Originally Posted by
shorts
az bosporos yapmadı son dönem..
durumun parlak olmadığının farkında olmak için einstein olmaya gerek yok ama herkes aynı şeyi söylemeye başladıysa genelde hep tersi olmuştur bu memlekette. durum ekstra boktan olsa da ben bu sefer de öyle olacağını düşünüyor ve umuyorum, yoksa sonumuz boktan. dört mü beş mi sene önce gr altın gazlamış gidiyorken ışıkta durmuş iki kuryenin altın muhabbeti yaptığını, ardından girdiğim tekel bayide kasadakinin "fena artacak abi.." muhabbetini duyduktan 1-2 hafta sonra sağlam göçmüştü altın.
buradan diyeceğim herkes seçimden sonra dolar 30 tl 40 tl olacak diyorsa kıllanırım ben. sn achiles'e hak veriyorum bu konuda. dövizi önce az salıp sonrasında artık sağlam bir faiz artışı mı olur süper bono mu olur.. öyle bir ters köşe gelir de dolarcılar çil yavrusu gibi dağılırsa hiç şaşırmam. yapmadıkları şey değil daha önce. önümüzün yaz, turizmden 50-60 myr usd de gelirse rahatlar arkadaşlar en azından bir süre. sonrası allah kerim.
tüm bunlara rağmen yakın zamanda ya da gecikmeli.. dövizinizi şu kurdan dondurdum falan.. olmaz mı, olmaz değil ama 10 ay sonra (sonbaharda olursa 3-5 ay sonra) yerel seçimde öyle bir dayak yerler ki.. bunu göze alabileceklerini sanmam. bir aralar yayınlanan şehir bazında döviz mevduat hesaplarını unutmayın. iç anadolu şehirleri başı çekiyordu. patates soğana benzemez tepkiler o zaman.