Diyelim ki yabancı giriyor. %15-20 faize mi gelecek. Daha önce ki yedikleri kazığı unutup damı girecek. Bu kadar eksi rezerv var. Daha önce ki girdiklerinde %15 zarar vardı.
Printable View
Bundan üç yıl önce dolar 3,5 TL faiz %12 olsun ortalama. Üç yılda aldığı faiz de %50 olsun 5 TL bilemedik 6 adam daha ana para ve faizi çıkarmadı zararı %30
Daha önceki dönemlere dolar 3,5-5 arası bozdurup devlet tahvili alanlarin zararı baya okkalıydi.
Ben bu giren yabancının yiğit bulut yada mücahid Ören gibi biri olduğunu düşünüyorum. adamlar Bofa üzerinden girebilir. Muco bunu ihlas grubunda Bofa üzerinden yapıyordu. Şimdide yapabilir. Kim hesap sorabilir ki. Neyi nasıl yaptığını göremiyoruz. Düne kadar vaka sayısı hep bin ölüm 100 dü. Mızrak çuvala sığmayınca değişti. Eğer bu Ruslarda bizden alıp verdiyse hatta Avrupa ya bize gelen turistlerden bile geçmiş olabilir.
2000 li yıllarda biz brucella titrasyon ve tanı kitini hifsizsahadan alıyorduk sonra orasi kapatıldı. Özel sektör den almaya başladık. Bugün anlıyor ki hifsizsaha olsaydı biz dünyadan önce bu belayı def ederdik.
bunun için çok güçlü kanıtlar var aslında..yabancı olmadığının yani..
sorun yabancı değil, sorun yerlilerin dolarizasyonudur, durum bu iken yabancıdan bahsetmek algı yaratmaktır..
bunun için dolar ve altın alanlara yüksek oranda vergiler gelmişti..ama halk daha da hücum etti ve sonunda vergiyi düşürdüler.
neden düştü vergi, halbuki amacına henüz ulaşamamıştı ve dolarizasyon devam ediyordu,..eee tutmadı işte..
ve 2. adım faiz yükselttiler..amaç yine yerlilerin dolarizasyonu çözmek.faiz kararının hemen ardından yabancı akıyor diye davul zurna ile ilan ettiler..
ama bu da işe yaramadı..çünkü yabancı girişinin kaç katı yerliler dolar aldı..bu sefer reform dediler..ama hala işe yaramıyor..
Babacanın dediğine geliyor olay..hukuk ve adalet olmadan güven olmayacak diyor adam..
sorun güven sorunu diyor..teşhisi doğru yapmıyorlar diyor..
Avrupa ve Amerika da sağlık sektörü çok pahalı bunun sebebi onlar bizim gibi ölüm sebebini takdiri İlahi olarak görmüyorlar. En ufak bir hata da tazminat davası açıyorlar. Garip olan bir ilaç ruhsatı çok uzun yıllar alıyor. Benim bir enfeksiyon için gerekli ilaç ruhsatı 2014 den beri alınamadi ABD de. Bu aşı için de bu sebeple kafam karışık. Enfeksiyon yada virüs DNA zincirinde bir hasar oluşturdu mu bunu çözmek imkanı olmayabilir.