ýndýkatorler yukarý kýrmak uzere
ytd
Printable View
ýndýkatorler yukarý kýrmak uzere
ytd
Kordsa, geçtiðimiz yýl sonunda Ýzmit tesisinde temelini attýðý inþaat güçlendirme teknolojilerindeki üretim kapasitesini arttýran ve ürün yelpazesini geniþleten Polipropilen Monofilament Fiber Donatý hattýný devreye aldý.
https://twitter.com/KordsaOfficial/s...64752554819584
http://www.dunyainsaat.com.tr/haber/...eye-aldi/26851
Sayýn poem Türkiye'de üretilmeyen kimyasallar için kaldýrýlan gümrük vergisi kordsayý etkiliyor mu
Lenovo P1a42 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu sirket satin alma ile ilgili sure ne zaman bitiyor aceba ...
Eee ne dedik bu haberi ve gapý kullanacaklar diye. Ve oylede oldu. Iki Þirketide 77 yaþýndaki adamdan devralmislardi oysaki. Ama cfius uzattikca uzattý. Þu ortamda haberin bir etkisi olur mu artýk bilinmez. Yabancý oranlarý da gayet düþmüþ. Kords sanýrým yýllanmýþ þarap olarak yerini portföy de aldý benim için. Bana artýk farketmiyor. Tabi sabancý hissesi olduðunu unutturdu hep bize kords.. Yatýrým tavsiyesi deðildir. Saygýlar.
SIRKETI ARADIM TEMMUZ ILK hAFTASI BI AKSILIK OLMAZ SANKI DEDI :)
bir hissede her zaman alýnýrken kazanýlýr. 7 lerden aldýgýmýz kagýda 5,8-6,2 arasýnda ilave yapmadýk, þimdi 6,6 yarýn gider burdan alým yaparýz aksam duser.
alim sonuclandi. olumlu
Özel Durum Açýklamasý (Genel) 2018-07-02
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi? Evet (Yes)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi? Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi 13.04.2018
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý? Hayýr (No)
Açýklama
"Ticari havacýlýk sektörüne ileri kompozit malzemeler saðlayan "Fabric Development Inc." ve "Textile Products Inc." unvanlý iki ayrý þahýs þirketinin satýn alýnmasýna iliþkin Yabancý Yatýrýmcýlar Komitesi (CFIUS) onay deðerlendirme süreci olumlu olarak sonuçlanmýþtýr. Satýnalma ile ilgili kapanýþ süreci baþlatýlmýþ olup, sürecin 1 ay içerisinde tamamlanmasý beklenmektedir."
Hayýrlý olsun.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/691595
bu da tavan yaptirmazsa ne yaptiracak aceba merak ederim .........
artik tavan yakisir ytd
hele sukur
rahat ol hocam rahat ol...
haberin tadini cikar gulsum yuzun valla yoksa %10 la silkeler gider :)
https://resmim.net/f/nQkCZc.png
ASLINDA sayýn poem býyerde su sýkýntý var elýndeký para ýle dovýz alýp satýyordu ordanda kazanýyordu
bu sýrketlerýn katkýsý ne kadar olacak aceba ýster mýsýn eksý yapsýn :(
Yine habere toplanmýþ ekip. Ben sn poemi daha temkinli yazmaya baþladýðýný görüyorum. Yabancý çýkýþý var uzun zamandýr düþüþ var. Piyasaya uyan hisselerden oldu. HaberÝ ve gapi kullandýlar. Hala tavan diyorsun sn matetis alemsin. Hisse 8 lerdede böyle yaziyordunuz, sebebini bilmesemde. Bu alým haberi uzatilmasi satýcýlarýn iþine geldi. Çok þükür ki maliyet düþük oralara kadar beklerken yýllanmýþ þarap olarak portföyun sabirlilarý arasýnda yerini korudu. Ytd.
Gerçekten de öyle, daha temkinli ve özenli yazmak gibi bir düþüncem var. Çünkü özel mesajlardan ve forum mesajlarýndan da anlýyorum ki þirketin detaylarýnda yazdýklarýmýzý önemseyen arkadaþlarýmýz var. Onlarý da yanýltmak istemem.
Gelelim þirket ile ilgili beklentilere...
Satýn alýnan þirketler çok büyük þirketler deðil. KOBÝ gibi düþünün. Ancak kompozit teknolojisinde ticarileþtirme faaliyetlerini hýzlandýrmak açýsýndan önemli. Þirketlerin finansallarýný bilmediðim için þu kadar katký olur diyemiyorum. Ancak güzel bir baþlangýç olacaktýr.
Bende öyle düþünüyorum zaten bir çok kiþiyi yildirdi ki ben 4 yýl oldu düþünün artýk durumu. Ayrýca bu yeni þirketin finansallari geçen yýllar ki durumu biraz çaba sarfedince bulunabiliyor. Bunlarý yazmam doðru olmaz. Fakat þirket, bu þirketlerý sadece dýþ dünyaya açýlýþ kapýsýnýn baþlangýcý olarak görüyorum. Tabi zaman gösterecek doðru hamleler yapýp yapmadýklarýný. Saygilar Ytd.
Kordsa CEO’su Çalýþkan ABD’de satýn alma süreci devam eden iki kompozit malzeme þirketinin 85-90 milyon dolarlýk bir ek ciro yaratarak, %10’un üzerinde bir büyüme gerçekleþtireceðini belirtti. Bu satýn almalar için nihai onay ABD hükümetinden bekleniyor.
bu dusus sadece kordsa ya has degildi siz de biliyorsunuz.
kaldi ki 2. ceyrekde gekdikten sonra 3.ceyrek icin endonazya +kapasite artisi+abd deki bu iki sirket alimi etkisi gorukecek nerdeyse %100 ihracat yapan bi sirket suan bile fk 6 lar civarinda ettgi karleer zaten burda olmayi haketmiyor ...
kaldi ki boeng turkiyeyi isbirkigi yapacagi 10.ulke olarak ilan etti ...boeng ile tai tedarik anlasmasi yapildi. rte uzay ve havacikiga onem vereceklerini bildirdi.
alaninda dunya lideri ve yelpazesi cok genis ...
kordsa birak bicok hisse sayabilirim burda olmamasi gereken eczyt,erbos,odas,konfrt,tupras,gents,egeen
vakfn,lidfa
hangi hisseye dusus icin mantikli sebep bulabiliyorsun aceba aciklayabilir misin ?
peki bugun kordsa bughn 10 olsa hayir olamaz haketmiyor diyebilir misin veya neye gore diyeceksin bunu butun hisseler duserken kordsa cikmamali diye mi izah edeceksin...
bazi satin almalarin neler katacagi zamanla anlasilir .... mesela sasa neden bh kadar gitti cunku musterisine satildi ve o isi yapan sirkete hammadde sagladi...
tavan ceker yada cekmez %10 var gibi lakin 8 tl olsa hatta 10 tl olsa sasirmam ama olmazsa sasirim
neye gore dusmeli peki?
yabancilar satiyor diye mi ?
butun hisseler dusuyor bu cikmamali
diye mi ?
Bak arkadaþým konu hammadde yani petrol normal þartlarda hissenin betasý düþükken göz göre beta yükselerek biste ayak uyduruldu. Konu ekstra sabancý. Olmamasý gereken bir durumda gap büyüktü ve sen ben gap gup bilmem deyip yaziyordun. Yalnisim varsa söyle. Bu ciroya göre bu kar düþük haklýsýn ama bu sekilde yazman doðru olmuyordu 8 li fiyatlarda. Sonuçta maliyetimin üzerinde kaldýðý için birikim deyýp geçer yükselirse de yatýrým der geçerim. Ama düþerken yazmayýp bir haberle buralara tavan yazman anlamsýz bu haber zaten bilinen birsey yeniymis gibi yazman zaten anlamsýz. Çýkacak hisse endeksi mi takar. Yazarken biraz dikkat et kimse maðdur olmasýn. Yada ne yapiyorsan ne yasiyorsan içinde yasa. Bilgi paylaþ. Haber gelince yazman hoþ deðil. Ytd.
:) tamam dusecek cakilacak aman kimse almasin yatirim tavsiyesi degildir ciddi zarar edebilrisiniz...
oldu mu istedigin...
gap konusuna da takilma mesela gap degil bicok gap var 4.90 lardi sanirim orda da var gap korkutuyorsa hic durma bence ...
gap gup islemez bu hissede ...
Bu kadar mý bilgi paylasabiliyorsun? Haber olmasa sende olmayacaksin sanýrým. Burada bilgi paylaþan sn poem var ve birçok kiþi sen yokken neler yazdý. Dikkat etmek gerek konu bu kadar net. Anlasilmayacak bir durum yok. Gayet iyi anladýðýný düþünüyorum. Alýnan þirketin ne yaptýðý ve yýllýk cirosu hakkýnda bir gram bilgin yok. Milletten bilgi edinip kendi forumunda paylasiyorsun? Nedir yeni þirketlerin yýllýk cirosu geçen yýl? Suan cevap verirsen foruma bir daha yazmam. Net.
yesýl daýrler gap bosluðu
https://resmim.net/f/UUjR3s.png
https://resmim.net/f/UUjR3s.png
https://resmim.net/f/2LQ1ZJ.png
sen neden dustuðunu ve kac olmasý ðerektýðýný soyle býlelým madem ...
paylasýlanlarý okuyorum sayýn poem e de sayðým sonsuz ýnsan ýnanmadýðý ðuvenmedýðý sýrketýn hýssesýný neden tasýr anlamýyorum.
ve sayýn poem de sureklý okurum burda ... bazý sýrketlerýn neler kattýðýný onceden kestýrmek ðuc nasýl býr planlarý var ...nerdeyse verdýðý parayý faýza koysa daha cok kazanýr keske almasa dýyeceksýn :)
https://resmim.net/f/KQPqYs.png
sen de yap bý analýz dýyelým ký aman kotu sýrketmýs buyur
Bu bilgi paylaþýmý deðil ki, haber gelir %10 yapar yüzünüz güler bu mu. Trajikomik halbuki 8 lerdeki yazýlarýný buraya koysan ne demek istediðimi çok iyi anlayacaksinda. Dikkatli yazmak gerektiðini o tarihtede yazdým ve senin tarzýn %50 düþmüþ olan hissede %10 a tav olmuscasina sevinin basitligini vermiyor ki birçok kiþiye vebal olabiliyor yazýlar. Sen yinede dikkat et. Hem burada hem de forumunda. Ýnsaný tavsiye. Ytd.
arkadasým sen ustten almýsýn yakalanmýsýn endeks secým denmýs týcarý savas denmýs stop olmamýsýn bana laf soyluyorsun
sanký koca endeks de bý tek kordsa dusmus ...
senýn ne temel ne teknýk bý analýzýný ðormedým de duymadým da ...
gap gup dedýk dýkkate alýnmadý dýyorsun sana gecmýsteký bosluklarý gosterýyorum bu mu gap dýyorsun!
neyse kalýn saðlýcakla ...
Bak bazý forumlar vardýr bazý kiþilerde yillardir bütünleþir sende o yazýlanlarýn üzerine kendi hayallerinle suslersin kötüyu görememene sebep olur onlarýn yazýlarý. Halbuki bilgi paylaþýrlar ama hisseyi alan kiþiler bu bilgi paylaþýmýn pozitif taraflarýný kendilerine alýrlar. Nasýl mý? Petrol cikar görmez döviz açýðý vardýr duymaz böyle bir ciro da yillarca %7 kar marjinin gectigini farketmez olumlu taraflarý döviz yükselir dovizle satar satýn alma yapar büyümeye odaklidir temettü verir vs. Sen bunlardan olumlulari sadece alýrsan 8 olan hisseyi 18 görürsün ve oyle hissedersin. olumsuz taraflarýný eklemeyi unutmadan yazmak daha doðruya ulaþtýrýr. En azindan olmasý gerekeni aktarýrsin. Neyse biz anlasamayiz hisse %50 düþmüþ endeks o kadar düþmemiþ. Hadi iyi geceler. Ytd.
Üstten mi almýþým iþte senin yorumlarýn gibi düþüncelerinin yine hayali. Bu kadar oluyor millete hayal sat 8 lerde olayý seçime endekse ticaret savaþlarýna baðla. 4 yýlda temettüyu duþ maliyetimi sen hesapla. Gerçi maliyetimin bir önemi yok ama millete forumunda hayal satma. Sonrada bunlarý bahane edip kenara çekil. Bu dünya böyle ya o hayallerinle alanlarin dünyasý ne olacak. O zaman neden gelip buraya arkadaslar stop bu endeks düþüyor diye bilgi vermedin tavan demeyi biliyorsunda bunlarý söylemeye yüzün varmýyor mu? Utanýlacak bir durum yok. Grafik biliyosun madem vebal den kurtulurdunda baþkasýnýn bilgisine birakmazdin ortamý. Neden yapmadýn peki biliyordun? Ýþine mi gelmedi.
stop seviyesini yazdim... hayal satýyorsun forumunda diyorsun ya onuda bulurum sana ...
neyse ya herkesin kazanci kendine...
dogru daha oncede yazmistin 4 yil bekledigini ...
madem inancin yok sat kurtul ne diyelim hayirlisi olsun ...
https://resmim.net/f/JKWN8p.png
zaten 111 altý kapanýslar da cýzým ve yorum yapmadým ...nu ya dýkkat cekmek ýstedým
jeopolitik riskler ve dunya borsalarinda ki kar realizasyonunun yansimalari bizim borsa da da gorulmektedir ...
haftalik
https://hizliresim.com/0EGmn8
bist de bir baski var ...
gunluk
https://hizliresim.com/PlOP3b
111 alti parasutsuz cakilis...
stop takýp ýndýkatorum de budur ...
https://resmim.net/f/ue5TaY.png
neyse hocam býr kýsý para kaybedýnce sevýnýyorsam ... herkes de kýmsenýn lafýna bakarak yatýrým yapmasýn ... bý kez daha uyaralým ...vesýlenýzle
Hocam kendine de bela okuma lütfen aile çoluk çocuk vs. Senin bilgin kendini amorti eder ama baþkasýnýn bilgisizligi onlari edemeyebilir. Saygýlar iyi geceler.
eyvallah ben elýmden ðeldýðýnce yardýmcý olmaya calýsýyorum art nýyetlý býrýymýsým ðýbý dusunulsun ýstemem...
ben yabancýnýn hakým olduðu býr endeks te TÜRK yatýrýmcý kaybetsýn ýstemem aksýne %3-5-10 onlardan ne kazanýrsak kar dýr dýye dusunurum...
keske daha fazla olsa daha mutlu olurum...
haber gelmeden once sessiz olan sayfa birden ateslenmis. kim kimdir bilmem ama burada haberden sonra yazan birileri spec usagi. artik belli olur yarinki harekete gore emek hirsizlari...
yatacak yeriniz yok... her sayfada milleti manipule ederek ya alttan aldirmazlar yada yukardan sattirmazlar.
hedefte sizin stopda. bilancoyu haberleri gordugunuz kadar yorumlayin, herkes ayni haberleri goruyor. beklentiniz ve dusunceniz neyse onu fiyatlayin. beyin sizde.
aman dikkat
bol kazanclar
ytd
Deðerli ortaklar,
Gün içi hareketi gördük. Kimsenin birbirini incitmeden yorumlamamýz iyi olur. Þirket þu anda tam ederinde fiyatlanýyor. Kimse bunu tartýþmaz diye düþünüyorum.
Bu ABD þirketleri ilk açýklandýðýnda 6.70 lerde geziyorduk. Aralýk 2017 ilk haftasýnda haber geldiði gün 7.00 de kapattýk.
O dönemden sonra 30 kuruþ da temettü aldýk.
Bakýyorum bugün de haber sonrasý kapanýþ yine 6.75
Yani tavan veya baþka büyük beklentiler yerine gerçekçi olup piyasanýn bir çok durumda doðru fiyatlama eðiliminde olduðunu görüyoruz.
Ancak benim asýl vurgulamak istediðim tahtanýn iyi yönetildiði.
Yani gerçekler dýþýnda uçuk fiyatlamalara izin verilmiyor.
Bu yüzden `olmasý gereken yere gitmesi` gibi bir yaklaþým yerine `büyüme planlarý ve hikayesi ne olacak` yaklaþýmý daha doðru olur.
Orta vadede daha net göreceðiz yeni þirketlerin katkýsýný.
Yatýrýmcý iliþkileri, KAP üzerinden þirketlerin Kordsa`ya katkýsýný ve finansal beklentileri devir iþlemleri sonrasý paylaþacaktýr.
bist benim gozumde 76 bin i hedeflerken hangi sirket olursa olsun degerini bulamaz. tepki verir hisse el degistirir dusus devam eder. suanda soda ileleyen gunlerin asels ornegi gibi olcak. 47 den asels bekleyenler var. yani ortam kar gorunce kac ortami. ben pozisyonumu ona gore aliyorum. tavsiye degil sadece yaptigim ve gordugum seyi soyluyorum.
kendimce, ohal kalktigi gun (19 temmuz ) sonrasi gap li yukarda acariz tum mali bosaltirim. derlerki bir gun faizleri 250 baz puan indiriyoruz. o zaman girerim.
bol kazanclar