bu konuyu okudum. abd yaptırımlarının çok etkili olduğu söyleniyor. özellikle gazprom bilmem neyini bir listeye almışlar.
Printable View
ruble bence düzelmeli. iki günde %10 olmaz. düzelmiyorsa daha gider. başka bir iş vardır.
http://resimyukle.link/a/2e07cd4e-Capture.PNG
http://resimyukle.link/a/df707e00-Capture1.PNG
Boyuna devre kesici uygulaması geliyor..
Büyük spekülatörlerin kulağına mutlaka ama mutlaka birşeyler gelmiş olmalı..
Bu kadar çeşitli sektörden kağıtta aynı anda yüzde 10 15 lik satışlar OLAMAZ..
Bunlar son ayların burunlarından kıl aldırmayan kağıtları..
maaş yatsın ben de hisse alıcam
benim hisse yok o listede
ruble inişe geçti.
iran dolar kurunu sabitlemiş.
17 nisan 2017 de 3,6556 dan aldığım usd nin bugün taşıma maliyeti 3,99 oldu. (Son bir yıl TRY faizi brüt 14,31 usd faizi brüt 3,87 ile hesaplandı)
USD 4' ün üzerinde kaldığı sürece mevduat faizini geçebiliyorum.
4,08 in mevduat eşleniği için son 1 yılda ortalama %17 brüt faiz almak gerekiyormuş.
İran MB, vatandaşların bankalar dışında tutabilecekleri döviz miktarına sınır getirdi
İran'dan hükümetin resmi kur ile serbest piyasa kurunu tek bir değerde birleştirme kararının ardından İran Merkez Bankası da harekete geçti. Banka, İran vatandaşlarının banka dışında tutabilecekleri döviz miktarını 10 bin euro ile sınırlandırdı.
İran hükümeti resmi ve serbest piyasa dolar kurunu 42.000 riyal olarak sabitlemişti.
Merkez Bankası kararına göre vatandaşlar 10.000 euroyu aşan döviz pozisyonlarını ay sonuna kadar satacaklar veya bunları bankaya yatıracaklar. Bunu yapmayanlara yasal yaptırım uygulanacak.
hiç bir halt olmaz, karaborsa ve yastıkaltı engellenemez. 1980 öncesi 100 dolar için hapiste yatılan günlerde tahtakalede günde 200-300mio dolar el değiştiriyordu. bu yöntemler işi dahada berbatlaştırır. iran buna cesaret ediyor çünkü kapalı bir ekonomi. bizimkiler hele bir ağzına alsın...
iran dediğiniz ülke, modern dünyadan yediği ambargo altında onyıllardır inim inim inliyor. rusya ve üçüncü dünya ülkeleri haricinde resmi bir ticari ilişkisi yok. şimdi bu iran doları yasaklasa ne olur, yasaklamasa ne olur??
ancak bu dolar gelişmesi nedense bizim medyada ciddi yer buldu. enteresan..
Bize turisti azalır ama bundan böyle
Yoksa tabi onlar bizim kadar enterkonnekte gırtlak döviz borçlusu değil
Burda altyapı ihaleleri dahi dövize endeksli
4.1150
hey maşallah..
14.50 faiz..
gösterge 8
GLP 12.75
ı ıhhh..
Olmaz..
MB çekeceksin faizi 15 e min..
18 iyidir güzeldir
10 Puan..
Zamanında rus MB sı yaptı
Yapamazsan adamı madara ederler..
Bunları yazarken 4.12 yi geçti..
MB ını deniyorlar artık..Kavgaya çağırıyorlar..
Derken Çetinkaya konuşmaya başladı..
Büyüme falan diyor..
power ağzına ağzına veriyorlardı ama doların o ara..:oleyo:
11 eylül 2017
çok iyi hatırlıyorum arkadaşın dükkandaki pc den baktım 3.38xx
kapadım ekranı hava hamam gibi sıcak idi..dedim 3.60 ortalama dolar ile kalakaldık elimizde iyi mi..
yüzde 30 civarı tl vardı onla artık 3 tl den alırım diyodum kendi kendime :oleyo:
İşin daha garibi senden daha beter TL düşmanı bir arkadaş geçen yaz
Frank aldım dedi..
3.60 mıydı neydi..Dedim bi bulaşmadığın o kaldı..
Dolar euro aldık baktım başka ne var frank aldım birde dedi idi..
ahahahaha
Ulan düştüğümüz durumlara bak memleket olarak be
Geçen yolda gördüm 4 tl idi frank
İyi gidiyo ya diyo :oleyo:
4.31 şu an..:oleyo:
Alamazdı, o sıralar 2003-2008 gibi bir ortamın tekrar geleceğini düşünüyordu..bende bak o günlerle bugünleri kıyaslama, o zamanlar ülkeye kredi akıyordu, sıcak para akıyordu, doğrudan yatırım-satın almalardan dolar akıyordu, özelleştirmelerden para basılıyordu..şimdi öyle bir ortamın mümkanatı yok dedim ama inandıramadım..:)
Kısa vadeli pompalamalarlada olsa bir kaç sefer belirttim 3,8'lerden sonra biraz düzeltme olsada fazla aşağı salınamıyordu..döviz ihtiyacından sanırım mızrak çuvala sığmamaya başlamıştı..eskiden olsa bir düşmeye başladı mı artık Allah ne verdiyse..sonra geri zekalıca 1dolar=1TL muhabbetleri felan..nihayetinde ayran-tehteravan hikayesi..:)
gudivanin ortalaması neymiş?
dxy artmadan buralarda.
o artmaya başlar ise nerede soluğu alırız kim bilir?
Nickim gundwane
Birbirimize saygımızı kaybettiğimiz an herşeyimizi kaybetmişiz demektir..
Dolar düşer de çıkarda..
3.94 den 3.38 e düşüşüde gördük geçen sene hep beraber..
Nisan mayıs gibi yaz boyu sakin geçer dedik..
3.60 larda iken 3.50 lerin altına gelecek 3.35 olacak dedim
3.50 nin altı kessen olmaz modunda idi herkes..
3.35 geçilirse 3.10 direkt gelir dedim di..
Gelmedi..O noktada yanıldık..Olsun o kadar da..
4,134 reisin sınavı büyük..kasada dolar yok..tek faize kaldı..birde dışarıdaki havalara..
3.38 den kalkıp 3.98 i gördüğünde bir arkadaş sadece yahu bu kadar kötü haber geliyor (vize zarrab şu bu) dolar yeni zirve yapmış ama geçemiyor düşer bu dedi..
Sadece 1 ..
Nickini unuttum şimdi..
Unutmayın 3.98 den 3.73 e geldi..
Yine bir yerlerden dönecek yine kavga dövüş..:oleyo: tepeden aldım da cart da curt da..
power hedef tahtası haline gelir artık yine o zaman da..:P
alıştık..