Originally Posted by
Cautionary
Kendinizin iyi olduğu alanda, bu işi çok iyi yapıyorum diyeceksin. Ama anlamadığın ya da beceremediğim bir işe gelince, bunu kimse beceremez diyorsun.
Somut örnek vereyim. Yaklaşık 3,5 yıldır yarı profesyonel olarak orta vade hisse portföyü+viop long/short giderek gayet makul bir risk ile, kendimce gayet başarılı devam ediyorum. Son 3,5 yıldır ortalama yıllık getirim %65, yılbaşından bugüne ise %90 getirim var.
Ha, ne büyük iş becerdim demiyorum. Sadece aldığım makul risk ile, sürdürülebilir makul getiri elde ettiğimi düşünüyorum. Çoğu ciddi düşüşte zaten shortlar nedeniyle portföy hedge durumda.
Yıllardır, bu stratejimi paylaşıyorum burada. Bugüne kadar deneyen, ben de becerdim, yok ben beceremedim diyen olmadı. Kazanan diğer arkadaşlara lafım yok, herkesin kendine özgü bir yöntemi olabilir. Ama viopta, ya da hissede kazanamıyorum, bu işten Reel makul kazanç sağlanamaz diyenleri samimi bulmuyorum. Bence onlar kaybetmeyi seviyorlar, ya da geyik için ya da kumar zevkini tatmin için buradalar.
Niyeti gerçekten yatırım yapmak ya da reel kazanç elde etmek olan, bence bunu becerir, beceremeyen de bu işte beceriksizim diyip bıraksın bu işi.