Dostum öyle deme. Al Yat işi, ya da manuel işlemler işinden kazanamayacağımı anladım ve emeklilik başlangıcı ile birlikte (yapacak iş kalmayınca yani.. :() bu işe el attım 50+ yaşımdan sonra. :) Yaparız beraber.. :ok:
Printable View
Ben sizin başlığınızı, yayınladığınız grafikleri çok anlamasam da öğrenmeye ve takip etmeye çalışıyordum. Bir gün (belki birkaç ay önce) Sistem Takibi - III başlığına TRCAS yorumu yaptığınızı gördüm. Hisse benim de radarımda idi ama elimde başka hisse olduğu için alamamıştım. Orada daha da dikkatimi çekmeye başladınız ve size başlığınızda sorular sormaya başladım. Umarım başınızı ağrıtmamışımdır.
Abi benim yazdığım kodlar bana yetiyor ama hız (zaman) sıkıntısı yaşıyorum. Metastock formül dili kolay olmasına rağmen program çok hantal çalışıyor. Matriksten otomatik veri aktarımı gerçekleştirerek tarama yapabiliyorum. Bu taramalar kısa periyotlar için. 5-60 dk. Ama tarama süreleri uzun olduğundan sonuç alana kadar veriler çoktan değişmiş oluyor. Matriksten 5 dk bir veri alıyorum. Ama tarama 5 dk’dan uzun sürüyor mesela. Bugün onun için sordum 7,64 saniyeyi…
Sayın dostum rica ederim. İstediğiniz zaman yazabilirsiniz.
Herhalde 500 küsür hissenin tarama süresi bu 60 dakika; kaç adet gösterge hesaplattığınızı bilmiyorum ama uzun sürüyormuş.
Sorgularda yakın tarihli son barlardaki değerlerin önemi olduğundan;
görmek istediğim değerleri hesaplayan yöntemin sonuç gösterebilmesi için en az 200 bar verisine ihtiyacı varsa ve iDeal 60000 adet bar verisi indirmişse, yönteme bu 60000 barı veri seti olarak vermiyorum, bar sayısını 200'e düşüren bir teknik ile hesaplatma yapıyorum. Bu da sorguları oldukça hızlandırıyor.
Çok basitinden 50 periyotluk hareketli ortalama hesabında son bar seviyesinin ortalamanın altında - üstünde olduğu tespit etmek için 55 - 60 bar verisi yeterli. H.O. hesaplayan yöntem 30 - 40 bin gibi veri ile hesaplama yapıyorsa.. uzun sürer. Bilemiyorum sizin Metastock uygulaması nasıl bir yöntemle hesaplama yapıyor?
Bazı hesaplama hatalarını düzelttim.
Geçen hafta başından itibaren (12.08.2024 Pazartesi) yapılan sanal işlemlerin
kar - zarar değerlerinden devam edecek şekilde bu hafta da performans testlerine devam.
Performans testlerinin öncelikli amacı işlemlerin kontrollü bir şekilde yapılıyor oluşunu denetlemek.
Kar / zarara yönelik ya da alım - satım noktaları ile ilgili optimizasyon çalışmalarını henüz yapmıyorum.
https://i.hizliresim.com/i9jz1dg.png
https://i.hizliresim.com/lljfzp1.png
Sermaye değişimi olacak hisseler sıkıntı yaratıyor, mesela bugün HEDEF hissesi %400 bedelsiz bölünecek, portföy kar zarar durumları alt üst olacak.
Şu an için hesaplamaların dışında bırakmam gerekiyor.
iDeal bar periyot verilerini güncellesin önce. O da ayrı bir sıkıntı.
Zaten iDeal'in işlev bakımından en büyük zaafı bu.
Verilerin nasıl ve hangi şartlarda güncelleneceği konusunda sıkıntım var.
Zamanında bu sermaye değişimlerinin hakkından iyi geliyordum.
Şu an güncel veriyi her zaman bulmam ve dosyalarda güncellemem biraz sıkıntılı.
İş yatırımın sitesinden sermaye değişimi olacak hisselerin verisini alıyorum.
Geçen SASA apar topar %700 bedelsiz yapmıştı, İş Yatırımın sitesine sonradan eklendi verisi.
Bugün de HEDEF yapacak, yine İş Yatırım sitesinde yoktu bu sermaye değişikliği, yeni eklemişler.
https://i.hizliresim.com/6ein2kw.png
Daha önceden kayıtlı olan verilerde sorun olmuyor, mesela BORLS hissesinde yarın sermaye değişimi var.
Robot bugün BORLS hissesinde yeni pozisyon açmayacak, son işlem günü itibariyle pozisyonda bulunuyor ise seans bitiminden önce pozisyon kapatacak.
invertor abi çalışmaların cidden harika.
benim sorum hisse alırken piyasadan mı emir veriyorsun pasif mi ?
pasife yazıyorsan. % sel kaçta kaçı gerçekleşiyor emirlerinin.
:drunk: