TCD %2,36 maşallah
Printable View
TCD %2,36 maşallah
sn admustafa üstadım, fonların efendisi olduğunu tekrar tekrar tescillediğin için seni tebrik ediyorum. yaptığın tahminler, çok hafif sapmalarla gerçekleşiyor ki bu tahminleri bir ay öncenin bilgileriyle yaptığını göz önünde bulundurduğumuzda aslında sapmanın s'sinden dahi bahsedilemez. tcd'yi de onca karışık hali ve bir ayda iki kattan fazla artan portföyüne rağmen nokta atışıyla açıkladın. yüzbin kere maşallah. yalnız borsa direnç seviyesinde olduğundan epeyce korkup satanlar oluyor ki 7 milyon civarı para çıkışı olmuş tcd'den. yine tahmini en zor olan acc'de de nokta atışı yaptın. acc'yi her zaman dikkatle takip ettiğimden yavaş yavaş şunu düşünmeye başladım: bunlar her ne olursa olsun genelde short pozisyon alıp önceliği düşüşten korunmaya vermek suretiyle bu uğurda yükselişlerden kazanacakları hatırı sayılır getirileri yakıyorlar. hal böyle olunca da yükselişlerde azar azar, düşüşlerde ise daha fazla kazanıyorlar. zaten dün de dikkatinize sunduğum gibi getiri eğrisi zaman geçtikçe istikrarlı artıyor. yani diğer fonların şu ara getirilerine baktığımızda endeksle alâkalı olarak 6 aylık getiri ile yıllık getiri, yıllık daha az olmak kaydıyla birbirine yakın seyrederken acc'de zaman arttıkça getiri eğrisi, daha dengeli artıyor. getiri diğer hisse fonlara göre daha az, ama daha istikrarlı oluyor. bu durumun düşüşlerde de devam etmesi, önceliği her zaman defansa vermesinden kaynaklanıyor. az olsun bizim olsun sıtratejisi başarıyla işliyor. bu sıtratejinin aynen korunduğunu var saydığımızda acc'nin ortalama her ay yüzde beş getiri sağlayabileceğini yüksek ihtimal görüyorum. ama biz bunu ne olur ne olmaz diye yüzde üç ile üç buçuk arasına falan çeksek dahi uzun vadede müthiş getiri. çoğumuz bu işin böyle olacağına kesin gözüyle baksak başka hiç bir fonla uğraşmadan ppf'lerin aylık net getirisinin yüzde birin dahi altına düştüğü bir ortamda gözü kapalı acc alırız. ama hiç bir şeyin garantisinin olmadığı bir ortamda senaryo yazmak kolay. ama o senaryoyu uygun bir yapımcıyla anlaşıp sinemaya uyarlatmak zor.
Ppf den biktim
Iyice orani dustu
Diyen varsaaaa
Gozu kapali acc alabilir
Aylik mk 50 altina dusmeyecez gibi gorunuyor
Ytd
Daha az riskli aylik %50 civari getiren baska fon olabilirmi ? Acc yurek hoplatiyor bazenSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yurek hoplatmaz
Bakin simdi en kotusunu ne zaman yasadik 15 ekim gecesinde
Syn yujinin tablo basligini acip 12 yada 13. Sayfaya gidiniz
Tarih araligi 14 ekim ile 15 kasim arasi degerleri yakalayin
Aylik ortalamasi 70 kusurdu sanirim...
Su ortamda allah bereket versin der gecerim...