsa karıda artar, sermayesi kadar kar getiren bir şirketin hisse fiyatı 10 TL.den fazladır,
Hisse fiyatının 10 TL.olması bugünkü fiyata göre %68-%70 kazanç demek, olmalı artık lamı cimi yok
Eyyyy CB,
dövizdeki oynaklık sayesinde ciddi kar edecek olan firmanı resil rüsva etme sakın, şimdi yükselmeyecekte ne zaman yükselecek Allah aşkına??? Yeme bizi sakın
An itibari ile USD 6,59 TL.
Eur 7,56 tl.
CB ekmeğine yağ sürülüyor, hemde tereyağı ve ballı kaymaklı
5,50 TL.ye düşecek ne gördün?
Kaç lot işlem oldu da 5,50 TL.oldun, EUR un yükselmesi sana zarar mı yazıyor da düşüyorsun oç
BAKAB vergi dairesi bildirimi 16.161 kâr açıklamış, hayırlı olsun konsalide bilançoda üç aşağı beş yukarı bu civarlarda gelir heralde.
ciro beklentilere uygun, faaliyet karı çok kuvvetli geldi. yüzümüzü kara cıkartmamaya devam edecek gibi ... umarım boyle devam eder..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ciro ve kar beklentilerimizle uyumlu, kambiyo karı az kambiyo zararı çok fazla gelmiş, kambiyo zararının bu denli yüksek olması ilginç, döviz borcu var demek ki, dövizli krediler ve satıcılara dövizli borçlar dövizli alacaklarından bayağı fazla olmalı, kar fena değil, 3.ve 4.çeyrek ciro ve kar açısından daha güzel olacak
Bence karı abartmayın 2.3 mılyon Euro çeyrek bası 1.1 mılyon Euro....Koskoca bakab ın karı bu....Gercı Bn pek ilgikendırmıyor.Pıyasa bozuk alacaklarımızdan yedıgımız darbeden gözümüz bakab I görmüyor.Bı sure uzaktan ızlıcez.YTd
kar'ı abartmıyoruz , karın beklentilerimiz dahilinde geldiğini belirttik, kambiyo karı ve kambiyo zararı birbirine eşit gelseydi Zaten +10 milyon TL.olağan karı artardı ve 31 milyon TL.ye çıkardı olağan kar, vergi karşılığından sonra 25 milyon dönem Net karı oluşurdu,
Sevgili Blackm
Finansal tablolar dipnotlarda (sonlara doğru) bilançodaki YP pozisyon calisması kısmına bakmakta fayda var. burada kurdaki %10 artısın finansal tablolara etksini gösteriyor.. yani sizin belirttiğiniz kambiyo zararı sürpriz değil. Kurun artması bilanço kalemlerini ilgili donemde negatif etkiliyor ister istemez. ama orta uzun vadede, gelir/favok tarafında kurun artısı bunu bu tip sirketlerde fazlasıyla kompanse ediyor.. bu donem (+ ozellikle de 9/2018 tablolarında) BAKAB tipi şirketlerde net kara hic bakmamak lazım.. Odağı faaliyet karına çevirmek lazım.. 2019da kur stabilize olduğu ortamda net kara yansımaları fazlasıyla goruruz, yeter ki faaliyet karı böyle devam etsin..
Vergi finansalları tam resmi vermiyor.. o nedenle ifrs rapora bakmak lazım.. ama buradan gelen ilk sinyaller gerçekten cok kuvvetli - cok pozitif... YTD.
Karlılık oranları çok güçlü geldi. Ancak kambiyo zararının kambiyo karından fazla olması çok tuhaf. Bu konuda şirketin üçkağıt yapıp yapmadığını anlamak için konsolide bilançoyu görmek lazım.
VUK gelir tablosunu genel olarak beğendim. Üçüncü çeyrekten itibaren çok daha iyi bilançolar gelecektir.
Bu konuda sizinle ayni görüşte değilim.Bilançoda yer alan %10 artışın etkisi kısmı kambiyo zararı ile tam olarak ilgili değil. Geçen dönemlerde de YP kısmı eksi idi ancak o dönemlerdeki VUK tablosunda kambiyo karı daha fazlaydı.
Kambiyo zararı daha çok ilişkili taraflardan aldığı malların kur farkı.
Sayın Dermite, dipnotlardaki YP pozisyonunda %10 artış azalışın etkisini yazmışlar ancak 1.dönemde de EUR kurunda da artış vardı, USD kuruda artmıştı ancak kambiyo karları kambiyo zararlarından daha fazlaydı, aradaki fark + idi, 2.dönemde de döviz kurları arttı ancak bu sefer kambiyo karı az kambiyo zararı fazla, akla gelen şu 1.dönem ile 2.dönem arasında bunlar daha fazla dövizli borç altına girdiler ve dövizli borçları dövizli alacaklarından daha fazla oluşarak kambiyo zararı daha fazla meydana geldi, yoksa 1.dönemde fark + olmazdı, dış ticaret firması üzerinden ihracat satışlarını gerçekleştiriyorlar, dış ticaret firmasına TL.fatura kesiyorlar, ancak borçlandıkları bedeller EUR ve USD ise kambiyo zararı kaçınılmazdır.halbuki direkt ihracatını kendisi yapsa hem EUR kur artışından kar yazar hemde daha fazla kar eder, çünkü dış ticaret firmasına ihraç kayıtlı malı satıyor imalatçı vasfıyla, kdv iade işlemleri böylelikle daha pratik ve kolay oluyor, ancak bu durumda dış ticaret firmasına kar aktarımı yapmış oluyor aslında,
ÖRNEK
Firma 100.000 EUR luk direkt ihracak yapsa yine kdv iadesi alacak ancak bu sefer yüklenilen kdv listeleri ve pek çok evrak düzenleyip vd ye başvurup kdv iadesi alacak, 100.000 EUR un kur farkı karı yansıyacak gelir tablosuna ve kur farkı karı üzerinden vergi ödemek zorunda kalacak, Dış ticaret firmasına ihraç kayıtlı satışta ise ihraç kayıtlı faturasında yazan kdv iade konusu olduğundan işlemler daha kolay gerçekleşiyor, ayrıca dış ticaret firmasına 100.000 EUR fatura kesmiyor, örneğin 90.000 EUR TL.karşılığı fatura kesiyor ve dış ticaret firmasıda 10.000 EUR Kar koyup 100.000 EUR kendisi direk EUR üzerinden ihracatını yapıyor, ne oldu şimdi? ihracatı kendisi yapsa 100.000 EUR hasılat oluşacakken dış ticaret firmasına 90.000 EUR TL.karşılığı satış yaparak 10.000 EUR daha az hasılat göstermiş oldu, böylece 10.000 EUR hasılat aktarımını dış ticaret firmasına yapmış oldu, 10.000 EUR hasılat aktarımı nedeniyle bunun karından mahrum kaldı ve kur artışı nedeniyle kur farkı karıda yazamamış oldu böylece, kurda artış olsa bile kur farkı karı yazamayacak çünkü satış Dış ticaret firmasına TL.üzerinden ancak aldığı hammaddeler EUR ve USD olduğu için bu sefer satılan mamul maliyeti yükselecek, EUR ve USD olarak mal aldığı satıcılara döviz borcu kur artışı nedeniyle artacak yani kur farkı zararı yazacak ve bu durum tamamen yasal, ne kadar akıllıca değil mi?
İstedikleri kadar uğraşsınlar, elbet kurlar bir düzene girecek ve kur farkı karı ile kur farkı zararı eşitlenecek bir gün, işte o zaman daha değerli bilançolar oluşacak ve fiyatlarda buralarda kalmayacaktır,
Kambıyo zararı ve fınansal giderler ust yonetımın tercıhlerının doğrultusunda olmaktadır.Tercıhlerının sonucu.Rıskı hedefe etmelerı lazım.Eskıden y dısı satışlar % 70 ilken bugünlerde yarıya duşmuş.Bu durumda 2025 de Avrupa'da ilk 5 vızyonu mümkün degıl. tarıhı 2073 olarak güncelleşsinler.
Son dakika Tacirler bayağı bir mal boşalttı 5,49 a kadar, ne oldu tacir kardeş? Ne geçti eline? Panikmi yaptıracağını sandın aklın sıra, sat malını çık kardeşim senin bu tahtada işin yok, tahtayı tırtıklıyorsun sürekli, meydanı boş buldun, umarım tüm malını kaptırırsın ve elinden alırlarda görürsün sen ... anladın sen onu😡
Bak tacir kardeş, bizden mal çıkmaz hala anlamadın mı ve anlamadınız sizi gidi CB ve yamakları köy kurnazları sizi,
baki baba tatile çıktı da borsada etkisi pldu kotu bir şey olmasın baba korku bastı beni sanki bilançoda bir bilinmeyen var
Tacirler habire tırtıklıyor tahtayı ve malınıda kaptırıyor, 70 llot daha aldım, tacir ver ve çık git bir daha da bu tahtaya uğrama,
Temettü öncesi fiyatların geri gelmesine sevinelim mi üzülelim mi bilemedim
CB sende izliyorsun öylece değilmi? Dün %7 bugün %6 düştü, niye alım yapmıyorsun? Al kardeşim böyle zamanlarda
bilanço biraz zorlu zaman geçmiş kurriski hamlesi güzel stok artışı gelen talebi gösteriyor nakit artışı olumlu bilançonun en kötüsü kar oda biraz terste kalmış baki amca çok çalıştı bu ara baki amca zor günler biraz toparlamış 3. çeyrek için
Su akar yolunu bulur, ben hiçbir zaman panik yapmadım, çıksada satmadım düşsede satmadım, benim hedef çift basamaklı sayılar olduğundan bu tahtada dönen dolapları sadece seyrediyorum, fırsatım oldukça alıyorum, Moddy's ve S&P TR nin kredi notunu düşürmüş bugün, hiç vakit kaybetmiyor oç ler, bu hengamede atlatılacak elbette, işte o zaman BAKAB zamanı gelir elbet birgün,
Taciroğlan seni unutmuş değilim sevmiyorum seni, babanı da sevmezdim Taciroğlan, çektir git bu tahtadan bir an önce
Üzülmeye tasaya gerek yok uv ıcın...kar dağıtım tarıhlerınde kıllanmıştım.bilanco sonuna geliyor.bekkentının sona erıp Endex ve hısse bazında dususlerın olduğu yanı hazan mevsımı.cb gb çakalında temettüyle alım ıcın pusuya yattığı Zaman'lar...sabırlı olmakta fayda var
Ben nakıte sıkışık olduğumdan alamıyorum.Tr pıyasadında zarar yazıp kolu bacağı bırakıp kaçmaya çalışan yabancı profilindeyim.alacaklar odenmıyorr.carklar donmuyor para yok.Gunde 9 Bn çıro yapan dönercı arkadaş 3 Bn Euro borcunu 4 aydr odemıyor...E.Daha ne dıyım?Fırsatcılık diz boyu...işte bu ahval ve seraıt içinde tavsıye ettıgım 2 dostum azar azar bakab uv için alıyorlar.Cocuk Dr Bülent bey , yentzle İnegöl'de aynı sektörden Onur bey alım dalar...Temettuyle daha cok alacaz düşüşe bu acıdan da bakın...,ytd
Fıyat buralara çıkınca 2 lira Dan maliyetli biri olarak 6 li fiyatlara burunkıvırıyorduk.euroda artınca 1 Euro'ya 1 lottan fazla bakab alabılıyoz.Alım gücümüz arttı.buzor durumda cezbedıyor Bn.K vadeye takılıp uzulmeyelım.Tek dert para olsun.Iyı Bayram'lar.
Günümüzün global şartlarında rekabet cok zor.Bakab bile yurt ıcıne dondu.Yurtdısında mal satmak kolay .degıl.yurt ıcınde de uluslararası fırmalarla rekabet Edecen.hadı bugun iç pıyasa doymamış yarın yeni kapadıtelerle dunya devlerı yurt ıcındede one geçerse ne yapacaklar.mrcburen satıp istikamet degıstırcekler.baska yolu yok....hükumette para gırısı için yabancı ortaklıkları teşvik edebilir....dovız gelsınde Nasıl gelırse gelsın deyıp...hem işletmelerın batısı onlenır...ytd
problem 20-30 bin satısla (sebep ne olursa olsn) yuzde 13 dusmesi... yazık koca şirkete... 500 bin lot satıs yese anlarım...
patron dısında yuklu kimse alım yapamıyor tahtada, bu da o yoksa fiyat fiktif demek oluyor... ne alabilir ne satabilirsiniz.. ptesi bakalım bilanco ile bir yukarı olacak mı ?? bu finansalların ederi 15.. yeter artık bakab yeter artık.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi