5'ten sonra endeks aşağı salarsa ne yapacağı önemli. Tekrar bu seviyelere dönmüş olması bence sorun değil.
Printable View
5'ten sonra endeks aşağı salarsa ne yapacağı önemli. Tekrar bu seviyelere dönmüş olması bence sorun değil.
Grafikteki önceki hareketine bakarsak birebir aynı hareket takip edilirse 19'lara inip oradan fırlama ihtimali var bu arada, acemiyim teknik konusunda ama gördüğüm o, ki önceki dönemde de 25lerdeki çıkış sonrası 17'lerden dönmüştü bu da vize krizi dönemine denk gelmişti, şimdi de Zarrab mevzusu var, aynı durum olması da ihtimal dahilinde. YTD
bugün 21i yeniden kırıp 22 leri zorlamazsa 20 den aşağı iner.. 2 gündür 20,18e kadar zorladı ama dayanır mı bilmem
Banvit kendi büyütmüyor tavukları. fason üreticiler var benim gibi. onların kümeslerinde büyüyor. 45 günde kesime geliyor.tekrar yeni partinin gelmesi normal şartlarda bu mevsimde 15 günü buluyordu. ( buna Banvit karar veriyor piyasa durumuna göre ). şu anda 11 12 gün bu ara. bu da şu anlama gelir satışlarda adetsel bazda azalma yok. ama fiyatlar marketlerde 6.3 tl ile 6.5 tl arası.
15 günden 11 12 güne düşmesi satışların %20 civarlarda arttığını işaret ediyor...ben böyle yorumluyorum...şeker piliç gibi yerli şirketler iflas ederken banvit rekor karlar açıklıyor...bunu nasıl başarıyor acaba ?? doğrusu çok merak ettim...bu güne kadar maliyetleri düşürme konusunda çok başarılı olduklarını öğrenmiştik ama bunu nasıl başardıklarını doğrusu bilmiyorduk...
Kapital düzenin güzel bir örneği.
Sabit giderler düşük ( hacmin ve sürümün fazla, teknoloji yüksek, finans gücün yüksek ), dolayısıyla verimliliğin ve karlılığın yüksek , ayrıca yurtdışı bağlantılarını kullanarak belli şartnameleri de sağlayıp büyük perakende kanallarını kullanıyor ise bağlayabiliyor ise kendine, yerli - küçük/orta/büyük üreticilere darbe vurursun pazarı alırsın.
Çok yakın tavuk pazarını bilmesem de gidişat bu gibi, fason üretici arkadaş açıklayabilir belki, banvit in pazar payındaki artış bilgisi varsa.
Bu şekilde giderse ( yurtdışında üretim yapmadığı için damping de yiyemez, önünde engel yok ) bizim ülkemizin üreticimizin devlet politikaımızın yanlışlığını burada görüyoruz tabii, Banvit sudan ucuza satıltı ama hisse özelinde Banvit pazarı domine eder karlılık ve ciro her geçen yıl artar.
söylediklerin çok mantıklı değerli dostum primoğlu...zaten kendisine üretim yapan fasoncuları da zam vermeyerek sık boğaz ettiklerinden maliyetleri de düşüyor görünüyor...ne kadar çok sürüm olursa sabit giderler (işçilik ,enerji ..v.b) sabit olduğundan kar marjı artıyor...
sektörün bir bir içinde olan dostların verdiği bilgiler topiğimize renk katıyor...katkı veren herkese teşekürler...
son aylarda aldığım tavukların fiyatına hiç bakmıyordum...markete gidip direk şu tavuğu ver diyordum...o yüzden de fiyatların gelişimi hakkında en küçük fikrim yok...bu işin içinde olan üretici ve satıcılar bire bir takip edebiliyorlar...geçmişten hatırladığım kadarıyla kış aylarında tavuk fiyatları düşerdi..bahar aylarında ise yükselirdi..
şu anda fiyatlar yükselmiyorsa yerli üretici zor anlar yaşar ki şeker piliçin iflas etmesi buna güzel bir örnektir...ilginç olan tesislerine kimsenin müşteri olmamasıdır...demek ki üretici gözünde bu iş kar sağlamıyor görünüyor...ama banvit mübarek hep güzel karlar açıklıyor...sanırım bundan sonra piyasayı direk banvit yönlendirecek...fiyatı çok aşağıda tutarsa bir çok üretici iflas edecek...yüksek tutarsa da sektör olarak hep birlikte güzel karlar yaparlar...
Allah cezanı verecek. 20.54 ney yaa. Acilen yükselmesi lazım
Dün ve bugün 22-23 arasından alanlara hoşgeldin partisi veriyorlar.. Bir de kredili alanlar yada günlük alanlar varsa mecburen satacaklar gün sonu kağıda lanet edip.. Hiç bir zaman kredili oynamadım ve olmayan paramla almadım.. Allah sabır versin.. Mart ayına kadar satmıyorum..
E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bi bok olmayacağını biliyordum bu tavuk firmasından bana göre çok pahalı bu seviyeler
Hay allah kahretsin ben alırım yerin dibine girer,takip ederim rekor kırar. Edeyim böyle borsanın içine.. neyse bekliyorum elbet artacak yine..
Piyasayi bilançosu yönlendiriyor olsa pehey pehey pehey.
Ama ben dün alıp bugün kâr etmeyi bekleyenleri anlamıyorum. Bu kadar kisa süreli sonuç bekliyorsanız iddia oynayın o sizi keser. Şirketler 3 ayda bir bilanço aciklar. borsada kisa vade 3 aydır.
arkadaşlar bu güne kadar zarap mahkemesi ve içinde geçen isimler yani kötü haber satın alınıyordu...mahkeme son gelen haber ile başlamış görünüyor...buda demek oluyor ki kötü beklenti gerçekleşti...gerçekleşince de olay bitti...tahminlerime göre endeks bundan sonra artıya gelebilir...benim kişisel düşüncem budur ki bunu topiklerin birinde son bir kaç günde de ifade etmiştim...
Anladık ta %4 düşürecek ne var onu anlamadım...
Bilanço geçmiş dönem iyi gelmiş olabilir ama bizim borsada işler öyle yürümüyor örnek sasa adam kâr yapmış 3 e katlamış ama bi önceki dönemden biraz düşük geldi diye hisse 5.50 'ye kadar düştü ya bundada biraz düşük gelirse hemen olumsuz olur banvitin piyasası.. oyuzden bilançoya yakın hisse çıkıyorsa alırım çıkmıyorsa zaten dokunmam ozamana kadar beklemek benim için bu hissede biraz saçmalık olur
bu arada dün yorumlarımı takip edenler banvitte nasıl bir senaryonun gerçekleşebileceğini tahmin ediyorlardır...sabah sat ,akşam al modunun bir süre devam edebileceğini son yorumlarımda söylemiştim...akşam oldu ve artık alışların gelme ihtimali var...tabi gün içinde kredili ve açıktan alanların da satması gerekiyor....bakalım hani taraf daha baskın çıkacak ??
Ayrıca unutmayın bu hisse 3.5 tan 11 e giderken yolda iki kere taban yapmış bir hisse. Ben banvite bu oynakligi göze alarak geldim. Size de tavsiyem 2 ay banvit adını unutun.
dün elimdekileri 22,44 civarlarından satmış ve hemen ardından 4,00 dan kilergyo almıştım...banvitten yaptığım karı bu gün kilergyo speğine verdim ve biraz önce tekrardan neredeyse bir önceki maliyetimden ve yine aynı lotlar ile maliyet yaptım...bu borsa çok zor dostlar...bir yerden geliyor bir yerden gidiyor...:)
Sasa'daki mevzu çok farklıydı, teşvik onayı bile gelmeden hisse çok kısa sürede yüzde 400 yaptı, hacimleri milyarlar liralara çıktı ve internet emirleri yasaklandı. Sasa'da patron bayağı aktif şekilde katılıyor işin içine, 8.84'ten 5.30'a kadar gerilemişken hiç müdahil olmadı, o gün 50 milyonluk alım yapacağını açıkladı.
Beklemekteki durum şu, yükseliş ve düşüş anlarını yakalamak kolay değil, mesela şöyle diyeyim hafta başı Banvit alıp 23 liradan versen yüzde 15 kazanmış olacaktın, yüzde 15 iyi bir rakam, bu noktaları anlık olarak yakalamak kolay değil.
bir kaç günde hisse dengesine gelir dostlar çok da korkulacak bir şey yok...önemli olan kötü endekslerde karı yüksek ,büyüyen ve ederi gerçekte yüksek olan hisselerde bulunmaktır...bu tür hisselerde yakalandığım zaman moralimi bozmuyorum ama altı boş süpükülatif hisselerde yakalanmış isem işte o zaman sıkıntım çok artar...
en geç bilanço dönemlerinde banviti çok güzel alacaklar dostlar hiç merak etmeyin...
işlem hacmi dün 130 milyondu bu gün ise sadece 60 milyon...bu miktarın 8-10 milyonlara kadar inmesini bekliyorum...yarın ise tıpkı bu günkü gibi bir alış tepkisi vermek isteyecektir...ben tüm ky dostlarıma başarılar diliyorum...
Arkadaşlar şu anda benim caliştiğim firmanin kesimhane cıkış fiyati kg 4.6 tl. Markette 6.4 e satiliyor sanirim.banvit ege bolgesinde fason üretici kaybettigini öğrendim bugun.o yüzden mevcut sözleşmeli kümeslerine daha erken giriş yapıyormuş. Bu sektörde maliyetler herşeydir.ben fason üretici olduğum için firmaya maliyetim kg basina 50 ile 65 kuruş arasi.performansa gore degisiyor. Size şunu söyliyim turkiyede 2 firma satiş fiyatlarini özellikle aşagı cekiyor. Diger küçükleri yemek için.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gördüğüm en iddialı grafik...
Twitter alıntısıdır..
https://i.hizliresim.com/ZO6bBa.jpg
E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
City banktan satanların malları bitmeden bi yere gitmez bu kağıt...
biraz dinlenmeli,deli günler geçiriyor...yarın sakin bir gün bekliyorum, ytd...
inşallah 20 den aşağı düşmez. düşerse stop derim,2 gün sonra zirve yapar kendimi atarım camdan
karını bu şekilde artırırsa !!!! bu grafik uzun vadede mümkündür dostum...zaten kişisel tahminim 2018 yılı ikinci çeyrekler satın alınmaya başlandığı temuz ağustos aylarında endekste ve ülkemizde olağanüstü siyasi bozulmalar olmadığı sürece !!!! banvitin 40-50 tl aralıklarında değerleneceğini tahmin ediyorum...