Kendim sordum, kendim cevaplayayım! Kısa ve öz:Brüt satışlar 2016/6 ~600 milyon, 2017/6 750 milyon bu satışların büyük bölümü Avea ve Türk Telekom'dan bunun içinde ~20 milyon'da kendi yapmış olduğu diğer satışlar var eskiden yurtdışı satışları da varmış ama son 2 sene maalesef yok. Son finansallara bakılınca bankalara olan borçlar kapatılmış u.v. borç yok denilecek kadar az. Şirket'in brüt satışı Avea ve Türk Telekom ile yapılan anlaşmalardan sonra sürekli artmış. Bunu da büyük ihtimalle, satışların o günkü Usd kurundan yapılan anlaşmalardan kaynaklandındığını düşünmekteyim. Ticari borç demek mal almak demek ise ve hazır bir kitle'de mevcut ise (Amele'lerin elinde ve yaşlı komşularınızda bile bir alt model akıllı cep tlf. görmeniz artık mümkün feyzbuk'a girmek için ya da en son oyunu oynayabilmek için sürekli yeni lap top alan yeni (salak) nes'li de hesaba katarsak ne kadar teknolojik bir toplum olduğumuz ortada). Neyse bu gibi etkenler otomatikman DGATE satışlarını her çeyrek ve daim arttıracaktır, tezgahı iyi kurmuşlar anlıyacağınız. :hah: Dönen ve duran varlıklar'dan eksilen 71+7 millyon ile bankalara olan borçlar kapatılmış yani banka'lara faiz ödeme dönemi bitmiş gözükmektedir. Buna karşılık öz sermaye'nin 64'ten 76'ya çıkması da iyi olmuştur. Ticari borcunu ise 2016/6 80 milyondan 2017/6'da 138 milyona çıkardığı gözükmekte bu da teknolojik toplumumuzun herşey'den kısıp en son Samsung ve I Phone telefona ne kadar çok ihtiyaç duyduğunu :kahkah: bize göstermekte. Diğer bir etken Usd düşük'ken biraz mal depolayayım düşüncesi de olasılık dahilindedir ya da talep patlamışta olabilir. Sonuç olarak bu çeyrek güzel bir karlılık görmemiz mümkün. Ödenmiş sermayesi kadar gelsin başka hiiiiiç büyük beklentim yok inanın bana... :whistling: Halihazırda öz sermaye karlılığımız da arttığına göre %12.33'den %15.33'e ve bunun artması bir yana Usd hem artınca hemde düşünce daha çok kazanan nadide şirketimizin her daim değeri artacak olduğundan arkadaşların gönderdiği grafiklerde olduğu gibi ÇANAĞIN KULBU oluştu acaba devamı gelecek mi sorusuna da cevabım evet'tir. Bunu gören HSBC'iydi galiba yetkiliside neden 7.94'ten'ten halihazırda toplu 150 bin lotu almıyayım diye düşünmüş olabilir... 9 Ay'lıkta güzel bir kar gelirse babasının oğluna artık 10'dan mı 11'den verse kötü mü olur dimi yani???