-
Çuhadaroğlu Alüminyum, 5,0 milyon dolar bedelli sözleşme imzaladı
03/06/2024 06:22:15
Çuhadaroğlu Metal bağlı ortaklığı Çuhadaroğlu Alüminyum, 5,0 milyon dolar bedelli sözleşme imzaladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bağlı Ortaklığımız Çuhadaroğlu Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş., ABD'de yerleşik Aluminum Profile Systems LLC ile ABD'deki Imperial Tower / 2958 Kennedy Blvd, NJ isimli proje için, 31.05.2024 tarihinde (bugün) ürün tedarik, alüminyum cephe paneli üretim ve ihracat taahhütlerini kapsayan "IMPERIAL TOWER PROJESİ YÜKLENİCİ SÖZLEŞMESİ" imzalamıştır.
Sözleşme bedeli 5.005.563 USD'dir (bugünkü gösterge niteliğindeki TCMB satış kuru ile 161.138.083 TL). "
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Altınkılıç payları 4 Haziran'dan itibaren Ana Pazar'da işlem görmeye başlayacak
03/06/2024 06:22:30
Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret AŞ'nin payları 4 Haziran 2024 tarihinden itibaren Ana Pazar'da işlem görmeye başlayacak.
Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Şirket'in 33.885.000 TL nominal değerli paylarının halka arzı tamamlanmış olup, Şirketin sermayesini temsil eden 112.000.000 TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi'nin 8'inci maddesi çerçevesinde kota alındı.
Halka arz edilen Şirket payları 04/06/2024 tarihinden itibaren Ana Pazar'da 22,98 TL baz fiyat, "ALKLC.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacak.
İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlendi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Sarkuysan Olağan Genel Kurul toplantısında kar dağıtımı onaylandı
-
UZERB.E payında 1 ay süreyle "Depo Şartı" tedbiri uygulanacak
03/06/2024 06:23:00
Uzertaş Boya Sanayi Ticaret ve Yatırım AŞ (UZERB.E) payında 03/06/2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Depo Şartı" tedbiri uygulanacak.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Uzertaş Boya Sanayi Ticaret ve Yatırım A.Ş. (UZERB.E) payında 03/06/2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Depo Şartı" tedbiri uygulanacaktır.
Tedbirin uygulanacağı son tarih 02/07/2024'tür.
UZERB.E payında halihazırda uygulanmakta olan "Emir Paketi" tedbiri de 02/07/2024 tarihine (seans sonuna) kadar uzatılmıştır. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması" ve "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" uygulamalarını kapsamaktadır.
Not: TYS ve VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre TYS ve VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Park Elektrik'in bağlı ortaklığı Konya Ilgın ile ilişkili şirketi Eti Soda, yeni bir kömür alım-satım sözleşmesi imzaladı
03/06/2024 06:23:30
Park Elektrik'in bağlı ortaklığı Konya Ilgın ile ilişkili şirketi Eti Soda, yeni bir kömür alım-satım sözleşmesi imzaladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bağlı ortaklığımız Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. ("Konya Ilgın") ile ilişkili şirketlerimizden Eti Soda Üretim Pazarlama Nakliyat ve Elektrik Üretim A.Ş. ("Eti Soda") arasında 1 Haziran 2023 tarihinde imzalanmış olan kömür satış sözleşmesinin süresinin 31 Mayıs 2024 tarihinde sona ermiş olması nedeniyle, mevcut piyasa koşulları gözetilerek belirlenen sözleşme şartlarına ilişkin gerekli onay süreçlerinin tamamlanması kaydıyla, 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak şekilde yeni bir kömür alım-satım sözleşmesi imzalanmıştır.
Yeni sözleşme ile;
- Eti Soda firmasına kömür satışının 1 Haziran 2024 tarihinden geçerli olacak şekilde 1 yıl daha devam ettirilmesi ve 1 yıllık sözleşme süresi sona ermeden önce taraflardan herhangi birinin aksi yönde yazılı talebi olmadığı sürece, gerekli onay süreçlerinin tamamlanması kaydıyla, sözleşmenin her yıl kendiliğinden 1 yıl daha uzaması,
- Sözleşme süresince asgari 180.000 ton kömürün Eti Soda veya alt yüklenicileri tarafından Konya Ilgın'ın işlettiği maden sahasından ocak başında teslin alınmak suretiyle Eti Soda'ya sevk edilmesi ve nakliye giderlerinin Eti Soda'ya ait olması,
- Kömür satış fiyatının akaryakıt fiyatlarındaki değişim ve enflasyon oranları dikkate alınarak sözleşme süresince eskale edilmesi
hüküm altına alınmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Kontrolmatik ile Milliy Elektr Tarmoqlari arasında bir çerçeve anlaşması imzalandı
03/06/2024 06:23:45
Kontrolmatik ile Özbekistan Enerji Bakanlığı'na bağlı Milliy Elektr Tarmoqlari arasında proje yapımı ve finansmanını içeren yaklaşık maliyet bedeli 125 milyon dolar olan bir çerçeve anlaşması imzalandı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimiz Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. ile Özbekistan Enerji Bakanlığı'na bağlı Milliy Elektr Tarmoqlari (National Electric Grid of Uzbekistan JSC) arasında Taşkent'te 2 farklı bölgede 220 kV trafo merkezi ve 34 km 220 kV iletim hattı, Namangan'da 500 kV trafo merkezi ve 100 MWh kapasiteli şebeke ölçeğinde enerji depolama sistemi projelerinin yapımını ve finansmanını içeren, yaklaşık maliyet bedeli 125.000.000 USD olan bir çerçeve anlaşması (framework agreement) imzalanmıştır.
İlgili anlaşma kapsamında Kontrolmatik ve NEGU'nun finansman paketine erişimde işbirliği yapmasına müteakiben anahtar teslim yapım sözleşmesi imzalanacaktır. Çerçeve anlaşmasının takvimi 2025-2029 aralığı olarak belirlenmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Pınar Et Genel Kurulu'nda kar payı dağıtımı onaylandı
-
AKYHO.E ve PRZMA.E paylarında 2 Temmuz seans sonuna kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek
03/06/2024 06:24:15
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKYHO.E ve PRZMA.E paylarında 03/06/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/07/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKYHO.E ve PRZMA.E paylarında 03/06/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/07/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter