Nasıl oldu da düşürmediler ......şaşurdum ........ diğer tarafta Türk lirasına saldırı var.... onlarada söyleyecek bir çift sözüm var korona kadar taş düşssün başınıza ne alıp veremediğiniz Türkiye ile.....
Printable View
M,B faizle müdahale etmediği sürece yukarı gider
Son faiz hamlesi yanlıs ekonomi sos verirken düşüremessin beklersin
Hükümet swap hamleleriyle bu hale getirdi saldırı hikaye senelerdir aynı senaryo
Agresif bir faiz artışı şart.
Acilen.
Dolar kuru 4.00'ı geçerken faiz artırmaya tereddüt edildi. ( Biraz da siyasi söylemlerin etkisinde kalındı.)
Doları 4.00 altında tutmayınca da film koptu.
Film koptuktan sonra agresif şekilde faiz artışları da çok fazla işe yaramamıştı.
Şimde de 7.30 filmin devamını kopartır.
Hocam olmaz. Su konjokturde faiz artirimi ters teper. Ekonomiler duruyor, talep yok enflasyon yok bir de faizleri artirirsan iyice kotu olur. Ne kadar artirirsan artir o sermaye buraya gelmez. Sorun faiz degil, sorun temelde. Yatirimcilar su anda getiri pesinde degiller.
%2-3 faız arttırımı hıcbır halta yaramaz... %10 fılan arttırmaları lazım kı sok etkısı yaratsın, onu da yapmazlar zaten... o yuzden olmayacak duaya amın demeyelım... Dayanılmaz nokta neresıyse artık orda durdurabılmek ıcın TL lıkıdıteyı sıkarlar yıne anca ordan burdan, bu sefer de ıcerde reel sektor vıyaklayacak ama baska da yapacak bır seylerı yok...
tam gram altın ıstıflenıp ustunde yatacak zaman... 600'lerı hıc uzak olmayacak bır gelecekte goruruz..
Bir daha söyliyeyim.
viop dolar uzun pozdayım.
Pozumla çelişerek şunu diyorum; doları düşürme yönteminde faizi kullanacaksanız,
ve bunun etkili ve kalıcı olmasını istiyorsanız,
londra swaplarını açacaksınız.
ya daha önce veya aynı anda.
Diğer türlü etki içeride olur, lakin dışarıdan kaynak (ıscak para) zor gelir.
İkinci olarak, faiz ancak vakit kazandırır.
Ciddi oranda DIŞARIDAN para bulmamız lazım.
sawp bize üc bej ay kazandırır, asıl stand bay yapmak gerekecek.
Ve yapısal reformlar, acılar, gözyaşları lakin ortada bir fatura. mecbur ödenecek
öteleye öteleye daha çok çöpe batıyoruz gibi geliyor bana.
Bence büle.
Büyüklerimiz daha iyi bilir pek tabi. :he: