Bu borsada her zaman mucizelere inananlar kazanmıştır..
Ölü taklidi yapıyor ama hiç belli olmaz..
Temettü kağıdı nasıl olsa yükselmez havası vermişler..
Esas böyle kağıt kopup gider..
Ama nasıl ne zaman ben bilmem eşim bilir))
Printable View
Bu borsada her zaman mucizelere inananlar kazanmıştır..
Ölü taklidi yapıyor ama hiç belli olmaz..
Temettü kağıdı nasıl olsa yükselmez havası vermişler..
Esas böyle kağıt kopup gider..
Ama nasıl ne zaman ben bilmem eşim bilir))
İnşallah hepimiz kazanırız hocam, aynı gemideyiz neticede. Her ne kadar hisseyi toplayanların niye 2018-2019 da toplamayıp ta 20 küsürlerde topladığını anlamasam da; ve varsa böyle birileri onların ipiyle kuyuya inilir mi bilemesem de; hisseyi yıllardır toplaya toplaya bitirememiş birileri varsa benim için de iyi olur, sevinirim şahsen.
Ama 8-9 yıl boyunca 5-10 TL arasında gidip gelen hissenin 2020 ilk çeyrek kârı 2019 ilk çeyreğin 12 katı geldi. Bu da hisse için 10fk dan hesaplasanız 18-19 TL gibi bir fiyata denk geliyor. Hisse bilanço açıklanmadan önce yaptığı hareketle ne tesadüftür tam da o seviyelere gelmişti...
Dediğiniz KAP haberi düştüğünde hemen harekete başlamadı, ikincisi Pnsüt ne hikmetse Petunun bu hareketine de katılmadı, halbuki Yaşar grubunun borç kapatması yüzünden olsa onun da aynı oranda bir hareket yapması gerekirdi.
Son olarak bir şekilde hareket yaptı ve hisse bilanço ederine geldi, neticede hisse fiyatını asıl belirleyen şirketin kârı oldu.. Son zamanlarda Petunun piyasaya sürdüğü yeni ürünlerin etkisi ile kâr inşallah daha da artar.
Borsada nasıl mantıksız fiyatlamaların olduğunun 10 larca örneğini sayabilirim. Bu pd/dd., fk sı ve rasyoları bu seviyelerde olup bilanço rakamları böylesine güçlü olmasına karşın bunca ay sürünen hisse, yok denecek kadar az. bu hisse 26 lardayken Uluun 10,60 tan fiyatlanıyordu. Bu çapulcu spek kendince dökme derdinde. Sabreden gene kazanacak. Ayarsız tahtacının düşürmek istedikleri var anlaşılan. Ama onun da oyunu bozulacaktır. Bu arada geçen sene yasal olarak pandemiden dolayı temettü dağıtımına sınırlama getirilmişti. Bu sebeple 2 taksitte temmettü dağıtılmıştı. Bu sene tamamını tek seferde dağıtacaktır. Taksit olma ihtimali bence sıfır. Muhtemelen Nisan sonu dağıtım gerçekleşir.
Hocam 3-4 sene öncesine kadar Pınar et ve sütte yatırım fonlarının , emeklilik fonlarının ve yabancının çok ağırlığı vardı. Çünkü düzenli büyüyen , kar eden ve temettü ödeyen şirketler bunlar. Hatta Pınar süt 2015 yılında 25 liraları görmüş bir şirket ( tabii verdiği temettüler ile bugünün 20-21 lirasına denk gelir ). Ama o dönem USD kurunun 3 lira olduğunu düşünürseniz , Pınar süt 8 USD seviyesini , PETUN ise 5 USD seviyesini görmüş şirketlerdir.
Ancak Yaşar Holdingin bu borcuna kefil olmaları , USD kurunun 4-5 ay gibi bir sürede 3,5 liradan 7 liraya gitmesi ( 2018 ) tüm holding şirketlerinden yatırımcının kaçmasına sebep oldu.
Ne olacağı da belli olmayınca toplayan da olmadı. Üstüne üstlük Pınar süt o dönem hem Urfa fabrikasına hem de Abu Dhabideki fabrikaya yatırım yaptı ve borçlandı. O yüzden hala daha yüksek faiz ödediği için bizim kadar karlı değil.
Tüm bu etkenler nedeniyle fonlar ve yabancı kaçtı. Sanırım bunu fırsat bilen birileri de topladı.
Geçen seneki hızlı yükselişin 3 sebebi var
1- Güzel bilanço
2- Tahvil borcunun kapatılması
3- Pandemi nedeniyle gıda firmalarına gelen talep.
Üçü birleşince 7 liradan 32 liraya fırladı hisse ama bunlar içinde aslan payı borcun ödenmesi oldu.
Şimdi ise çok daha karlı ve sağlam bir şirket var karşımızda ama gitmiyor. Birileri yoğun şekilde baskılıyor. Bunu aşmanın tek yolu hisseye büyük çaplı talep ve alım gelmesi. Bu gelmedikçe iyi bilanço da iyi haber de etki etmiyor.
Ama ben artık Pınar süt ve etin gerçek değerine ulaşma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Saçma sapan gıda şirketlerinin bile 2-3 milyar TL piyasa değerinin olduğu şu ortamda , pınar et ve sütün 1'er milyar TL civarında olması çok saçma. Hem de bu kadar kar ederken. Sadece marka değerleri 1,5-2 milyar TL eder.
Evet aynı gemideyiz ben iyimserim . En azından temettü vermesi bile düşmesini engeller olası bir endeks düşüşünde. Şurada 8 gün kaldı genel kurula. Elbet hareketlenir.
Daha önce pnsut fiyat duyummu paylasmistim.kar eden şirketler gitmiyor sebep küçük yatirimci yigildigi için.bu sebeple pnsut daha öncelik li muhakkak aynı gru olunca petunda etkilenir .
Ben ve birkac kişi Arena yatırımcısı olarak Emirhan üstadımızin bilgi ve tecrubesine inanarak Petun yatırımcısı olduk.. sahsim adina 9 ay once 22 tl den girip 57-60 aralığından çıkış yaptik..
Buradaki bizden daha eski Petun yatırımcı dostlar birkac gundur yorumları okuduğum kadariyla Petunun yukselmeyecegine inanarak bekliyorlar..
Fakat uzun sure yatayda kalan hisseler heleki temeli güçlü ..temettü veren.. cirosunu artırmış ve 2020 bilancosu da gayet iyi.. sıçrama yapmak için gerekli altyapiyi hazirlamissa elbet cok iyi tepki verirler.. Ogrenilmis caresizlik gibi psikoloji icine girmemek lazım..
Biz umutluyuz ve hayal kurmayi seviyoruz.. sevgiler...ytd
Emirhan gibi çalışkan bir yatırımcının petun da var olması her zaman avantajdır. Aynı alanda aşinası olduğum Sarky forumu da olunca sürekli petun forumuna da gözüm kayıyor. Bir teknoloji sektörü meraklısı olarak, arena nın yerine teknoloji hissesi koymaya her zaman daha çok istekli oldum ve öyle de yaptım.
Bu noktada Emirhan' a teknoloji sektöründe potansiyel hiç bir hisse görmüyor mu, sektörel olarak neden bir gıda işletmesini tercih etti. Bu konularda ufak bir değerlendirme yapmasını rica ederim. Bu değerlendirmeyi rica etme sebebim daha derin bakış açısı kazanabilmek için değer verdiğim bir yatırımcının görüşlerinden yararlanmak.
Bu arada imzadaki online anketi doldurmayan arkadaş varsa 5 dakikasını ayırsın lütfen :)