1 saat icinde butun rezervleri erir. 1 hafta sonra 20 TL den almak icin can atar.
Printable View
Halit Tokkus
6 saat ·
Bulgaristan yasayla avroyu 1.95 LV'da sabitledi halkı avronun oynaklığından hiç etkinlenmiyor...Siz neden bunu yapmıyorsunuz anlamak güç, Türk halkına bu kadar mı düşmansız!
Bulgaristan Türk'ü, Bir vatandaşın bu paylaşımına ne dersiniz.?
Bizim Ülkemiz AB nin Üyesi değil,Lakin TR Ekonomisi , Bulgaristan' dan daha mı zayıf/kötü..
Kur sabitlemesi,İflas anlamına gelmez diye düşünüyorum..
Bulgaristan AB'ye gececegi icin gelen Euro kadar kendi parasini basiyor. Yani bir gecis sureci. Bizim cari acik olmus 250 milyon dolar. Boyle birsey yapmak sermayeyi keser baska duzenlemeleri de gerektirdigi icin, dolar ihtiyaci oldugu icin de dolar Karaborsaya duser.
Bu durumun onlemi "Allah'a birakilmak" yerine onceden alinmaliydi. Simdi artik ABD ile islerin duzelmesinin bile durumu degistirecegini sanmiyorum. Bu yuzden erken secime gidildi zaten.
Onlar allaha birakti, ben de su sekilde birakiyorum. Dunyanin sonu degil, ne yapalim.
Hayat ilginç...
Gün gelir, iç oğlanlar, padişah olur...
Hırsızlar zengin,
Metresler eş,
Eşekler adam olur.
Odundan kapı, taştan saray olur...
Gün gelir, kezbanlar destan,
Onları destan yapanlar, mestan olur.
Gün gelir, hadsizlik özgüven,
Saygı yalan, sevgi ise dolan olur...
Gün gelir, çivisi çıkar dünyanın.
Konuşamayanlar hatip,
Sifa veremeyenler tabip,
Yazamayanlar katip olur...
Ama yine öyle bir gün gelir ki ...
Verenler alır, gidenler uslanır, dönenler yalvarır...
Merdiveni koşarak çıkanların, gün gelir ayağı takılır.
Sevgisini vermeyen, gün gelir kimsesiz kalır.
Aldatan bir gün sadakat için, çalan bir gün adalet için, döven bir gün şefkat için yalvarır.
Piyon deyip geçme,
Gün gelir şah olur.
Saha da fazla güvenme.
Gün gelir mat olur...
Oyle bir gün gelir ki sen bakmazken her şey hallolur
Geçtiğimiz günlerde benzeri uygulamayı İran yapmıştı.Sebest piyasada / Karaborsada.1.Dolar 10.Bin Tümen seviyesine çıktığı haberlere konu olmuştu..
Şimdi burada 2 önemli durum dikkat çekiyor.
1-Devletin belirlediği,uyguladığı Resmi kur fiyatımı.?
2-Vatandaşın kendi arasında uyguladığı kur fiyatı mı.?
Borçlu olduğumuz,Bizden Alacaklı olan ülkeler,''Ben senin belirlediğin Kur fiyatını kabul etmiyorum ''diyebilir mi.?
Hocam Iran'in dis borcu 1 milyar dolar midir nedir. Onlarin global alanda bir hikayesi yok. Ayrica petrolleri var. Bizimle ayni degil durum.
Bizden alacakli ulkelere lira ile borclanmadik ki. Kur onlari ilgilendirmez, dolarlarini eurolarini isterler. Problem de burda zaten. 250 milyon dolar dis borc odemesi var 2019'da.
Para babalari secimden once ne dusunduklerini soyledi. Bilimsel olmayan yaklasimlari desteklemediklerini belirttiler. Kimseye suc bulamayiz, hukumetin degismesi gerekiyordu vaktinde.
Butun dunyada butun traderlar liraya hucum etmis. Kacirirlar mi? Kicinda don olmadan her tarafla kavga edersen boyle olur. Devletin elinde de bir halt kalmadi, hersey satildi artik. Durum 20 sene oncesi gibi degil. Ulkemizi allah korusun.