ortak halkbnk kaderine terk edilmiş durumda abd den ceza yeme durumu var...her ne kadar halkbank yönetimi kanunsuz işimiz yok desede yatırımcı o riski almak istemiyor yoksa olması gereken fiyatlar 30 tl ler....
Printable View
https://i.hizliresim.com/LbGlm1.png
saatlik grafik...hisse boşluk affetmiyor...ytd
dikkatimi çeken hisseler bugünün tarihini atıyorum....seneye 1 mart bakacağız son duruma....
aselsn....30,62
gubrf......4,37
mepet.....2,48
brksn.......2,27
euhol.......0,78
poltk.........42,9
doas........8,63
brisa.......7,16
otkar.....117
netas......14,91
atpet......1,39
ıeyho......0,42
burva.....1,79
adese.....2,5
yayla......1,89
kervn......0,39
sngyo.....0,74
en az yarısının % 100 yapmasını bekliyorum..normalde paylaşmam başka yerde ama gübretaş yatırımcısı benim için özeldir belki ufak faydam dokunur.....ytd
Ortak halkbankta yabancı gırtlağına kadar malda satamıyorlar. Eğer yabanci satacak olsa hisse için çöküş olur.
Bu yil dava sonuçlanacak deniyor acaba diyorum davaya kadar 6 tl gibi rakama düşer mi
Düşerse gübreyle halkbank değiştiririm. Çok ütopik bir ceza almazsa sonrası eninde sonunda 25 30 tl olur.
SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ortak dava olumsuz olursa aşağıda 5-6 tl ler süpriz olmaz hatta cezanın büyüklüğüne göre çok daha aşağılar bile olabilir....ben risk almam ceza alma riskini görüyorum siyasi bir karar olabilir.....yabancının çıkması için bir dümen çevirirler mi o da mümkün....abd li şirket var yanılmıyorsam blackrock diye...bilmiyorum çok tehlikeli yukarı yabancı götürüp yerliye neden devretmiyor acaba...yerli hisse çıksada almaz bence mahkeme sonucunu görmeden...
şu altın madeni davası ne oldu ne bitmez davaymış.acaba mahkeme gerçekten var mı 3 yıl olacak...alırsak hisse en az % 50 çıkar...ruhsuz yönetimle ne olacak bilmiyorum...hep gelen gideni aratıyor...
tarım kredi genel müdürü twiter sayfasına bakınca iş yapacak birine benziyor inşallah güzel bir adım atarlar herkes kazanır....önceki üfürükçünün işle alakası yoktu...
Ortak senin gibi bende 3 yıldır hissedeyim yazılarını hergün okuyorum acaba bir 3 yıl daha beklermiyiz ...ytd...
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ortak bilmiyorum ki şirketin bilançosunun düzelmesi lazım önce....adamlar 4,2 milyar cirodan bahsediyor ama kar kısmı belli değil duruma göre kalem oynatılıyor.....akıl var mantık var bu kadar satış yapıp en azından 150-200 milyon kar gelmez mi ama başarıyorlar....bu belirsizlik devam ettiği sürece 3 yılda bekleriz 5 yılda....benim bu fiyatlardan ihtiyaç olmadığı sürece satmam mümkün değil....birkere yanlış yaptım şöyle 10 tl ve üzeri satabilirsem bir daha asla bu tip hisselere fazla para gömmem...bir hata yaptık bu saatten sonra dönmenin anlamı yok....ben açıkçası bekleyeceğim ne zamam çift basamak olur o zaman satacağım.....bekleyen büyük yatırımcı düşünsün onun bekleme maliyeti çok çok daha fazla......hisse çok aşağılara düşerse yine alırmıyım kararsızım büyük ihtimal almam....kısaca pala bekleyeceksiniz diyor bizde bekleriz yapacak birşey yok......şu satışla şu ciroyla güzel karlar olması lazım....
*(=) Gübre Fabrikaları (GUBRF): İran Merkez Bankası, ticari işletmelerin ABD doları kullanarak ithalat siparişi vermesinin yasaklandığını açıkladı. İthalatçıların dolar yerine diğer döviz birimleriyle sipariş verebileceği kaydedildi. İran medyası, yasak kararının, Washington yönetiminin 2015'teki nükleer anlaşmaya rağmen İran bankacılık sistemi üzerinde sürdürdüğü kısıtlamalar nedeniyle alındığını aktardı. Basında yer alan haberlerde ithalatçıların ABD yaptırımları nedeniyle dolar alımını bankalar yerine döviz şirketleri vasıtasıyla temin ettiği, bu durumun döviz bürolarındaki ABD doları talebinin artmasına neden olduğuna yer verildi.
Yorum: Gübre Fabrikaları’nın İran’daki iştiraki Razi’nin yurt dışından ithalatı çok sınırlı seviyededir ve sınırlı olan ithalatı da diğer para birimlerini kullanmak suretiyle söz konusu kısıtlamadan olumsuz etkilenmeyeceğini düşünüyoruz.
Bütün hafta boyunca düştü karakter yoksunu. Eğer bilanço kötü gelirse bu şirketin genel müdürü hakkında yatırımcıyı yanıltmaktan suç duyurusunda bulunmak lazım. Kendisi iyi satış rakamlarının ve cironun bilançoya yansıyacağını söylemişti. Bilanço kötü gelirse bunların kalbinde zerre kadar Allah korkusu yokmuş derim
Bir gün farklı hareket et.spekülatif falan ne bu ya öldü resmen
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Farklı hareket ederse kafa karıştırır
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilerek tek kademeye 100 bin lot koyuyorlar ki zaten talep yok herkes satsın.o kademe kırılmazı oynuyorlar.yada biri 300-500 bin lirayla tavana çizebilir diye korkuyorlar.
burada yazanların tabelada yazan rakamdan korktuğu yok başkaları korkuyorsa bilemem...
Anlaşılan 4.15 e değecek, ytd...
ortak artık inşallah maşallah diyeceğiz yapacak birşey yok....bu hissenin sahibi var mı yok mu belli değil....aynı film doas ve brisa içinde var....doas birgün 25 tl lere çıkarsa şaşırma ortak benim analizim 25 tl diyor şuan kaç 8 tl lerde....demek istediğim ortada büyük pasta var kasıyorlar....gubrf de ne var anlamış değilim....tam uyuza bağladı....şu bilançoda gelsede rahatlasak.....keşke zarar açıklasada bu yönetimi ipe dizseler...yönetici kadrosunu tamamen silsinler eskilerden kimse kalmasın...arka arkaya zarar yazarsalar belki birileri fark eder...
Ortak bir hissede DİP diye bir kavram olur bu namussuzda bu kavram yok.... günlerce haftalarca gıdım gıdım yuları gidiyor...3 günde bütün aldığını geri basıyor...
Endeks gidebileceği zirveleri defalarca denedi gitti geldi bu *ok çuvalı hiçbirinde yukarı dönüş yapmadı.........
Bakalım 4.31 üzerinde tutunabilecek mi...? Tutunursa buralar son alım fırsatı olabilir...
Yumurta ..öte dayandı, tahminimce bilanço öncesi baskıyı kurmaya çalışıp son kozlarını oynuyor Ayılar... Boğalar pusuda...
Bu da Gübre nin dolar bazlı haftalık grafiği...
http://i.hizliresim.com/oOyROX.jpg
O..... çocukları hafta boyunca sattı.
Satma değilde daha çok bir baskılama var. Üç gündür vakıf teknik v veriyor, hisse gömülüyor. Ama hektaşın yanında sönük kaldı. 3.40 daki hektaş şu 10 küsür. Sıra bu yavruya gelebilir. Eee gübre zamanı geldi.. ytd.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Günlük
https://i.hizliresim.com/LbGrAJ.jpg
Haftalık
https://i.hizliresim.com/rOyr9B.jpg
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...825469def8.jpg
Öncesini bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi verirlerse sevinirim.. olumlu bir kararmı... ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
http://fertilizerworks.com/sites/def...rch%202018.pdf
haftalık üre fiyatları...
önceki tarım kredi genel müdürü zamanında alınan bir karardı....dolayısyla şirketi bitirmeye gelmiş bir müdürün ve yönetimin kararıydı...kimbilir alınacak şirketlerin ne problemleri vardı ki alınmaktan vazgeçildi...ben olumlu görüyorum...bir çivi çakmadan giden karamayanın aldığı bir karardan hayır gelmezdi zaten çok iyi oldu...niyahi karara bu yönetim karar verdi ve ekonomik olmadığına karar verdi doğru bir karar...
biz bilançoya odaklanalım gübre destekleri başlamış banka önleri kuyruktan geçilmiyor iyi satış yapacaklar ama iyi kar ederler mi bilemem....
2017 yılı daha çok 6-7 ay 150-200 dolar arasında seyreden üre fiyatları şuan 250-300 dolar arasında seyrediyor umarım bu 2018 ilk çeyrek bilançosuna yansır....2017 bilançosundan birşey beklemiyorum....50-60 milyon gibi bir kar gelirse süpriz olur....
ortak bu rakamlara göre en fazla ederi 5-6 tl olur....bu şirketin büyüklüğüne göre bu kar rakamları komik kalıyor....yıllık 50 milyon dolar 5 yıl borç ödedi bu şirket ve buna rağmen iyi karlar açıklayabildi hatta temettüde verdi....bu rakamlar kötü gidişatın sonlanması demek olumlu algılanır....fiyatlama dersen çok anormal bir fiyatlama zor bu kar rakamları ile....
afrika demek tarım demek fosfat demek .....cb afrika turu gerçekletirdi sonuç bizim açımızdan hüsran....ne fosfat ne başka birşey çıkmadı.....fosfat ithal etmeye devam cari açığa devam....bu hükümet bu işi yapmayacak görünüyor eldeki duruma bakacağız artık....eldeki durum razinin eski günlerine dönmesiyle olacak bir durum....