Hocam THY gümbür gümbür geliyor, ayak sesleri bile hissediliyor aslında
Mesela 30 aralik 2021 haberin şunlar yazıyor. ----- Türk Hava Yolları (THY) 2021 yılında 40,5 milyon yolcuya hizmet verirken, uçak filosunu 373'e çıkardığını açıkladı. Havayolu şirketi 128 ülkede 328 noktaya uçuş yaparak dünyada en çok noktaya uçan havayolu şirketi unvanını koruduğunu duyurdu------
Ama şuanda filodaki uçak sayısı *** 386 ***olmuş. Bence ucak sayısında normal hedeflerin uzerine çıkmış olabilir. Çünkü Avrupa ve Rusya ambargolari ve havacılık sorunları yüzünden durma noktasına gelirken THY bunu tam manasıyla avantaja çevirdi bana göre. Uçuş rota sayısı her geçen gün artırılıyor. Personel de artıyor. Zaten bir önceki bilanço çok güzeldi. Ekim de daha daha guzel geleceği çok yüksek ihtimal..
Ekim de bilanço ile hissenin defter degeri olarak 126 gibi bir fiyata erişebileceğini düşünüyorum. Piyasada hissenin makul olarak 0,70 pd dd olacağını düşünürsek 126x0,70=88 gibi bir fiyat ortaya çıkıyor. (Ortalama olarak hedefim Ekim de 85-95 araliginda olabilir)
Zaten yillik %40 üzerinde buyuyen bir şirket en az defterdeki kendi değerinde olmalidir diye düşünüyorum.
Hatta detayina bakarsak eğer
2021 aralik ozsermayesi 90.640 milyar
2022 mart özsermaye 105 milyar
2022 haziran ozsermaye 135 milyar
2022 eylul ozsermaye 175 milyar olabilir
2022 aralik ozsermaye 200 milyar olabilir
Yani kisaca 2021 aralikta 90 milyar olan ozsermaye 2022 aralık 'ta yaklaşık 200 milyar olabilir. Ortada %100 büyüme var. Bu süper bir buyume bence. Bence bu şartlarda büyüyen şirket hissesi defter değeri nin 1,5 katı bile olması bence çok normal olur.
Muazzam bir büyüme yapacak bu sene.
Bist30 da bu şekilde hizli buyuyen ve bu kadar defter değeri nin altinda şirket yok sanırım. Hedefimiz büyük yani. Hizli büyüme hisse üzerinde ki en büyük itici güç şuan da. Yukaridaki buyume rakamlarini tahmin edince büyük bir heyecan sardi sanki beni. Mutlu şekilde izlemeye devam edeceğim 😃😃
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.