Originally Posted by
kxsr
türkiyedeki konut fiyatlarını anlamanız için 2 insan tipini anlamamız ve kabul etmeniz gerekiyor.
1- muhafazakar, finansal okur yazarlığı düşük olan insanlar (nüfusa oranı ben diyim %40 başkası desin %20), bu insanlar para harcamayı çok sevmez, bilmez, yaz tatili yoktur, varsa da köyüne gider yıllık bilumum gıdasını temin eder, fındığı, çayı, kayısısı varsa toplar cebine para koyarak gelir, bu insanlar kendilerini bildi bileli altın ve konut alır, ikisi yıllardır yükseliyor, 10 sene önce altın 50 tl ydi.
2- kara para, rüşvet, gizli zenginler. bu arkadaşlar konut alıyor, her gün selam verdiğiniz komşunuzun belki 10 dairesi vardır, milyoner sayıları açıklandığı gibi tapu kayıtlarında da atıyorum 10 dan fazla mülkü olan sayısı açıklansa konu daha iyi anlaşılacaktır. istanbulda özellikle fikirtepe de dairelerin nasıl satıldığını çok iyi biliyorum. dairelerin yarısı bana bu paraya daire ver ile satılıyordu. almak istediği daireye gelmiyor cebindeki paraya göre daire alıyordu, bakın burası çokemelli. minibüscüsü, kumar oynatan cafecisi, annesinin üzerine daire alan rüşvetçi vekil müdürleri vs. vs.
demek ki bu emlakçı çetesi şimdi de izmire sarmış, izmirli arkadaşlar anlam veremiyor.
benımde 15 dairem olsaydı onlarla mı uğraşacaktım, olacaktı bi emlakçım abi surayı alalım, burayı satalım, kiraya verelim, dinleyecektim onu belki izmirden bi dairede ben alacaktım.