Yahu vatandaşı olmasan cidden bizim memleket çok eğlenceli de ,vatandaşı olmak sıkıntılı.Lafa bak ya.:)))))))))
Printable View
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Amerikalı iş adamlarıyla buluştu. Burada konuşan Berat Albayrak ``İhtiyaç halinde bankalara gereken desteği vermeye hazırız.`` dedi. Öte yandan Bakan Albayrak, Türkiye'nin borçlanma bakımından diğer yükselen piyasa ekonomileri ve dünya ortalamasından daha iyi durumda olduğunu belirtti..
https://www.ahaber.com.tr/ekonomi/20...-flas-aciklama
Bursa'da tespit edildi! Tam 500 milyar dolarlık rezerv...
Yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervi tespit edilen Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, bünyesinde yüksekokul, otel ve fuar alanı da yer alacak Maden OSB'nin kurulmasına ilişkin bütün izinler tamamlandı, yatırımcılar 5-6 ay içerisinde fabrikalarının temelini atacak..
https://www.ahaber.com.tr/ekonomi/20...olarlik-rezerv
Uzun zamandır bir şey bulamıyorduk halbuki zamanında uranyumdan doğal gaza bir sürü rezerv bulunmuştu ihya olmuştuk :kahkah: neyse mermer de yeter hemi de 500 MİLYAR dolarlık yedi ceddimize yeter.... :party::dvr: Sağol ahaber bu kara günlerde dötümüzü ! yine kurtardın ya allah sana layık olduğun şeyleri versin.
Kaynak Zaytung sanırım :) Kendimi görür gibi oldum desem yalan olmaz. Ne diyeyim TL mevduatçısı olarak bu döviz işleri gerçekten zor. %100 TL mevduattan çıkıp döviz alıp satmaya başlayalı tam 1 ay oldu. İlk 2 hafta 21.500 TL kar yazdım. İkinci hafta 23.500 TL zarar yazdım. Dövizde değerlendirdiğim mevduat TL faizde olsaydı 10.000 TL'ye yakın faiz getirirdi sanırım. Bu faizden de olmuş oldum.
Yine de bu durumdan rahatsızlık duymadım bu işler böyle bunu öğrendim. Zarar yazdığım dönemdeki zararı göze almam da, ibrenin aşağı değil de yukarı dönmesi durumunda çok acayip kar yapacağımı bildiğim için bile bile risk almamdan kaynaklandı zaten. Genel trend aşağı yönlüydü ama direnci kırar da 7-8 fişeklerse 100.000 TL kar yazarım diye 10.000 TL zararı göze almış oldum şimdi de sineye çektim içime oturmadı. %100 TL'deyken dövizin 5'ten 7'ye çıktığındaki psikolojim bunun 100 katı daha kötüydü.
Kendi adıma şu son 1 aylık süreçte çok şey öğrendim tabii ki. Bu bilgilerin gelecekte daha doğru kararlar verebilmek adına faydalı olabileceğini umuyorum. Olacak mı olmayacak mı onu da zaman gösterecek.
Bu sabah fizikseldeki %30 dövizden %20 bozdum 6.11'den. Son durumda %10 dolar %90 TL oldu benim sepet. Düşüş trendi durana kadar, genel trend net şekilde yukarı dönene kadar tekrar girmeyeceğim sanırım. Eskiden şuraya insin alayım buraya çıksın satayım tarzı karar mekanizmalarına girmeye çalışıyordum ama bunun sağlıklı olmadığı düşüncesine kavuştum bu süreçte. Doğrudur yanlıştır bilmem ama bunun yerine günlük volatilitelere takılmadan günlük al satlarla uğraşmadan düşük hacimli çok sayıda işlem yapmadan, genel olarak trendi anlamaya çalışıp, trend doğrultusunda daha az ama daha yüksek tutarlı işlemler yaparak kazanç sağlama yönünde bir girişimde bulunmaya çalışacağım vakti gelince. Başarılı olur mu olmaz mı yine bilemem zaman gösterecek hakkımda hayırlısı.
Baktım hiçbir şekilde içinden çıkamıyorum, bu işler bana göre değilmiş der TL faizime geri dönerim. Sonra bir kriz daha olursa bir kez daha bizim para pul olursa, o zaman yine de daha az rahatsız olurum, ben bunu engelleyebilmek için elimden geleni yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım, demek ki yapabileceğim buymuş derim, hiç mücadele etmemiş olmaktansa mücadele edip başarısız olmak daha az koyar. En azından benim için böyle.
Ülkemizde mermer rezervi bulunmuş dolarla hesapliyorlar nerde kaldı millilik :seyt: