Houston
NY
LA
Cami demek illaki TR deki gibi minareli kubbeli ve avlusu olan demek degil. Adamlar buyuk evleri kapamis buyuk arazileri var bunun cami diyorlar medrese diyorlar herneyse
Hatta yasadigim bolgede Amerikalilarin bir tartismasina denk gelmistim. Bazilari ezan sesinden sikayetciydi. Turkiyedeki ezan gibi degil adamlar evin icinde bunu soyluyor ama etraftan az biraz duyuluyor
Fakat tartismada amerikali yahudi hristiyan ve ateistler de isin icine karisti. Ateistler biz sizin can sesinize katlaniyoruz sizde buna katlanin iki yuzluluk yapmayin diyince tartisma bitti.
Tuhaf bir ulke amerika. Istatistiklerde nufusun yarisi beyaz diyor ama sokaga cikiyorsun arap hintli cinli meksikali her turlu adam var. Cunku beyazlar cocuk yapmiyor ama muslumanlar 3-4-5 gidiyor. Starbucks a gidiyorsun %99 Arap, bir eglence bir aktivite oluyor hintli cinli bilmem baska bir sey oluyor gene tuhaf tuhaf adamlar. Cunku genclerin cogu beyaz degil. Eger beyaz goruyorsaniz ya yaslidir yada siz huzurevindesinizdir. Zaten gordugunuz beyazlarin bir kismida amerikali degil. (mesela ben)
Turk bir arkadas ABD den TR ye kesin donus yapmisti. Donerken yaptigi yorum soyle oldu. "Amerika tam bir hayvanat bahcesi", yani daha guzel anlatacak bir cumle bilmiyorum amerikayi. (NY icin zooyork dendigini bilirsiniz)
Ozellikle Izmire gelip insanlarin guzelligini bakimini ve modern ve uygarligini gorunce hak vermemek elde degil. Sokakta mankenler geziyor ve isin garibide kimse bakmiyor insanlar alismis genc guzel bakimli kizlar gormeye. Amerikada mumkun degil.