-Önümüzdeki 4 ay içinde dolar endeksinin değer kazanacağını eur/usd paritesinin dolar lehine gelişeceğini tahmin ediyorum.
Çünkü önceki sayfalarda yazdığım gibi ,ABD borsaları krizi fiyatlamak bir yana ,aşırı pahalı(S&P 500 için bugün itibariyle:Price/Earnings (TTM):30.93;Price/Book:8.38)Bu nedenle ABD borsalarının ,özellikle ikinci çeyrek bilançolarında bazı şirketlerin devasa zarar etmelerinden ve defter değerlerinin büyük ölçüde erimesinden,bazı şirketlerin ise iflas ederek borsadan çıkarılmalarından sonra ,borsa endeksinin hızlı bir hareketle dip yapacağını,bu esnada fonların teminat eksikliklerini tamamlamak için küresel ölçekte dolara ihtiyaç duyacaklarını ve bu talep nedeniyle dolar endeksinin yükseleceğini ve usd/eur paritesinin ise dolar lehine hareket edeceğini tahmin ediyorum.
-Önümüzdeki 4-12 ay'lık dönem içinde ise ; gsyih küçülmesi,işsizlik gibi temel makroekonomik verilerin ABD'de ,Euro bölgesine göre daha kötü geleceğini öngördüğümden bu sefer dolar endeksinin düşmesini,euro/usd paritesinin euro lehine hareket etmesini bekliyorum.
-Önümüzdeki 12 ay'dan sonra ise ABD ekonomisinin Euro bölgesi ekonomisine göre daha hızlı toparlanmaya başlamasını ve temel makroekonomik verilerin daha iyi gelmeye başlaması ile ,bu sefer de dolar endeksinin yükselmesini ,euro/usd paritesinin dolar lehine hareket etmesini bekliyorum.