Nvidia da 1 trilyon dolarlık olma yolunda gidiyor.
Printable View
ben de wow %25 gayet guzel getiri diye girdim, ama pek memnun kaldigim soylenemez.
kacirdigin sey, devlet katkisini sen yonetemezsin. devlet kendine ucuz kaynak yaratiyor = sana getirisi dusuk.
yani sen devlet katkisi %25 saniyorsun ama 10 sene sonra bak, portfoyunde devlet katkisi toplamda %10'un altina dusmus.
Besde devlet katkısı % 25 fakat , devlet katkısının getirisi yıllık % 5-7 gibi çok komik getiriler var. O yüzden devlet katkısının bir faydası kalmıyor.
eywallah, dedigim gibi , devletin fonlarindan zaten bi beklentim yok , bence o para dogru yonetilmiyordur ama duzenli birikim, yapmak adina guzel bir olay,
burda hatirlayanlar olacaktir 2 sene once AFA ve AFT aldim 200 Tl lik
simdi her biri 600 kusur yani 3 katina cikti
Bir sorum olacak:
Ornek olmasi acisindan Arcelik hisse senedini, frankfurt borsasindan yurtdisi yerlesik olarak satin almam halinde, turkiyede odedigim 15% vergi yine odenecek midir?
Bilgisi olan var mi?
https://eksiup.com/p/za520431b5n6
Temettüden bahsediyorsaniz ödenecek.
Yasadiginiz ülkede temettü vergisi kesilirken mahsup edilecek.
Saklanma yasadiginiz ülkede olan yatirim hesabinda oldugundan büyük ihtimal banka otomatik mahsup eder.
GER'de otomatik yapiliyor mahsuplastirma yatirim hesabiniz GER'de ise.
Belcika'da farkli degildir diye düsünüyorum.
Sayin samreit cok tesekkurler hizli yanit icin.
Belcikada 30% temettu vergisi. Turkiyede denemedim hic ama Hollanda ornegini vereyim. Hollandadan Ahold temettu verdi eylul ayinda.
93.74 euro luk temettuden, 14.06(15%) hollanda'da vergi odedim. Sonra geriye kalan 79.68'den de 23.90(30%) Belcika'da vergi odedim ve bankam elime 55.78 verdi. Toplam vergi 40.5%'e denk geliyor.
Bankam mahsuplastirma diye bir sey yapmadi. Sordugumda yapabileceginiz bir sey yok, hem orada hem de burada odemek zorundasiniz dedi. Sadece yilda 240 euroya kadar vergi indirimine girebiliyorum. Yil sonunda beyan edecegim ve maksimum 240 euro vergi indirimi alacagim. Ahold ozelinde, hollanda da odedigim 15% icin herhangi bir indirim ya da mahsuplasma maalesef yok bankamin dedigine gore. Sadece Belcika'da odedigim 23.90 icin vergi indirimi alacagim.
"For the income year 2020 (assessment year 2021) you can recover a maximum of 240 euros withholding tax. That equates to 800 euros in dividends (if they are subject to the 30% RV rate)."
Buradaki insanlara sordugumda, neden odemeyesinden ote bir cevap alamadim :).
Isin asli, Turkiye'de hisse senedi yatirimi yapiyorum ama artik bildiginiz uzere, bilgiler paylasiliyor ulkeler arasinda. Bazi sirketlerimiz avrupa ve amerika'da da alinip satiliyor. Bu hisseleri buradan alip, daha sonra turkiye'de ki varliklarimin vergisi ile ugrasmamak adina sormak istedim. Yoksa her yil, turkiyedeki gelirlerimin beyannamesi ile ugrasacagim burada.
https://eksiup.com/p/b6520433wh3x
Ilginc.
Banka yapmasa bile sene sonunda vergi beyani verirken göz önüne alinir da, yine de bir sekilde mahsuplastirilmasi lazim.
BE-TR cifte vergi anlasmasini okumak lazim.
Hatta özellikle NL ile olan durum AB finans yasalari ile bile uyumlu degil.
BE vergilendirmesini bilen biriyle konusmak lazim.
Bazi AB ülkeler arasinda ilginc anlasmalar var. BE-NL arasinda da öyler bir anlasma varsa NL'de basvuru yapip NL'den %15 geri alinir veya BE'de baska seyler yapmak lazim.
BE'nin vergi konusunda cetrefilli oldugunu biliyordum da, bu kadarini beklemiyordum (mahsuplastirma).
Ekleme: GER-BE cifte vergilendirme anlasmasini okudum biraz önce. Anladigim kadariyla gercekten BE tekrar normal temettü kesintisini yapma hakkina sahip, ama gelir vergisinde mahsuplastirmak zorunda. Yani ancak sene sonunda gelir beyani verirken mahsuplastirabiliyorsunuz. Büyük ihtimal diger ülkelerle de ayni sekildedir.