Anlasmazlik icinde olduklarimiz desek, abd israil, misir, suriye..aklima gelenler.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Anlasmazlik icinde olduklarimiz desek, abd israil, misir, suriye..aklima gelenler.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Libyaya gidelim diyenler vatanın çıkarını düşünüyor,aksine düşünenler gavurların tarafını tutuyor kadar saçma sapan bir arguman olamaz.Ne doğru ne yanlış ona tarih karar verir.Aşikar hatalar var ,misal kanal istanbul,yahu nerdeyse bu saçmalığa rasyoneldir memleket çıkarınadır denecek iş bitecek.Az bişi dirensen sen memleket menfaatlarini gözetmiyorsana kadar varır iş.Değişik bir ülke olduk.Neyse gene de buralarda yazmak aklımızca yanlışa yanlış demek hala mümkün.
İsmet Paşa'nın hatıralarını okudum yakında. O hezimet ve geri çekilişte İsmet Paşa da var...
Birinci Dünya savaşı, sonucunda yaşadığımız felaketlerden de belli, Osmanlı'nın katilm kararıyla daha başında yaşamsal hata ettiği, hemen her cephede hezimete uğradığı bir genel dram.
ama her kötülükte bir hayır vardır derler...
Atatürk gibi bir dehanın enver paşa gibi basiretsiz,askeri becerileri çok ama çok zayıf ve bir o kadar da kendini pazarlamayı çok iyi bilen bir adamın gölgesinde yıllarca kalması ayrı bir dram.Enver paşa ile Atatürk ün ilişkisinden muhteşem bir film olur.Atatürk çanakkalede çok başarılı olunca terfi verilmesi lazım ,enver paşa da habire sallıyor onaylamıyor terfiyi.Tabi yakınları geliyor yanına efendim bu terfiyi geciktirmeniz hoş olmuyor mustafa kemal in bu rütbeyi hakettiği her yerde konuşuluyor dedikodular var deniyor.Enver paşa da ya ben de biliyorum hakettiğini ama mustafayı ben tanırım onu paşa yapsak harbiye nazırlığını ister nazır yapsak sadrazam olmak ister sadrazam olsa padişahın yerine göz diker demiş.Olay mustafa kemale aktarıldığında gülmüş,vay demiş ben enverin bu kadar ileri görüşlü olduğunu bilmezdim demiş:)))))))