Originally Posted by
BJK Coccinella
Sayın mebes;
Öncelikle anlaşalım, sistem haftalık bir sistem ve sinyaller sadece cuma günü kapanışlarına göre değerlendiriliyor. Vademiz 2 yıl ve bu da demek 24 ay. Biz henüz ilk aldığımız senette sadece 4. ayı tamamladık. Sizi anlıyorum, trade hızınız tablonun ilerleme hızından çok daha fazla. Eğer günlük bir sistem kuruyor olsaydık bu prim yapan senetlerle çok daha erken vedalaşırdık. Ama haftalık bir sistem olduğu için sinyaller geç ama temiz geliyor. İlla senet çıkarmak isterseniz alış koşulunun tersini uygulamak yerinde olabilir. Alış şartımız kişiselleştirilmiş haftalık StochRSI göstergesinin 0.80'i yukarı kırması idi. İlla listeden çıkaracaksak 0.80'i aşağı kesmesi durumu kullanılabilir. Ama dediğim gibi sinyaller geç geldiği için elde edilen prim de bir o kadar çabuk eriyecektir.
Eğer bu tabloda belirtilen sürelerde yapılan primler size yeterli geliyorsa, alış kısmını buradan takip edip kendinize göre günlük bir satış şartı uygulayabilirsiniz... Benim yegane amacım alış tarihinden itibaren 2 yıl sonraki zaman diliminde göreceği maksimum fiyatı belirleyebilmektir. Bu senetler güçlü senetlerdir, bu senetler haftalık sinyal veren senetlerdir. Hızlanmaya uygun senetlerdir. Senetlerin 2 sene içinde gördüğü tepe noktalarını belirledikten sonra bunların yaptığı primlerin hangi kriterler tarafından kontrol edildiğinin incelemesine sıra gelecek. Bunlar bar farkı ve sapma kriterleri. Eğer 2 sene sonunda tablo başarıya ulaşırsa daha verimli bir tablo nasıl oluşturulur ona bakılacak. Yani deyim yerindeyse koşullar hassaslaştırılacak. Aklımdakiler bunlar...
Daha çok beklentisi olanlar konusuna gelirsek; Temel Analiz kullanmıyorum, kriterlerimde öyle birşey yok. Teknik ne derse ona göre tutmaya devam. Bu nedenle içlerinden yeni bir liste oluşturmanın da anlamı yok bana göre. Sadece yine sizin trade anlayışınızı tahmin ederek konuşmak gerekirse çok primli gördüğünüz senetten az primli ya da primsiz ve hatta eksi durumda olan senetlere geçiş yapılabilir.
Saygılarımla...