-
Milli piyangoyu üç beş ay önce demirören ve italyan bir gruba sattılar. Artık devletin değil.
demirören grubu ve İtalyanlarda, milli piyangoyu tamamen gazino ya çevirdi. Ama konumuz bu değil.
Benimde gençliğimden beridir yılbaşlarında milli piyango alma alışkanlığım var. Son 10 yılda almadım çünki bariz bir şekilde milli piyangoda sahtekarlık belirtileri vardı.
Uzun sürede sayısal loto haftada bir kez oynuyordum. Oradada soygun olduğunu öğrenince oynamayı bırakmıştım.
Demirören grubuna geçince belki bunlar en azından 1 yıl soymazlar diye yeniden düzenli oynamaya başladım.
.
-
2 ay önce yaptığım esas projeye ara verdim ve 1 hafta uğraşıp, "çılgın sayısal loto" programı yazdım.
çılgın sayısal loto da büyük ikramiye hakkaten çok büyük. Bugün için 94 milyon TL. %20 si vergi geriye 75 milyon kalıyor. Büyük para.
Çıkma ihtimali çok düşük olduğu için her hafta devredip duruyor. Şanslı iseniz 5 tutturabilirsiniz, hile yoksa 6 tutturmak neredeyse imkansız.
2 aydır yazdığım programla çılgın sayısal loto oynuyorum.
Haftada 3 çekiliş oluyor, her çekilişe 4 kolon oynayarak katılıyorum. Bu 4 kolonu yazdığım program dolduruyor.
Program, millipiyango sitesinden çekilişleri alıyor, analiz yapıyor, hafif bir yapay zekâ desteği ile istediğin kadar kolon oynuyor.
2 aydır her çekilişte 4 kolon oynuyorum, bugüne kadar ödediğim tüm parayı geri aldım. :oleyo: :)
Dicaksinizki "yaw amaç ödediğin parayı geri almakmı.? Hiç oynama, cebinde değişen bişey olmaz."
Yüzeysel bakınca böyle. Ancak şunu hesaba katın,
Programla oynadım 2 ayda kolonu 3 TL den 4 kolon 12 TL, ayda 12 çekiliş 12x12=144TL. 2 ayda 288 TL. ödedim.
Geri aldığım para yaklaşık 400 TL. 3 tane 3 tutturdum, bir sürüde 2.
Şimdi ben programla oynadım, 2 ay oynadım ve cebimden kuruş çıkmadı.
Bu programla oynamayan biri de 2 ay oynadı ve cebinden 288 TL çıktı.
Aramızdaki fark ne.?
Programla oynamayan 288 TL zararda. Bir kaç 2 tutturmuşsa 20 - 30 TL belki geri alır.
Programla oynayanında oynamayanında büyük ikramiye kazanma şansı eşit. Olay burada. Hiç para vermeden büyük ikramiye kazanma şansını her hafta devam ettiriyorsun.
Yani büyük ikramiye kazanma şansım var ve bedava oynuyorum. :)
Güzel değilmi.
Bugün 10 kolona çıkardım. Artık 10 kolonla 2 ay devam edeceğim. Bakalım verdiğim parayı yine geri alabilecekmiyim. :Sad:
Yazdığım program simulasyon yapma şansıda veriyor.
128 kolonla 5 aylık simulasyon yaptım.
Sonuç, verdiğim paranın üzerine 3280 TL fazla aldım, üstelik 1 kezde 5 tutturdum. 3280 TL ye ilave olarak, birde 5 tuttrana verilen ikramiyeyi alıyorsun. 5 Tuttran, kazanan sayısına göre 100 bin ile 600 bin TL arasında bir şey alıyor.
Simulasyonla gerçekler farklı tabiki, aynı sonuç çıkmayabilir. Ancak şuda varki 4 kolonla 2 aydır simulasyonla birebir aynı parayı aldım. 128 kolonla neden almayayım.?:yes: Yinede zaman lazım, göreceğiz bakalım ne olacak. 10 kolonlada simulasyona birebir aynı sonucu alırsam, 128 kolona geçerim.
Şimdilik bir kaç ay 10 kolonla devam edeyim. İşler iyi giderse yavaş yavaş kolon sayısını 128 e kadar çıkarırım.
Bu yazının yeri burasımıdır emin değilim, netçede VİOP da kısa vadede büyük para umudu veriyor, milli piyangoda.
Bol şans.
.
-
Ayın 25 i, yabancıların tatile çıktığı Noel için söylediğim olay bugün gerçekleşti gibi.
Yükselişe bankaları satarak sık sık engel olan yabancı çekilince, bizim manipulatör bu borsayı çıkarır demiştim.
25 inden bu güne kadar BIST düşündüğüm gibi çıktı sayılmaz. Bugün çıktı.
BIST 1,42 yükselirken, viop Şubat vade %3,75 yükseldi. Genelde tersi olur.
Açılıştan itibaren Şubat vade, hem BIST tümü geçmişti hemde Aralık vadeyi. Buda gösteriyorki, kalabalık gruplar, Aralık 2020 vadelerini Şubat 2021 e taşıdı.
Vade geçişlerinde, aktif vadenin hep yüksek kapaması, sonraki vadenin daha düşük kapamasına alışmıştım. İlk defa bugünki gibi bir şey gördüm.
viop öyle tatlı yükseldiki, canım short çekmeye başladı. Kendimi tutmasam short basacam.
---
ONS da yine paket olayı var. trump onayladı ama "600 USD yardımı 2bine çıkarın" lafını gerçekleştirmek için yeniden 2binlik paket hazırlayıp kongreye getiriyorlarmış.
Sanırım bu yeni durum, ons un düşmesine engel oldu. 600 ün 2bine çıkması ciddi bir şey değil. Eğer bilmediğim başka bir gelişme yoksa, ons altın 1900 ü KISA VADE için geçemez diye hesap yapıyorum. 1900 e yaklaşırsa shorta abanabilirim. Yükselme sebebine bağlı, gelecek haberlere bağlı.
---
Son durum,
ons ve USDTRY vadeliler de short dayım, X30 vadelide long dayım.
ons ve hisse vadelilerini kısa vade al sat yapıyorum. USDTRY yi orta vadeli tutuyorum.
-
Bugün kafam net değil,
Hisse tarafında Çoban(yabancılar) yokken yükseltiyorlar. KY mi coştu acaba.? :Sad:
Bugünde Şubat vade, aktif vadeden epey yüksekte duruyor. Dünki gibi coşarmı dersiniz.?
ONS tarafında paket geçti, yeni teklif vatandaşa yardım, "600 USD den 2000 USD ye çıksın" teklifi red edildi. Yinede ciddi satış yemedi. Şu an EUR/USD paritesine göre hareket ediyor olmalı.
Bugün Avrupa ve abd seanslarında satış olmazsa, short pozisyonumdan şüphe duymaya başlayacağım.
Tek emin olduğum pozisyonum USDTRY 7,94 maliyetli Aralık shortları 8.0 maliyetle Ocak vadeye çekmiştim. Pozisyonu elimde tutalı 1 ayı geçti. FULL dalsaydım iyiymiş. Ama hisse vadelidende iyi kazandım.
Son ay Bir tek ons da dikiş tutturamadım. Ons da trend yok çünki. Bir iniyor bir çıkıyor. Gün içi al sat için uygun ama SON önemli hareketler biz kapalıyken gerçekleşti.
Az miktarda hisse vadeli long. Sat al yapıyorum.
ons shortları uygun yerde kapamak için tutuyorum. Umarım bugün kazançlı kapatabilirim.
USDTRY short duracak.
-
Yaklaşık 3 aydır X30 vadeli ve ONS vadeli yi aynı anda oynamaya çalışıyorum.
Yaklaşık 2 aydırda bu 2 araca USDTRY yide ekleyerek 3 enstrüman ile oynamaya başlamıştım.
USDTRY ye ilk başladığımda 4-5 pozisyonda zarar yazdım. Kasım sonunda aldığım bu son short pozisyonla, USDTRY deki zararım çıktı, bir o kadarda kâra geçtim.
Toplamda, Mart ayındaki zararım hala çıkmadı ancak anapara zararımı çıkarmama çok az kaldı.
-
TV de bazen görüyorum, ekonomist diye çıkarılan yorumcu, yanaklar kırmızı, gözler fıldır fıldır, heyecanlı bir şekilde şakırdarken "dolar bazında bedavayız abi. Şu yıl nah şu kadardık, şimdi ise yerlerdeyiz. Olcak şey diil." diyorlar.
USD bazında bakman için birincisi istikrarlı bir paran olması gerekir.
İkincisi paranın, diğer paralara göre değeri SÜREKLİ gerçekçi olmalıdır. 2bin yılındada, bu yılda gerçek değeri göstermelidir.
Bizim sömürge paramız hangi yıl gerçek değerini gösteriyordu.?
1,2 TL ikenmi gerçek değerdeydi, 8 TL ikenmi gerçek değerdeydi.? Yoksa ikisindede gerçek değerindemiydi.?
1,2 TL değerdeyken TR deki fabrikalar kapandı, Çin den ithalatımız Sıfıra yakındı birden bire patladı. İthalat cenneti olduk.
Demekki 1,2 TL yanlıştı.
8 TL ikenmi doğruydu.?
8 TL iken bizim gayrımenkuller batı ülkelerine bedava hale geldi, tüm değerli arsalar batılılar tarafından ve arap ülkeleri tarafından kapışıldı. Ülkenin tapusu gitti. Şirketlerin kapışıldı. Batılı finans kurumları devletin basıp kendilerine verdiği trilyonlarla geldiler senin değerli herşeyini çok ucuza satın aldılar. Ucuz Otoyol f.hişesine döndün.
Geçen gün ismini ilk kez duyduğum küçük bir Türk şirketinin haberi var, onun bile sahibi İspanyol.
Demekki 8 TL de yanlıştı. Ancak akp ile gidersek 8 TL gerçek hale gelecek çünki ülkeyi yabancılar aldı, her yıl şirket kârlarını çıkardıklarını düşün.
Üzerine bizde bir miktar yabancı şirket satın aldık ancak şu fark var. Bizim iş adamı İngilterede şirket alıyor kazancını TR ye getirmiyor. İngiliz TR den şirket alıyor kârını her yıl ingiltereye götürüyor. Bu yüzden her iktidar, paranı TR ye getir kampanyası düzenliyor.
Gerçekte ise bu muhabbet kahvehane muhabbetini geçemez çünki akp döneminde hesaplama yöntemleri 50 kere değiştirildi. 2bin yılı ile bu yılı kıyaslayamaz hale geldin. Rakamlar var ama şimdiki rakamlar gerçeği yansıtmadıkları için, hesaplara güvenemezsin.
Sonuç: USD bazlı BIST endeks geçmiş, günümüz karşılaştırması gerçekçi değil.
-
Alicemal abi,nacizana tavsiyem yeni yıla ons da long girmen....içsel duygular diyelim....
-
Yaw adanalı 72 yıldır buralardayım beni tanıyamadınmı.?:28:
Bana bir şey önereceksen sebebini, sebeplerini söylemelisin.? "Şu şu ve şuradan, azıcıkta bundan sebeplerle ons yükselecek" demelisin.
Sebep söyle, "doğru yaw" diyeyim, ons shortları kapayayım.
Şu an ons altın yeşil uzunları yakmış 1900 kavşağına doğru ilerliyor. Sen bu yeşile güvenerek short kapat dedin sanırım. Bense az önce 1886 ve 87 den shortlara ilave yaptım.
1900 ü geçerse kapatacağım.
Neyse önerin için teşekkür ederim. Buralarda bir tek sen kaldın senide küstürmeyelim. :p