Yine de kendi kararınızdır saygı duyarım ama ben olsam satmazdım onların istediği de belki budur ucuzdan elinizdekileri almak istiyorlardır, satarsanız gider belki, siz daha iyi bilirsiniz unutmayın ki borsada sabırlılar kazanır.
Printable View
70milyon parası batmış.bunu zarara yazacak.varsın gitsin.alsınlar hisse onların olsun.
Ben alacak tahta her zaman bulurum.burda kalmamım bir anlamı kalmadı.yani 70milyon gibi şirket için çok önemli bir parayı koruyamamış önlemini almamış.hissedarını düşünmemiş.bu hisseyi ben tutamam.olmadık yerlerden yüklü satış yapılmış.böyle şirkete kim büyük parayla gerçek yatırım yapmak ister.Hiç kimse bu tür şirketlere paralarını bağlamak istemez.Benim işim olmaz.zarar benim ama daha fazlasını bu saatten sonra tutarak artmasını izleyemem.ben alırken 70milyonluk bu durum yoktu ama şimdi var.
bu ulkenin en buyuk sıkıntısı nedir biliyormusunuz ? hiç kimse hakkı ile işini yapmıyor, yapar gibi davranıp idare ediyor, buna bende dahil yanımdaki, karşımdaki, hepimiz... gunu kurtardıgımızda yolumuzu bulduğumuzda bugun geçti deyip keyfimize bakıyoruz paraları cukka ediyoruz... şimdi sorarım şirket yoneticisine sen ne yaparsın neden oradasın neden işini duzgun yapmayıp bu kadar parayı bile bile batmasına göz yumarsın, spk, borsa yonetimi diğer sorumlu kurullar , yoneticiler... bilmemki bu ulkede neye guvenip hareket edeceğiz, guvenin itimatın olmadığı yerde sistem işlemez..çark dönmez...batmışız..haberimiz yok...gelelim bize çoğunluğumuz kulaktan dolma yontemlerle hareket ediyouz batmaya iflas etmeye mustehak bize...kendimce neden hep düşüyor diye kafa yoruyordum sonuç ortada şeffaf olmayan sistem batmasında anormal bir durum yok... yazımı okuyanların affımı istiyorum bilgilendirma yazısı olmayıp...serzenişte bulunduğum için ama ne yapayım herkes gibi benimde canım yandı..sebep olanın bizim gibi elbet bir gun canı yanar anlar o zaman...
Yazık günah değil mi?Hak adelet mi?Allah bildiği gibi yapsın bu duruma düşürenleri.
Bence soru şu olmalı 11 aydır düşüyor bu tahta, acaba çok önceden bu haberi alanlar sürekli sattı mı, yani fiyatların içindeyse bu hareketler düşüş sona ermiş olabilir bence.
batık para durumu kısa süreli olduğunu düşünmüyorum en az 2-3 yıl yıllık mevzu gibime geliyor batık rakamı bilenlerin çıkması için yukseltilmiş olabilir muhasebe bilgim olmadığından bu şekilde fikir yurutuyorum ancak bilançoda nasıl gösteribiliniyormu tamamen varsayıma dayanan ...
Arkadaşlar olumsuz fikirde olanlar bu sıkıntılı kredili mevzuna göre işlem yapmalı,
Bu durumun muhasebeleştirilmesi nasıldır,borcun tasfiyesi ne şekilde olucak ,alınan garantiler ve teminatlar nedir ,
Bunca satış ,soluksuz düşüşün hemde nedensiz düşüşün sebebi azçok belli oldu,
Olumuz beklenti gerçekleşti diyen tutmalı ,inanmayan satmalı kesinlikle,
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar mantık olarak şöyle düşünüyorum, kaç milyon lot satıldı zirveden o günden beridir de düşüyor peki kim aldı o milyon lotları, bence o lotlar boşuna alınmadı, elbet çıkacak sonsuza kadar hiçbir hisse ne düşer ne de çıkar.
Zirveden itibaren milyon lot falan satılmadı,zirveye giderken ve zirve civarlarında satılan mallar 3 e kadar olan düşüşde bir kısmı,3 ve 2.5 arasında ise yine toplanarak 5 hareketinden satılandan fazlası 2 3 kurumda toplandı.
Takasları açon grafiği açın nerelerde yataymış nezaman çıkmış nezaman dönmüş tarihlere göre takaslara bakın herşey ortada.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Peki bu 70 milyon hiç edildiyse Özkaynak birden - 70 milyon mu yazacak gelecek olan bilançoda....
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim korkum şu bu 70 milyonu bizlerden cıkarmasınlar...ne bilim aklıma birden bedelli yaparlar mı geldi...umarım böyle bi şey yapmazlar iyice güme gideriz...YTD
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu durumda savunulacak durum yok.sermayesi kadar para battı.Kasada 110 milyon parası vardı bakalım ne yapacaklar. Tahsisli veya bedelli olacak gibi duruyor.Be söylersek söyleyelim yatırımcısına olan güveni kaybettiler. Yabancıların çıkışı muhtemelen de bundan.Acaba şirket bunla alakalı sorumlu tuttugu kaç kişiyi işten cıkardı.Ne yaptı. Tabiki koskoca hiç.Gene söylüyorum yıllardır koklatmadığı temettüyü bir adama hediye ettiler.Yatırım tavsiyesi değildir...
SPK ya şikayette bulundum. bu açıklama yapılıyorsa, tasfiye edilecek alacağın TEMİNAT durumu, özel karşılık ORANI gibi bilgilerin de verilmesi gerekiyor mutlaka. ayrıca yurt dışı alacak deyip 170 hesabı nasıl kullanırsın, 171-hesap olmalı..halka açık GARFA kodlu şirketin "özel karşılık ayrılması" başlıklı 29.06.2018 tarihli KAP açıklaması, açıklamaya konu gelişmenin bir çok yönü EKSİK bildirilerek yapılmış ve şirketin hisse senetleri üzerinde manipülasyon yapılmasına olanak sağlanacak bir içerik taşıması şirket yönetimince sağlanmıştır. açıklamada, "Şirketimizin mali tablolarında Diğer Faktoring Alacakları-Yurt Dışı hesabında sınıflanmış 15.285.199,88-USD anapara, faiz, komisyon ve bsmv tutarından oluşan toplam alacağımızın tahsili şüpheli hale gelmesi nedeniyle 170.00- Tasfiye olunacak alacaklar hesabına aktarıldığını ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayınlanan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmeliği'ne uygun olarak özel karşılık ayrılmaya başlandığını beyan ederiz." denmektedir,oysa bu alacak yurt dışı ise 171 hesap olmalı,özel karşılık ORANI nedir? bu alacak TEMİNATLI mıdır? bu bilgiler kasıtlı olarak verilmemiştir.
sayın yetkili,
29.06.2018 tarihli KAP açıklamanızda,
Şirketimizin mali tablolarında Diğer Faktoring Alacakları-Yurt Dışı hesabında sınıflanmış 15.285.199,88-USD anapara, faiz, komisyon ve bsmv tutarından oluşan toplam alacağımızın tahsili şüpheli hale gelmesi nedeniyle 170.00- Tasfiye olunacak alacaklar hesabına aktarıldığını ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayınlanan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmeliği'ne uygun olarak özel karşılık ayrılmaya başlandığını beyan ederiz.
denmektedir. bildiğim kadarı ile yurt dışı factoring alacakları şüpheli hale gelirse 170 değil 171 hesapta izlenmeye başlar. ayrıca bu ölçekte bir alacak yaklaşık 70 milyon TL sı bir tutar, bu açıklamada belirtmediğiniz TEMİNAT durumu nedir bu alacağın ? ayrıca madem böyle bir açıklama yapıyorsunuz, "özel karşılık ayrılmaya başlandığını" diye bir ifade kullandığınıza göre karşılık oranı % 100 değil, bunu anlayabiliyoruz sadece. bu karşılık oranı % 20 midir % 50 midir nedir bu açıklamada yer vermemişsiniz..lütfen bu hususlar ile ilgili paydaşınız olarak tarafımı bilgilendirir misiniz?
teşekkürler,
bu da şirket Genel Müdür yardımcısına gönderdiğim mail..
Bu hissenin üzerinden ölü toprağı ne zaman kalkacak, yeter artık yeter tahtanıza sahip çıkın yönetim nerelerdesiniz çok mağdur ettiniz bizleri.
bir kere 70 milyon zarara atıldı bu para battı yandı kül oldu diye söze başlayan arkadaşların boş beleş atıp tuttuklarını net bir şekilde ifade edeyim. eğer böyle bir durum olsa idi zaten KARŞILIK ayrılmayacak direk ZARAR a atılacaktı bu rakam. KARŞILIK ayrılması TASFİYE EDİLEN ALACAKLAR da sözkonusu olur ve tasfiyeyi gerektiren sebebin ağırlığına göre % 20,50,100 oranlarından biri ile yapılır..% 100 oran bile ayrılsa sebep her ne ise tamamen gözden çıkarılmış bir alacak değildir, öyle olsa dediğim tasfiyeye değil direk zarara atılacak bir rakam olurdu. açıklamanın son cümlesine dikkat edin, "özel karşılık ayrılmaya başlanmıştır" deniyor, yani buradan kesin olarak özel karşılık oranının % 100 olmadığını anlayabiiyoruz. lakin bu firma bu açıklamayı kamuyu bilgilendirmek için yapmış ya; bu hali ile hiç açıklama yapmasa daha iyi idi. çünkü asıl zurnanın zırt dediği yerleri belirtmeyerek bu açıklamayı yaptıgınızda işte buyrun sizin forumdaki bu kafa karışıklığınız çıkar ortaya. burada bu bilmediğimiz konuya ilişkin 70 milyon zarar yazdı mahfolduk, hatta bundan sonra da böyle alacaklar batacak falan tarzı yorumlar yerine buyrun siz de elle tutulur bir reaksiyonda bulunun, şirketten bilgi isteyin, spk dan bu açıklamanın detaylandırılmasını isteyin. bir kere 70 direk zarara atılacak diye bir şey bu dönem için söz konusu degil, kesinlikle değil. diğeri de, bu böyle bir durum oldu, daha bunun peşi gelir falan, nerden biliyorsun müneccim misin arkadaş, ya da felaket tellalı diyelim sana biz. bir jere factoring işlemlerinin % 90 üzeri bir nispetle TEMİNATLI yapıldığını bilmek lazım. TEMİNATSIZ yapılanlarda da factoring şirketlerinin çok SAĞLAM pozisyon aldıklarını bilmek lazım. ayrıca bu rakamın tamamının RİSK taşıyor olması da factoring in ruhuna aykırıdır bunu da bilmek lazım. ayrıca şunu da değerlendirmek lazım ki, şirket bu açıklamayı neden usulünce tam bilgilendirme esasına göre yapmadı? peki neden 2 iş günü önce 2.14-2.15 lerden güya sözüm ona cayır cayır satılan ( ! ) bu hisseler bu açıklamaya rağmen şu anda 2.35 den işlem görüyor ve alış kademeleri hayli yüklü? bir de kişisel algılanacak her yorumdan mesajdan kaçınırım, kimse ile burada laf dalaşı fikir ayrılığı gibi bir duruma gelmek istemiyorum. onun için rumuz da belirtmeyeceğim, ama ısrarla daha kötü olacak diyen arkadaşlar, elinizin altında klavye yok mu..madem 70 milyon zarar yazacak ve peşi gelecek, buyrun satın..sizi tutan mı var? satmaya gelince satmıyorsunuz, felaket tellallığına gelince kimseye fırsat vermiyorsunuz. önun için diyorum hep, borsada gerçekten her dönem kazıklanacak parası tırtıklanacak bilinçsiz yatırımcı kitlesi var, bitmeyecekler..buyrun madem 70 milyon zarar olacak, herif enayi mi 2.34 de 13 bin lot verin alayım diyor. 2.35 den satan aracı kurum 2.36 dan alıyor 30 saniye sonra, o 30 saniyede ne oluyor biliyor musunuz, bin lot 2 bin lot biri giriyor araya tost oluyor. garfa öyle uçacak kacacak bir kagıt değil. yatırım kagıdı değil..eyvallah bunlar zaten malumun ilanı. lakin bu fiyatlara bu saatten sonra satılacak bir hisse de değil..herkese bol kazançlar..
hujman, lütfen bu eleştirilerimi anlayışla karşılayın. bir kaç kez gine böyle eksik bildiğiniz bir konu ile ilgili bu tarz yorumlarınız oldu, forum üyeleri tarafından düzeltildi. bu yorumunuz da baştan sona hatalı ve forumu okuyan üyeleri yanlış bilgilendiren bir içerik taşıyor. 70 milyonun zarar olduğu falan yok, bunu özel karşılık ayrılmaya BAŞLANMIŞTIR ifadesinden net olarak anlayabilirsiniz. bu TEMİNATLI bir alacak ise tamamı tahsil edilip henüz kapanmayan bir factoring işlemi olduğu için bu işlemin KARI bile işlem kapandıktan sonra mali tablolara girebilir. lütfen yapmayın bunu..
Özkaynaklar eğer 70 milyon düşerse fk pd değerleri de o oranda artmış olacak...anlicağımız bu fiyatlar Pahalı olmuş olmayacak mı ?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu açıklamayı haziranın son iş günü yaptıkları için, bu gelişmenin etkisini 6 aylık mali tablolarda göreceğiz, lakin % 100 oran kullanılmadığı belli olduğundan, ya % 20 ya % 50 oran geçerli olacak. % 20 ise 14 milyon, % 50 ise 35 milyon karşılık ayrılır. lakin hazirandan sonra bu tutara ilişkin TAHSİLAT sözkonusu olursa bu defa da bu TAHSİLAT TUTARI kadAR KAR yazılır. ben en başından beri söylüyorum şirket yönetimini İYİ NİYETLİ görmüyorum. bu açıklamanın içeriğinde eksiklikler de zaten iyi niyetli ve şeffaf davranmadıklarını gösteriyor. bu arada tahtada İPTAL EMİRLER gine havada uçuşuyor. yatırım finansman, şeker,a1 deniz bugünün cep cileri..
GARANTİ 21 bin lot satmış : ) "durum kötü bak ben bile satıyorum" diyor : )
Sn teft34 özelden sıkıntılı mesajlaşmalarımız olsada,son yazdıklarınızı detaylı okudum,yazmaya ve açıklamaya çalıştıklarımı daha detaylı ,özenli ve bilgi dahilinde açıklamışsınız,sağduyulu soğukkanlı paylaşım ve en önemlisi bilgilendirici açıklamalarınız için teşekkür ederim.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
1.Asıl olan doğrulardır.
2.kimsenin söylediğine göre yaptığını asla bilemezsiniz.
3.kimsenin söylediğine göre fiyat oluşmaz.
4.hisse sahibini tanımaz.
5.herkesin aklı fikri var.Herkes fikrini söyler.Bu fikirler etrafında kendi yolunu çizer.
Ne yazık ki böyle hisseye yakaladık.Allah daha kötüsünden korusun.
DİKATTTT.....Anapara, faiz veya her ikisinin tahsili vadesinden veya ödenmesi gereken tarihlerden itibaren;
• doksan günden fazla geciken ancak yüz seksen günü geçmeyen alacakların en az %20’si
oranında,
• yüz seksen günü geçen, ancak bir yılı geçmeyen alacakların en az %50’si oranında,
• bir yıldan fazla gecikmiş olan alacakların %100’ü oranında özel karşılık ayrılır.
DİKKATTTTT Teminatlar: Şirketler, alacaklarına ilişkin teminatları, likiditesine göre dört gruba ayırarak
sınıflandırırlar. Teminatların değerlenmiş tutarları alacak tutarından, dikkate alınma oranlarında
indirilerek, özel karşılığa tabi alacak tutarı hesaplanır. Özel karşılıkların hesaplanmasında dikkate
alınacak değerlenmiş teminat tutarı alacak miktarını aşamaz. Teminatların dikkate alınma oranları
aşağıdaki gibidir:
Birinci grup teminatların dikkate alınma oranı : %100
İkinci grup teminatların dikkate alınma oranı : %75
Üçüncü grup teminatların dikkate alınma oranı : %50
Dördüncü grup teminatların dikkate alınma oranı : % 25
yani bu iki maddeden anlayacağımız, bizim alacak kaç günlük gecikmede?? şüpheli halen kısmı buradan belli olacak..ikinci soru da bizim alacağın teminatında dikkate alınacak oran ne??? bu orana göre de teminat tutarı, özel karşılık ayrılırken alacak tutarından düşecek. şöyle bir matematik yapalım..örnek olsun. mesela alacağımız 15 milyon usd kabul edelim. bunun da 180 günü geçmediğini kabul edelim yani oranımız % 20 olacak. yani 15 milyon usd/ 5 = 3 milyon dolar alacak tutarı..e bunun teminatının dikkate alınma oranı da likidetisine göre diyelim % 75 olsun, sadece 750 bin dolar için özel karşılık ayrılacak ve dönem karından düşülecek. yani bu 70 milyon batırdılar falan lafları..ya bir durun, araştırın, okuyun,öğrenin..bu forumu bu kadar hafife almayın arkadaşlar. insanlar okuyor, etkileniyor..asıl olan dogrulardır ben de onun için ısrarla dogruluğundan emin olma gayreti gösterin ondan sonra paylaşın diyorum.kimsenin söylediğine göre ne yaptıgını tahmin etmek gibi bilmek gibi bir niyetimiz veya isteğimiz yok. ama burda sürekli olarak felaket tellallıgı yapıyorsan ve hala elinde bu hisseleri tutuyorsan şimdi busecan çıksa sana dese ki sen art niyetlisin bana malımı sattırmak için böyle yorumlar yapıyorsun kardeşim sen baştan bir sat madem bu kadar kötü bir durum buyur sen sat dese haksız mı..bu forumda birilerinin söylediğine göre FİYAT OLUŞABİLİR; oluşmaya da bilir. ama birileri böyle bilmeden araştırmadan öğrenmeden pattadanak ortaya eksik aksak bişey atarsa birileri etkilenir. alım satım kararları etkilenir. "etkilenmesin kardeşim" diye bir dünya yok, kimsenin de bunu demeye hakkı yok. bu forum bilgi paylaşmak için var, insanlar etkilenmek öğrenmek için buradalar..hepimizin bir bilgiyi paylaşırken ince eleyip sık dokumak gibi bir yükümlülüğümüz var.hisse sahibini tanır, sahibi o hissenin kardeşlerinden de bol miktarda sahipse o hisse sahibini bal gibi tanır, bir araya gelirler birlikte kuvvet doğar. herkesin aklı fikri olduğu gerçeği, bizlere, hiç birimize forumda dogruluğundan emin olmadığımız eksik aksak bilgileri keyfe keder paylaşma hakkı ve lüksü vermez..
alın buyrun, şirketiniz 70 milyon zarar etmiş ( ! ) parayı birine kaptırmış ( ! ) ama 2.36 dan gidiyor. lütfen arkadaşlar, BUSECAN en bariz örnegidir, BİLGİ bekliyor bu forumdan. varlık sebebi bu..kimse kırılmasın ama biraz daha özen lütfen. DOĞUŞ grubu iştiraklerini satıyor bu tahtaya nasıl yansır, fetir şahenk garfayı da satar mı diye paylaşım yapan arkadaş bugün de bakıyorum 70 milyonu kime kaptırdılar diye düşmüş peşine. ya yurt dışı alacak diyor, yani ihracat..ihracat alacağının o kadar kuvvetli garanti mekanizması teminat mekanizması olur ki, batması finansal bir sebepten değil, alıcı ve satıcı arasındaki ticari bir anlaşmazlıktan, muhtemeln malın kalite v.s. sorunlarından kaynaklı anlaşmazlıklardan dolayı olur.
şimdi şirket 70milyon eridi.benim okuyup yorumladığım bu.ben hiç tahtanın durumuna göre yatırım yapmam.alıcı varmış yokmuş ilgilenmem.herkes kendi için en iyi olanı yapar.bol kazançlar.
2.34 den 21 bin lot satan garanti şimdi 2.35 ve 2.36 dan almaya başladı..
YANLIŞ bilgi veriyorsunuz. ŞİRKET 70 MİLYON ERİMEDİ..eridi ise ne kadar eridiği yukarıdaki 2 mevzuat hükmüne göre belli olacak. bel ki erime bir yana, teminatdan tahsilat yapılarak ilave KAR bile yazılacak. doğru bilgi budur arkadaşlar. yukarıdaki hatalı bilgiye itibar etmeyiniz..
Teft Bey çok teşekkür ediyorum size, gerçekten eksik olmayın, sizin gibi bilgili arkadaşlarımız bizi panik ve tedirgin olmaktan alı koyuyor, malum ben çok acemiyim, biraz olsun bilgi alışverişi rahatlatıyor bizleri, inşaallah kötü bir durum oluşmaz ve trend değişir artık, kimse zarar etmesin istiyorum, inşaallah güzelce çıkarız buradan.
Ben risk görüyorum.bu kadar basit.kimseye de benim görüşümle işem yap demiyorum.herkrs istediğini yapar.
70 milyonu batıran ( ! ) şirketiniz şu anda 2.40 dan işlem görüyor, garanti, a1, yatırım finansman la güne başladılar, cep to ceplerle 2.34-2.33 den bir miktar alabildiler. derinlik görebilen arkadaşlar, YAYLA nın aracı kurum dağılımlarına bakın, aynı çetenin GARFA ya çöktüğünü net bir şekilde göreceksiniz. telaşlanmayın, sakin kalın. yanlış bir hisse senedi seçmiş olmanız illa da neticesinde para kaybetmeniz sonucunu getirmez. ilgilenmeyin, kapatın ekranınızı tatil yapın. illa ki bir vadede ederine gelecektir, zararlarınızı çıkaracağınız bir noktaya gelecektir. bu detaylara odaklanıldığında alım veya satım yönünde hatalı kararlar verebilirsiniz. hele de böyle hatalı bilgilerin paylaşılmasının çok yygın olduğu bir otamda..bu da kısa vadede son paylaşımım olsun, ileride bakarız. bol kazançlar..
durum ciddi, batık şirkete kaldı işler.ipotek yoksa şirket de batma durumu varsa duman oldu millet.Bari o şirketi bilseydik.