Sayın elfida,bunlar görünen şeyler
Görünmeyen durumları ne yapıcaz?
Kime diycez,kime anlatıcaz😉
Printable View
dünkü spk bülteni
PwC Bağımsız Denetim ve
Serbest Muhasebeci Mali
Müşavirlik AŞ
Tasfiye Halinde Ataç İnşaat ve Sanayi
AŞâ€™nin 30.06.2013 tarihli sınırlı bağımsız
denetiminde, yeterli inceleme tekniklerinin
uygulanmaması ve mesleki özen ve
şüphecilik ilkesine uygun olarak hareket
edilmemesi.
Seri:X, No:22 sayılı Sermaye
Piyasasında Bağımsız Denetim
Standartları Hakkında Tebliğ’in
34. Kısmının 2, 3 ve 5’inci
maddeleri ile 2. Kısmının 11 ve
14’üncü maddeleri.
269.500 cezası olmuş 4 yıl sonra cezası gelmiş
Yatırımcılara sunduğu çağrı fiyatı civarında bir değerleme yaptırılar diye düşünüyorum.Grup baştan beri çağrı yapmamak vs küçük yatırımcı aleyhinde hareket ettiği için..Kipa yüksek bir değer çıkacağını sanmıyorum..
Burada SPK yasası değiştiği için önceden standart 3 yöntem vardı..bunları kullanmak zorundaydı değerleme şirketleri..yasa değişince ,değerleme yapan şirket zart yöntemi zurt yöntemi vs .şirket sahibini istediği değeri ne temsil ediyorsa ona göre yöntem ve ağırlık belirliyorlar..
Dolasıyla Özkaynak yöntemini kullanılıp kullanılmayacağı belli değil..kipa için tek avantajlı yöntem bu..lakin ebitda seçerse kipa nın değeri 200 mio çıkar..
İşin özü patronun insafına kalınmış bi durum..
İnşallah herkes için kazançlı bi şekilde gerçekleşir..
Arkadaşlar ben muhasebeci değilim şirket birleşmesi konusunda bilgim yok internette şöyle bir yazı buldum yorumlayabilen olursa şimdiden teşekkürler
http://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/abbascosar/016/
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birleşmeye ilişkin hükümlerin 3. Paragrafı;
"-Birleşmede dağılan şirketin ortaklarına, devralan veya yeni kurulan şirket tarafından eşitlik ilkesine bağlı kalarak(eşitlik hem parasal hem de haklar açısından geçerlidir.) bir değişim (değiş-tokuş) oranına göre hesaplanan devralan şirket payı verilmesi gerekir. Özel bir istisna olarak, devralan şirket devrolunan şirketin intifa senedi sahiplerine, eş değerli haklar tanımak ve intifa senetlerini, birleşme sözleşmesi günü gerçek değeri ile satın almak zorundadır." şeklinde....
Bizi ilgilendiren kısmı burası, tabi kottan çıktıktan sonra. Ancak bu babayiğit % 98 i bulmamalı...