Bu seviyelerden yapabileceğim tüm alımı yaptım, artık gerisi patronda, bakalım ortak dostu mu değil mi zaman gösterecek
Printable View
Bu seviyelerden yapabileceğim tüm alımı yaptım, artık gerisi patronda, bakalım ortak dostu mu değil mi zaman gösterecek
40 kuruş temettü yüzde 120 bedelsiz, temettü bedelsiz oranı daha ortada olsaydı iyiydi ama lot sayısı ilk senelerde temettü den iyidir der ve ortaklığa mutluluk ile devam ederim, ayrıca yıllık kâr da çok güzel geldi yeni yatırım ile ikiye katlanan lotlara seneye benzer temettü supriz olmaz böylelikle enflasyonun altında da kalmayız gelir olarak
%40,5 nakit (net) %120 bedelsiz hisse temettü müz hayırlı olsun.
Patron yapabileceği her şeyi yapmış eline sağlık.
Kar, temettü, bedelsiz hayırlı olsun ortaklara.
Patron söylediği herşeyi yaptı, sözünde durdu, teşekkürler. Temettü ve bedelsiz hayırlı olsun.
Geriye bir tek yurtdışında fabrika açmak kaldı. Belki yükselen petrol fiyatları özelinde, artan navlun sebebiyle yurtdışında fabrika açmayı da öne alabilir.
Ytd.
Sn. Börsianer,
Yapmış olduğunuz kâr tahmini için tebrik ederim.
2021 yılı karı güzel gelmiş...
Hemen hemen nokta atışı ile karı tahmin eden Börsianer arkadaşımızı tebrik ederim...
Yalnız temettü konusunda yazacak bir- iki şey var...
Şirket kar dağıtım politikasını aşağıda ki gibi açıklamıştı...
"İlke olarak; 2021 mali yılı kar dağıtımından başlamak
üzere sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde hesaplanan dağıtılabilir dönem kârının, asgari %30’u
nakit olmak üzere dağıtılabilir karın asgari toplam %70’inin pay sahiplerine dağıtılması hedeflenir"...
Yine halka arzda izahnameye şöyle bir taahhütte bulunmuştu...
"Şirketimizin halka arz izahnamesinin 23.6 bölümünde bahsi geçen 2020 yılı karından yapılacak dağıtım hususunun, halka arz sonrasında yapılacak ilk genel kurulumuz olması sebebiyle, 2022 yılının Mart ayında yapılması öngörülen 2021 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul toplantımızda pay sahiplerinin onayına sunulması ve bu kapsamda, 2020 yılı karından dağıtılmasına karar verilecek kar payı tutarının, 2021 yılı karından dağıtılacak kar payının üzerine eklenerek değerli ortaklarımıza ödenmesi planlanmaktadır."
Bunların ışığında 2021 yılı dağıtılabilir karı 245 milyon hesaplanmıştır...
Bu karın en az %30 nun nakit olarak dağıtılacağı sözü verilmişti...
Bu yüzde 30 luk kısımda 73,5 milyon liradır...
Şirket 45 m açıklamıştır...
Görüleceği üzere arada 30 milyona yakın bir fark bulunmaktadır...
Olağan gene kurula kadar bunun düzeltilmesi gerekir...
2020 yılı dağıtılabilir karının 100 milyon civarında olduğu varsayımında, %30 u 30 milyon civarının,
olağan genel kurulda oylanacağı ve 2021 karı ile dağıtılacağı açıklanmıştı...
2020 ve 2021 karlarını toplarsak 1 lira civarında temettü olması lazım...
Radyocu arkadaşım bütün hesabın kafamdaki hesapla aynı. Ama açıklama dünya şartları ve yeni çıkan savaşta gözönüne alınarak karar bu yönde 2020.karı güme gitti. Bunu ilerde öderiz gibi bir açıklamada yok tamamen içeride kalacak anlamına geliyor hayat böyle evdeki hesap çarşıya uymaz hepinize saglıklı günler dilerim. Savaşsız bir dünya olsun.