şimdi kap haberine tekrar baktım mevcut banka borçları için diyiyormuş :) ytd
Printable View
şimdi kap haberine tekrar baktım mevcut banka borçları için diyiyormuş :) ytd
çektikleri kredilerin üzerinde herhangi bir teminat vermemiş olmaları ,geçmişin aksine şirketin çok rahat borçlandığını dolayısı ile faiz miktarının geçmişe göre daha az olacağına yormamız gerektiğine inanıyorum...malum 2016 yılında dahi yıllık 50-100 milyon zararlar eden bir şirket idi...tabi o zaman çektiği kredilerin tümü teminatlı idi..şirket düzlüğe çıkınca artık bankalar bu teminatı istemiyorlar...
şirket olarak kredibiliteniz yükselmiş ise daha uygun şartlarda kredi çekebiliyorsunuz...buda sizin finansman giderlerinizi çok kısar...
ben o paylaşımı şirketin geldiği aşamayı göstermek amacı ile paylaştım...bir zamanlar zarar eden şirket fiyatı 2 tl iken şu anda karlı olunca 19,78 tl...:kahkah: herşey temeldir dostlar...
sayın keko
Nutrinvestment Hollanda %100 bağlı ortaklığımız
Bunun blançosunu vergi dairesine gönderilen blanço içerisinde göremeyiz.
ssss
Hani vergi dairesi bildirimi de yalan oldu.Yönetim 19unu beklersen bu tahta yapıcının işine gelir.Baskıya devam eder.YTD
Bence endişe edilecek bir konu değil. Şirket bu krediyi çektiyse iki ay gibi kısa bir sürede bu parayı yatırımlara yöneltmiş olamaz. Yani paranın büyük bir kısmı vadeli mevduatta olacağı faiz gelir gideri birbirini netler. Bunun haricinde 2 aylık sürede önemli bir kur artışı da olmadı (Aralık 2017:3.77 ile kapandı) bu yüzden önemli bir kur zararı da gelmez diye düşünüyorum.
Bu durumda bizim merak etmemiz gerekn brüt kar ve EBITDA olacaktır.