Hem büyük yatırımcısınız hem de parkme ile İpeke yi mukayese edecek kadar küçücük bir yatırımcısınız. Siz gidin parkme alın ama buradakiler bu numaraları yemiyor. İyi geceler.
Printable View
ana ortaklık payı dışındaki meblağ bilanço karı olup direkt ya da dolaylı ortaklarının karlarından payına düşen kısımdır..
yani ipekenin kasasına giren 178 m dir 2017 için. ancak kozal temettü dağıtırsa direkt ortağı olan kozaa toplam temettünün %45 ini alacağından bilanço karını kasaya atar...kozaa temettü dağıtırsa ipeke kozaanın vereceği temettünün %52 sini kasaya atar ve bilanço karını reelize eder.
kozal ve kozaa nakit temettü dağıtmayıp bedelsiz sermaye arttırımı yapsalar dahi kozaa ve ipeke yine kar etmiş olacak ancak muhasebe karı olarak kalacaktır...iştirakleri büyüdüğü ve daha yüksek karlara ulaşma eğiliminde olacağından yine fiyata etki edecektir.
bu durumun netleşmesi için genel kurul gerekir.
şirketler tmsf de olduğundan genel kurul yapılamamaktadır.
şirketlerin varlık fonuna devri ya da satılması sözkonusu olursa...
genel kurulları yapılabilir ve temettü kararı alınabilir.
diye biliyorum...
yanlışım varsa düzeltin lutfen...ytd
Parkme görünen kar maden ocağı satışından gelen kar olduğunu hatırlatır her yıl satacak maden ocakları olmadığı için bir daha o görünen kâr kısmının hayal olduğunu belirtmek isterim. Haa bu arada sene başında 500 küsür milyon kâr görülürken öte beri derken o maden ocağı satışından gelen kârı da eritecekler. Adam akıllı bir şeyde kullansalar bari
SM-G7105 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bakalım bu damı gol değil...
Bir haber ne kadar pozitif ya da negatif olursa olsun piyasa nasıl fiyatlamak isterse öyle fiyatlar.
Buna karar verirken de tahta yapıcıları eldeki mal durumu piyasa koşulları vb birçok etmene bakarak tuşa basar ya da trade ederler.
Biraz sütün taşması gibi bir konu bu. Damlaya, ateşe ya da süreye bakar.
Bu nedenle biz temele bakarız. Şirketin gidişatı, hukuki durumları ve en önemlisi piyasa koşulları.
Bu nedenle bilanço iyi ama yarın piyasa ve bizim babalar nasıl yorumlayacaklar bunlar önemli.
Şirketin muğlak konuları netleşirse ve de esas faaliyetleri olan enerji ile petrol konularında daha çok yol alırsa İpek kızın önü açılır.
Ne kadar çok netlik o kadar çok yol alırız.
Yarın benim referansım kapanış değeri, açılış değil....Bakalım ak koyun mu kara koyun mu.....
S&P Türkiye'nin kredi notunu BB'den BB-ye düşürdü.
Yaşar hocanın yorumları aşağıda.Dolara baktım sakin...Lakin açılış ilginc olacak....Hem bilanco hem de bu haber.Yanına bir de ittifak haberi geldi.Muhalafet milletvekili seçimlerinde ittifak yapacak ve bunu yakında açıklayacakmış.CB seçimi 2. tura kalırsa yine ittifak yapacaklar demektir bu....Yarın epey ilginc olacak.
Cuma S&P haberi ne kadar fiyatlandı kimler nasıl haberi alıp bastılar hepsi ayrı tartışma konusu....
https://www.bilgeyatirimci.com/2018/...en-haberi-yok/
3 şirketin bilançosu da güzel ama İpek görece daha güzel. Son bilanço ile FK 7 lere PD DD 1.34 e indi. İyi bir piyasada mutlaka fiyatlanır. Artık umutlu olmak için sebep çok.Bilanço gerçekten müthiş ve ben ümitliyim.Hoş kalın.
Kozalı kevgire çevirmişler....Bizim tahta fena sayılmaz.
Ben halen kapanış değerini merak ediyorum.Kozaa ile klasik bir ralli olsa....
Kayyumlarin piyasayi bu kadar yakından izlemesi de ilginç !
HUAWEI MT7-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5.04 üstü kapanış kağıdı yeni zirvelere taşır. Ytd.
Pasta payalaşabilecek olan var mı?
http://i.hizliresim.com/1JzYMp.png
Buyur pasta murat adaşım. Hayırlı kazançlar.
Teşekkür ederim. Garanti önde, bizim kağıt komadan çıkamadı sanırım.
GÜNLÜK EN DÜŞÜK GÜNLÜK EN YÜKSEK FARK(%)
KOZAL 40.10 47.00 17,2
KOZAA 5.40 6.17 14,2
IPEKE 4.83 5.06 4.76
Belki kayyum açıklama yapmasa İpek'te salınacaktı bilmiyorum ama yukarıdaki tablo ilginc ve kafa yormaya değer.En sığ tahta IPEKE ve en stabil gözükünde o.
Bunda bana kalırsa mal dağıtımının diğer hisselere göre farklı olmasından kaynaklanıyor.Oysa en hızlı hareket yapabilecek tahta bu, şimdi ise tam tersi.
Ipek kızın, ağır tahta modlarından çıkması lazım.Bugün Koza 5.74 iken IPEK 4.90 çalışırken akşama doğru Kozaa 6.1'i alırken 5.02'lerde siftah diyordu.
Düşen bandı kırması için 5.1 civarını ( 7 aylık düşen trend) hacimle geçmeli sonra da 5.6 civarını kırıp tekrar kendini 2016 Ağustos'dan gelen ana trende bırakmalı.Yoksa yine al gülüm ver gülüm.
Daralan üçgenden bahsetmiyorum o zaten net gözüken kırılması hep bu 3 formasyonu tetikler.
Dolar ise sinsi sinsi dolanıyor.Bist için en büyük tehdit.
https://invst.ly/7cc-t
Yazık bu ipek kızın speği yok o yüzden diğerleri alıp başını gidiyor bu sahipsiz kalıyor...acilen galip ağayı buraya davet ediyorum...umarım ağa bizi duyarsa gelir şenlenir ortalık...ytd
Hepsinin babası aynı grup..arasında geziniyor..ben dün tam zamanında ipeke dekileri kozaa ya taşımışım ve kozaa yı günün en düşüğunden almak nasip oldu şansa..genelde ipek ve kozaa arasında gezinirim ama ilk defa ani hareketi yakalamış oldum..önceki 2 büyük yükselişte de malsız yakalanıp arkasından bakıp yuksekten almıştım..
Bunların her şeyden haberleri var. Hisseyi takip ediyorlar. Bununda bir zamanı var onlarda bizde o zamanı bekliyoruz. Aradaki fark, onlar zamanı biliyor, biz bilmiyoruz. Beklemeye devam. Takdir Allah'ındır...
Bugünün pastasını paylaşabilecek varmı
Risk almayan kazanamaz
pasta bana ait değil alıntıdır
https://i.hizliresim.com/NZMnzQ.jpg
Süründürme çalışmalarına devam. Satış haberi gelene kadar ellerinde mahkumum. Haber gelince ister 2 ister 3 olsun. 1 haftada çift hanelere atar inşallah. Sizler speklerseniz. Bende sabır taşıyım. Maçın sonucunda görüşmek üzere... İster 1 yıl ister 3 yıl...
Bist 350-400 puan aşağıda bizim kağıt 17-18 kademe aşağıda. Adalet bumu?
Arkadaşlar bizim Arkadaşlar bunlara ne oldu ya neden bu kadar satış yediler batıracak mı bizi
Bu da endekse ayak uydurmuş nereye gidecekse bu satış haberlerinden bahsediyor lar nedir bu işin aslı astarı yabancılar seçim senoryasi üzerine yatırım yapıyorlar sanırım endekse bu kadar vurdukları ama gore
GM 6 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar bu hissenin temettü veya sermaye arttırması gibi bir dalgası olabilir mi? Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Temmettu veya sermaye artırımı için genel kurul toplanması gerekiyor. Bunun için de mahkeme kararı bekleniyor. Tam tarihi bilmiyorum ama ay sonu bir duruşma var. Ertelenir mi yoksa sonuç çıkar mı o da belirsiz.
ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar seçim senoryasi üzerinden giderek mevcut iktidar kazanır veya kaybetse hisse üzerinde nasıl bı etki eder tecrübeli arkadaşlar bilgi paylaşımı yapabilirmisiniz yatırım yapılabilir mi bu hisseye
Hisse bu fiyatlarda iken yabancı bı fon slm yapıyordu takip eden arkadaşlar onlar saygılarımı bilen varmi
İPEK kız, kozalaklar içinde en önde düşer en nazlana nazlanma çıkar.
Neden Kozal ya da Koza almadık diye sormadigimiz gün çok az.
Bir gün kara çıkar şu yüzümüzü...
HUAWEI MT7-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnerken paldir kültür çıkarken nazlanarak..
Şirketin bilançosu bile dandik çıktı daha ne olsun.3 koza şirketi içinde maalesef en zayıf olanı bu. Kozaa dün düştüğünün yarısını geri aldı oysa bu anca çeyreği aldı.Ben de 3 ü de var ve ilk fırsatta İpek i kozaa ile değişmeyi düşünüyorum.
Gelen ipeğe, giden ipeğe vuruyor. Baskı hiç bitmiyor. Yoksa satışı mı yaklaştı??? İnşallah diyelim. Ehhh bu kadar gürültünün altında bir şey vardır diyelim. Dün tüm yatırımcılardan iyi ah aldılar. Allah islah eylesin. Hiç bir şey yokken hisseyi bu kadar aşağı itmenin manası yoktu.
Dolar yükseliyorsa, bu petrol, altın yerinde mi sayıyor. Saymıyor tabi, ama fırsatçılar benim kardeşlerimi perişan etmeye çalışıyorlar. Bizde ki bu vatan,millet ve iman gücünü kimse yenemez. Bizi ekonomik olarak parçalamaya çalışanlar, gidin kumda oynayın... Allah bize yeter. O ne güzel vekildir...
Dün -1500 de 43 kademe düştün. Bugün + 2000 puanda 10-11 kademe çıkıyor. Çok komiksiniz. :) :) :)
:wave::halay:
BATMAN'ın Sason ilçesinde Türkiye Petrolleri (TP) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Heybeli köyü yakınında ilk kez açılan kuyuda, yaklaşık 1300 metre derinlikte petrol bulundu. Analar ne şirketler doğuruyor. :)
Ucanlaz, kardeşime de bu siteden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah şifanı versin. Canını sıkma her şey olacağına varır.