-
- Denizli cam bu dönem başka bir bilanço açıklamayacak. Tek iştirakini zaten Mayıs'ta bana göre tartışmalı bir şekilde sattı zaten.
- Benim bildiğim nude markası ile üst segmente el işçiliği ile satış yapan denizli camın brüt kar marjının %16.04 olması iyi birşey değil. Brüt kar marjı geçen sene aynı döneme göre 3.5 puanlık bir artış göstermesine rağmen bu satışlar ile nasıl sürekliliğini sağlayacak bilmiyorum. Elbet planları vardır ama şirketi yakınen takip etmiyorum.
- Düşünsenize 5.444 brüt kar elde ediyorsunuz sonra bunun 5.363'lük kısmını Genel Yönetim gideri olarak tüketiyorsunuz. 2.271 de pazarlama gideri yapıyorsunuz ve ürettikçe bu marjlar nedeni ile zarar ediyorsunuz.
- Geçtik bunları şişecam'a 23.748 borcunuz var ve bunun için %1.1 aylık maliyet ile borç ödüyorsunuz. Altı ayda ödediğiniz para 1.876 tutarında. Yani bir yandan üretimden gelen sıkıntılarınız varken birde finansman sıkıntıları da yaşıyorsunuz. (Bu arada yılsonuna göre 4 milyon bir azalış var ama artık satacak bir iştirakte kalmadı sanırım )
Dolayısı ile devamlı cepten yiyorsunuz.
Neyse satışlar nasıl artacak ki şirket kar yapacak ote yandan satışlar artsada maliyetlerini nasıl kontrol edecekler ki kar yapıp borç ödeyecekler bilmiyorum.
Bana göre şirketi tutabilecek 3 şey var.
- düşük sermaye ( temel olarak hiç bir önemi yok ama spekulatorler için ballı börek. İstedikleri gibi çek yukarıya indir aşağıya...
- şişe cam grubu desteği. (aldıkları borca istinaden söylüyorum. en azından paşabahçe için şirketi yaşatırlar.
- sanırım arsası şehir merkezinde ve değerli ama taşınmanın alternatif maliyeti ne olur bilmiyorum.
Sadece kendimce birşeyleri iddia etmeden yazdım. Yanlışlarım öngöremediklerim elbet olabilir ama önemli olan birlikte bilinçlenmek ve doğru yatırımı yapmak. Dolayısı ile herturlu bilgiye açığım ama artık daha daha uzağım tahtaya.
-
En azından bilanço baskısı ortadan kalkmış.Bu da iyi bir şey...yabancı birşey görmüştür elbet...Teknik olarak fiyat buralarda kalırsa kötü OBO gözüküyor.Bakalım yarın ne tepki verecek.Yarınki kapanış çok önemli teknik açıdan.Eğer buralar geçilirse ilk hedefi 15 olur.
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Bence yabancı bu tahtaya neden girsin. (Sünnetli değil ise) verecegi ordinonun büyüklüğü ne olabilir ki mal taşımanın maliyetini kurtarsın. Toplam 9 milyon usd piyasa da malı olan bir kağıda neden yatırım yapsı. Spek isterse kafasına göre yok kesen üçgen yok hedef şu diyip twitteride kullanıp götürür.
Ha bu arada alan dayanan kar yapan tüm arkadaşları tebrik ederim. Ama bana fazla bu heyecan...
Sent from my iPhone using hisse.net
-
Bu bilanço kötü. Lakin işbankadı kağıdı olduğu için .Borcuda şişecam veriyor.ya yaşatacaklar yada birleştirecekler..
-
Çek yukarı, daya ky 'a
Ver bedelliyi öde borçları
Ky ne güne duruyor
-
Bence borçtan kurtulması için önce paşabahçe halka arz olmalı sonra dencamla birleşmeli ki hem borç yükü azalır hemde ky ekmek yer yoksa zor...yatırım tavsiyesi değildir...
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Dencam aylık pastasını atabilecek arkadaş var mı
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
bilancosu geldımı bu kagıdın