Yardımcı olabildiysem sevinirim. Sizlere de değerli bilgiler için teşekkürler.
Printable View
Cepteteb Firsat hesap dediklerine biraz para aktardim. 12.25% ile.
Deniz Dijital iyi imis onun sartlari nelerdir?
TEB 3500 TL bosta kalacak dedi.
ING 11% veriyordu bana e-turuncu'da oradaki parayi gunde 3 TL fark icin TEB'e aktardim. 3 TL ayda 90 TL yapar benim meblag icin, gider bir yemek yerim onunla, degil mi ama? :)
Ayrica TEB sube mudiresi cok dua edecekmis benim icin, kiramadim.
Syg,
TEB dun 32 gun vadeye 13.50% teklif etti.
Gunlugu sevdigim icin pek ilgilenmedim.
Syg,
KGF nedeniyle ekonominin normal işleyişinde alınacak kredi büyüklüğüne fazladan bir 100 milyar TL eklenmiş durumda. (ilk 3 ay kabaca 45 milyar yerine 145 milyar). Ancak aynı zamanda bankacılar bu yüzden kredi mevduat oranının sırf bu yüzden TL için %120 den %140 ların üzerine attığını bildiriyor. Bu ek 100 milyarlık kısmın yarısı var olan krediyi kapatsa dahi ki bu durumun dahi kredi/mevduat oranını çok değiştirmemesi lazım nasıl oluyor da bu ek kısım, yani normal ekonomik işleyişte oluşamayacak bu kısım bu kadar keskin bir şekilde kredi/mevduat oranını yükseltebiliyor demek istemiştim. Zira bu ek para nereye gitti neden mevduata veya ek TL kaynağına dönüşemedi diye düşündüm.
Geçen hafta mevduat faizlerinin GLP deki yükselişten daha fazla arttığı bir hafta oldu. Bu da aslında yukarıda belirtilen %140 lık kredi/mevduat oranının (%120 den %140 a sıçramanın) doğru olabileceğini gösteriyor. Yani birbirleri ile bağdaşmayan 2 veri gördüm. Mevduatı ilgilendirdiği için buraya yazmayı uygun gördüm. Kredi/mevduat oranındaki bu çelişkili veriyi ve mevduat faizine etkisini yorumlayabilirseniz diğer kısmı (ek yeni olağandışı 100 milyarlık kredi artışındaki zayıf para çarpanı) ,bu ayki soru istihkakımı doldurduğumu düşündüğümden mayıs ayında üzerinde biraz daha düşünüp tekrar sorarım.