hem kimya tarafında hem kağıt tarafında kapasiteler bu yıl devreye giriyor , umarım herkesi memnun eder
Printable View
hem kimya tarafında hem kağıt tarafında kapasiteler bu yıl devreye giriyor , umarım herkesi memnun eder
Alkim Kimya olarak 2021 yılın son çeyreğinde devreye aldığımız Potasyum Sülfat Üretim Tesisimiz de bu anlamda enflasyon muhasebesi uygulamasının etkilerine maruz kalmıştır. Tesisimiz 2024 yılında bir önceki yılın yaklaşık 2,5 katı oranında bir üretim gerçekleştirdi. Elbette nihai hedeflerimize henüz ulamış değiliz. Tesisin Üretimi geçişi sonrasındaki 2 yıllık dönemde, potasyum klorür tedariki noktasında yaşadığımız sorunları aşmış durumdayız. Bu süreçlerde eş zamanlı olarak satış kanallarımızı mevcut-potansiyel müşterilerle yapılan bire bir görüşmelerle, sıklıkla yapılan ziyaretlerle, ürün tanıtımı ve fuar organizasyonlarına yaptığımız katılımlarla genişletiyor, bu konudaki kabiliyetlerimizi günden güne artırıyoruz. Ürünümüz organik yapısı, zengin potasyum
3
içeriği ve %100 suda çözünebilme özellikleriyle dünya çapında müstesna bir gübre ürünüdür, kullanımı gerek yurt içinde gerek yurt dışında günden güne artmaktadır. Üretim kabiliyetlerimizi 2025 yılında daha da yukarı taşıdığımızda, potasyum sülfatın hem finansal hem de sürdürülebilirlik anlamında Şirketimize çok önemli katkılar sağlayacağını görüyoruz. Sodyum sülfat ve tuz operasyonlarımızda süreçlerimiz geçtiğimiz yıllarda olduğu şekilde devam etmektedir. Bu ürünlerimizdeki potansiyelimizi de azami şekilde kullanma noktasında Yönetim Kurulumuz ve çalışanlarımız gerekli çalışmaları titizlikle sürdürmektedirler.
Yazının başında bahsettiğim hususlarla birlikte 2024 yılı finansal sonuçları ile ilgili bazı bilgileri de paylaşmak istiyorum. Alkim Kimya olarak konsolide bazda 4,69 Milyar TL gelir ve 164,6 Milyon TL net zarar ile 2024 yılını tamamladık. Alkim Kimya özelinde finansal borcumuzun olmayışı ve net nakit pozisyonumuz, Alkim Kağıt’ın da yatırım sürecinin son aşamasında olmasının grubumuz adına 2025 yılı ve sonrası için bir avantaj teşkil ettiğini düşünüyorum. 2025 yılı ve sonrasının Alkim Kimya adına daha önce yapılan yatırımların ve çalışmaların meyvelerinin toplanmaya başlayacağı dönemler olacağını öngörüyorum. Bunu başarabilmek adına Yönetim Kurulumuz ve çalışanlarımız var güçleriyle çalışmaya devam edecektir. Bu başarılara ulaşmayı hedeflerken gücümüzü siz değerli hissedar ve paydaşlarımızdan almaya devam edeceğiz.
2025 yılında da tüm paydaşlarımız için değer yaratma, yurt içi ve yurt dışı operasyonlarımızı büyütme, kalite odaklı üretim ve hizmet anlayışı ile sektörümüzde küresel bir oyuncu olma hedefimizi gerçekleştirme gayreti içinde olacağız. Şirketimiz aynı zamanda yüksek ihracat performansı, istihdama katkısı, çevreye duyarlılığı ve sosyal duyarlılık anlayışıyla ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunmaya devam edecektir.
Değerli paydaşlarımıza, kıymetli müşterilerimize ve kararlılıkla yürüdüğümüz bu yolda bize her zaman destek olan hissedarlarımıza Yönetim Kurulumuz adına şükranlarımı sunuyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.
M. Reha
2024 yılında 72.424 ton sodyum sülfat ve 7.144 ton potasyum sülfat yurtdışına ihraç
edilmiştir. İhracatımız 8,7 Milyon USD ve 2,6 Milyon EURO olarak gerçekleşmiştir.
Yurt dışı satışlarımız; satış yapılan ülkenin ve müşterinin durumuna göre vesaik mukabili, mal mukabili, teyitli akreditif veya mal bedelinin yüklemeden önce peşin alınması ile yapılmaktadır.
Nasıl bir hisse bu ya hep mi hüsran olur
Burda sıkışan kalan kişilerin paralarını pul ettiler.
onun bunun gazıyla buraya gelen hüstatları duman ettiler.
Bir zamanlar amiral gemimdi gercegi görünce filika yapmistim iyide yapmisim :)
bu burda sürünürken diger hisseler 10*20 x yapti :) thy bile 7 tl den 330 tl geldi :))))
Doğru zamanda yanlış hisse paranı pul eder. Ama şimdi zamanı geldi diye düşünüyorum. 25 yıllık potasyum sülfat hayali gerçek oldu. Son çeyrek 7k ton üretim var. Üretilenler de satılıyor. 2025 yılı için 50k tona çıkabilirler ise yeni bir hikaye doğar. Alka'nın kapasitesi de Haziran ayında artacak sanırım. Hakkımızda hayırlısı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
DFG tarafından yorumlanan Alkim Kimya ( ALKIM ) Bilanço Yorumu 2024-Yıl Sonu ( 4. Çeyrek ) :
https://www.youtube.com/watch?v=e7FTZoCWby0
İyi seyirler.