Olaya kısa vadeli bakarsak elbette geriliriz. O yüzden hep uzun vadeli en az 2-3 yıllık yatırım planları yapmalıyız.
Nasıl ki oturduğumuz evin değerine her günlük bakmıyorsak hisse yatırımına da günlük bakmamak gerek.
Misal oturduğum ve uzun yıllar oturmayı planladığım evimin değeri anlık düştü diye satmayı düşünmüyorsam, uzun vadeli aldığım hisse fiyatı düştü diye satmayı düşünmemeliyim.
Hatta hisse düştüğünde kısmi eklem imkanımız da var.
CANTE’ye gelecek olursak, kısa vadede 14’lü fiyatları da görmesi ihtimal dahilindedir. Fark etmez.
Sonuç olarak elimde bir enerji hissesi var. Elektriğe her daim ihtiyaç ve talep olacaktır. Temmuz ayından başlamak üzere elektriğe sürekli zam geleceği bilinen bir gerçek. Venezuella işi tam bir bilmece. O tarafta belki bir numara da olmayacak. Olursa da ekstrası olur.
Pazartesi günü ve belki bu hafta boyunca hareketliliğin devam etmesi beklenebilir. Belirttiğim 14’lü hatta belki 13’lü fiyatlar bile görülebilir. Fark etmez benim için.
Bir de şu var; Herkesin kendi parası. Ne isterse yapar. İster bir gecede pavyonda yerim, istersem Kıbrıs’ta rulet masasında parayı kırmızıya basarım. İstersem de benim yaptığım gibi paramı portföy yaparım. Bir bölümü döviz, altın, mevduat, fonlarda. Bir bölümü de uygun gördüğüm birkaç hissede tutarım.
Kazancın da tamamı benim zararın da.
Buradaki forumdaşlar ile kazancımı paylaşmayacağım ki, zararımın hesabını vereyim.