92800 üstünde bile kapatamayacak sanki . Maçın ilk yarısını longlar 1-0 kaybetti. Haftaya ikinci yarı var . Longlarin işi zor zaman longlar alehine işliyor. Daha makas kapanacak.
Printable View
Evet o gelen iştahlı alimlardan sonra krdmd nin nötr e gelmiş olması endeksin güçsüz duruşu sıkıntılı oldu ama ikinci yarının olumlu geçeceğini düşünüyorum ben. Hisseler cidden çok çok ucuz konumda. Hele dolar bazlı bedavadan az pahalı hepsi de. O yüzden hâlen yıl sonu rallisine inanıyorum. Hayırlısı bakalım.
%40 hisse, %18 usdtr, %17 gldtr, %25 nakit son portföyüm.
Senaryoların her ikisi de aynen devam ediyor. (hatta üçüncü senaryonun da sürpriz şekilde olasılığı artıyor).
Yani şimdilik testere dışında yeni bir şey yok.
Bugün işler çok olmasaydı birazcık hisse arttırırdım.
Özellikle petkim'de ve eğer tekrar aşağı salınırsa arçelik'te ve thyao'da
Pazartesiye kaldı artık.
Son bir şey daha ekleyeyim.
Size Sn faCe'nin üçüncü sayımından da bahsetmiştim.
Hani şu boğa sayımı.
Dün gece onu inceleme fırsatı buldum.
İlginç bir sürprizle de karşılaşma olasılığımız var.
Eğer yurt dışı borsalar düzeltmeden sonra tekrar yeni zirveye yönelirse,
bu sayım devreye girer.
Öyle ki, sp500 vadelisi 2745 altına sarkmaz, kafayı yukarı çevirirse,
bu sayımı en öne alırım.
Ve ülkenin durumu ne olursa olsun, py bu fırsatı kaçırmaz,
ülkenin durumu nedeniyle short üstüne short açanları batırmaya da gidebilir ki bunun olasılığı her geçen gün daha da artıyor.
Bu durumda ne yaparım?
Fiyat, 50 günlük üssel HO üstüne çıkar, günlük macd sıfırı yukarı keser ise geriye kalan %25 nakiti anında hisseye sokarım. Ta ki fiyat 50 günlük üssel HO altına gelinceye kadar da bu pozu değiştirmem.
Ayrıca, elimdeki hisselerin önemli bir kısmı 2 hisse (usdtr, gldtr) ile hedge durumda olduğundan, elimdeki hisseleri satmayı kesinlikle düşünmüyorum.
Bol kazançlar tüm dostlara.
Ülkenin durumundan hepimiz etkileniyoruz az ya da çok. Borsa ise tamamen farklı dinamiklerle çalışan bir mekanizma. Bunu akıldan çıkarmamak lazım. Jas' a da bunu bize hatırlattığı için teşekkür ediyorum.
Face i ve birde finansaltezler diye bir elliotçu var abi geçen hafta öğrendim bende bakıyorum takip ediyorum. Şahsen oyuna girdiğimde kısa grafiklerden daytrade yaptığım için endeksin genel fotoğrafını sadece boğa-ayı piyasasını tespit için kullanıyorum. Net olan hala ayı olduğumuz. Genel endeks fotoğrafında da beklentim değişmedi. 85.xxx kırılımında 75-76 binlere tıklamamız gerek diye düşünüyorum. Yukarı bir hamle yapar mı? Kısalardan bunu anlarız. Bugün ekranım yoktu ama yukarı için henüz bir işaret yok kısalarda da fiyat belli ediyor. Tabi yaparsa nereye kadar gider? Vobun dirençler aşağıda endeksin yukarıda kaldı. Ana dirençler. Vobun ana dirençten, o anlık 124.500 dönünce saldı zaten.
Halen ayı piyasasında olduğumuz konusunda sana katılıyorum Sv Dostum.
Yalnız gördüğüm bir şey varsa, hala Dow ve spx te eksik dalga olabilir, hatta bunun olasılığı da çok yüksek,
bu da bizim dip oluşumunda olduğumuz sonucunu ortaya çıkarır.
Ve spx vadelisi 2745 üstünden kafayı yukarı çevirir ve biz de eşlik edersek,
apayrı bir dünya ile karşı karşıya kalabiliriz, buna da hazırlıklı olmak lazım.