-
Herkese selamlar....
Şirket 9 Aralık da çalışanlarının %13 nü işten çıkarıyor bir forumdaş paylaşmıyor....
Olumsuz haberi görmezden gelmek onu yok yapmıyor....
Neyse....
Haberin 3 ana başlığı var
1)Haberin iddiasına göre şirket bu (olumsuz) sürecin devam edeceğini öngörüyormuş....
Emre Özpeynirci nin tivitlerine de bakalabilir....
2)330 milyon tl tazminat ödenecekmiş....
Ciddi para....
Çok büyük para...
Hangi bilançoda görünecek bu...?
4ç?
4ç zarar edecek mi?
Edecekse zararın boyutu ne olacak?
3)Azalan işçi sayısı-yeni iş bağlantılarıyla fabrika (daha) verimli hale gelebilir mi?
Yeni iş bağlantılarına dair son durum ne?
Geleceğe dair bir ümit var mı?
Üzerine ilk etapta düşünülmesi gereken konular olarak düşünüyorum....
Saygılar/Başarılar....
-
Özel şirket de çalışan arkadaşlar bilir;En küçüğünden en büyüğüne hiç bir şirket tazminatlı işçi çıkarmak istemez...
Hiç haz etmezler bundan....
Haybeye verilen,sokağa atılan bir para olarak görürler....
Bir şirket 330 milyon tl gibi büyük bir tazminat ödemeyi göze almışsa gerçekten başka çaresi kalmamışdır...
Dip Not;1 işçinin aylık maliyeti (her şey ama her şey dahil) 40.000 tl olsa 700 işçinin aylık maliyeti 28 milyon tl yapar...
Saygılar/Başarılar........
-
Gazetenin iddiasına göre Tofaş Oto 330 milyon tl tazminat ödeyecek işten çıkardığı işçilere...
Peki bilançoda bunun için karşılık ayırmış mı?
Ben baktım ama göremedim....
Sizler de bakabilirmisiniz?
Saygılar/Başarılar...
-
Tengri ortak tabiki takip ediyoruz,, personel çıkarılacağını 3 ay önce öğrenmiştim,, yüksek maaşlı eytli eski personel hakları verilerek çıkarıldı..330 milyon yaklaşık 10 milyon dolar,toaş için sorun değil tahminimce kenarda fazlaca nakiti var biliyorum 2023 ortalarında 400 milyon Euro ödeyere Stellantis satış hakları alınmıştı ,yani ozamandan buyana satılan araçlar kârı toaş adına birikiyor . Ve rekabet kurumu tekrar gözden geçirecekmiş zaten iş bitmiş demem o ki kolay değil ama hem üretici hem perakende ci artık toaş ... Bunlar benim bakış açım belki yanlış bakıyorum bilemem .. HERKES KARARI KENDİ VERECEK ,BEN BEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİM🇹🇷🇹🇷
-
çinle dünyada yarışacak başka bir ülke mevcut değil.çin hermarkayı ezer geçer.çin ile rekabet etmek intihardır.otomobil firmalarının işi bitmiştir.dibin dibi vardır.hezaman böyle olmuştur.mevcut iktidar borsa şirketlerine eskisi gibi tatlı karlar byazmalarına asla fırsat vermeyecektir. bu böyle biline.parası olanlar için borsa en son seçenek olmalı. mevcut nizam bu gerçeği herkese öğretti.TÜRKİYE ASLA BİR AVRUPA ÜLKESİ OLAMAYACAKTIR VESSELAM.ÇÜNKÜ NUFUSUN %30 U rant ile yaşamayı gaye edinmiştir.borsadaki şirketler daima erimeye mahkumdur.iyiki zamanında borsayı iki ay geçikmelide olsa terketmişim.RABBİME SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN.
-
İngiltere gibi bir ülkede bile, otomobil üretiminde son 35 yılın en kötü Kasım ayı performansı görülmüş.
-
Otomotiv sektörünü tek kurtaracak olan kişi bence TRUMP!
Çin'in ucuz iş gücü ve son derece kaliteli araçlarıyla kimse baş edecek durumda değil.
Acilen başta TR ve Avrupa olmak üzere otomotiv şirketleri ciddi bir reform yapmak durumda.
Hala bu konuda da parlak bir fikir ve çözüm yolu göremedim.
İzleyelim bakalım ne olacak?
-
Bir dönemin en gözde hisseleriydi koç grubu hisseler... 2024 yılı koç hisseleri açısından tam bir hayal kırıklığı... froto, toaso, arçelik, tüpraş gibi hisseler reel bazda yatırımcısına kan ağlattı... Holdingin yönetimsel bir sorunu mu desek, yoksa ekonomik kriz mi desek bilmiyorum artık... Ama şu futbol işi koçların ahengini biraz bozdu gibi sanki...