Ülkede partilerin aldığı oy 9raninin yaşlara oranı neydi acaba merak ettim
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ülkede partilerin aldığı oy 9raninin yaşlara oranı neydi acaba merak ettim
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu anda pek konuşulmayan ama satır aralarını okuduğunuzda kafanıza dank edecek bir gerçek de şu...
Bu covid19 bulaştığı insanlarda, eğer hastalık akciğere inerse, öldürmese bile kalıcı hasar bırakıyor...
https://tr.euronews.com/2020/03/13/c...fi-goruntuleri
ve sonuç olarak bir çeşit grip olduğu için belli ki buna tamamen bağısıklık kazanmak da mumkun değil, nasıl insan ömür boyu defalarca grip oluyorsa bu sene olmasa da gelecek yılllarda yine bu hastalığa yakalanabilirsiniz. Bu çeşidine bağısıklık kazansanız veya aşısı geliştirilse bile ilerde mutasyona uğrayacaktır... ve tekrar yakalandığınızda bu sefer ilk yakalandığınıza kıyasla çok daha zayıf bir akciğerle yakalanmış olacaksınız...
yani yaşınız gençse, atlatırım diye düşünüyorsanız bile... benim gördüğüm tek hakkınız var... bu hakkınızı çabuk kullanmamayı tercih edin...
milletin sokağa çıkmasını engellemek için bu potansiyel riskin daha fazla dillendirilmesi gerekiyor programlarda...
dün bilim kurulu üyesi prof.ateş kara açıklamıştı bu virüse yakalanan futbolcuların kariyeri bitebilir çünkü akciğerde kalıcı hasar bırakabiliyor diyor.mehmet öz'de yazısında bu virüsten kaçış yok önemli olan geç yakalanmak çünkü virüs şu an insan vücudunda yaşamayı henüz bilmiyor ve konak yerini öldürüyor kendide ölüyor...öldürmeden yaşamayı öğrenecek mutasyona uğrayacak ama bunun için zaman geçmesi gerekiyor diyordu...
yani erken yakalanmak bu doktorlarında ifadesine göre çok sıkıntılı bir durum...yani ben hasta oldum ama atlattım ile kalmayabilir durum akciğerlerin ne oldu o önemli olan...
dün forumdan seyis'te soruyordu bunun normal gripten ne farkı var ki diye? en büyük farkı bu muhtemelen...
Haklı olabilirsiniz ama bunun kanıtları tam olarak yok. Bir kaç örnek var. Kalıcı hasar(sekel) açısından. Sekeli virüs mü eşlik eden bakteriel enfeksiyon mu bırakıyor net değil.
Tabi başka etkileri de olabilir. Bir yayın var mers te de aynı olay vardı. Çalışmada testislerde leydig hücrelerine etki etiği söyleniyor. Çok daha başka sekelleri olabilir. Bilinen bir virüs olmadığı için. Nöronları tutup tutmadığı bilinmiyor, karsinojenik mi bilinmiyor. "GENCİM NASIL OLSA İYİLEŞİRİM "AYRI BİR HATA olabilir.
Diğer yandan bu virüs kalıcı olabilir dünya üzerinde tıpkı enfluenza (grip) gibi. Bu noktada haklısınız.
Ayrıca mutasyon meselesine gelirsek, buradaki bir çok arkadaşın sn dr Öz ün söylemi doğrultusunda fikri tekrarlamaları bir savunma mekanizması.
Virüs gerçekten mutasyona uğrayabilir. Daha önce yazdım. İlk mutasyon saptanmıştı. Wuhanda. Sonraki mutasyonlar insan doku ve vucudu ile uyum sağlayıp kendi devamlılığını artırma adına olabilir. Ama mutlaka böyle olacak demek yanlış olur. Bu bir bağımsız program. ne yöne gideceğini saptayan kurallar basit. Hayatta kal ama öldürmeyerek hayatta kal değil.
Tüberküloz bakterisi dünyadaki en sert çocuklardan biridir. İlk aşısına her biri 21 gün süren 1000 adet üretme safhası ile ulaşılmış ve bunun sonunda yan gelip yatarak agresifliğini kaybetmişti. Kolay besin ve hayat şartları tüm organizmalarda rehavet ve sonrasında virülansı/agresifliği kaybetmeyi beraberinde getirir. Bu virüs zor şartlarda kalırsa, besin eksikliği, radyasyon, enerji taşıyan dalgalar, kimyasallar nasıl bir mutasyon geçireceğini kimse tahmin edemez...
Şu anda hem toplum sağlığı hem de kendi sağlığımız için sosyal izolasyon en doğru şey..
Şu da bir gerçek ki buna uymayan cehalet nedeni ile benim özgürlüğüm büyük ihtimalle daha çok kısıtlanacak.
Her daim cehaletten çekmeye devam....
Şimdi Vodafone kullanıcısıyım ben ve bu sebeple bana evdekal logosu yapmış bir şekilde birşeyler istiyor benden neden benim sağlığım için ok tamam kabul o ki bende senden şunu istiyorum bana uyguladığın tarife üzerinden tam 10 katı internet hediye etmeni istiyorum evde ne yapacağım kafayımı yiyeceğim internet hızının yavaşlığına bir şey yapamıyorsun bari bunu yap.
Yarın bunlar fırsatçılık yapıp inşallah birde bunlarla uğraşmayız çünkü iletişim şuanda sağlık kadar değerli
Saygılar
Bunlar acaba sayılara dahilmi
Dahil ise hani bakan kimin olduğunu hangi ilden ilçeden olduğunu söylemiyor ise bunlar nasıl söyleniyor
İster istemez akla şu soru geliyor
Bunlar ya dahil değil
Yada
Baskıya dayanamayıp mecbur açıklıyorlar
Yine de Viop30 kadar topiği, eski gazete köşeyazı forumu bile değil.. Döktürenlere de saygılar elbet ama basit pratik özet yazı makbul..